(Son Güncelleme: 05.03.2024) Bateaux Parisiens gibi Paris’te Seine Nehri üzerine gezi düzenleyen firmalardan biri olan Bateaux Mouches, (bato muş) 1949‘da kurulmuş ve Seine Nehri üzerinde yemekli-yemeksiz tur düzenleyen bir şirket. Tıpkı Boğaz gezinti tekneleri kıvamında bir yolcu motoruyla Notre Dame Katedrali ile Eyfel Kulesi arasında bir tur atıyorsunuz. Boğaz’daki tekneler derken aklınıza çıstaklı müzikler gelmesin, çok şükür ki o tarz bir uygulama yok. Sadece geçtiğiniz önemli yerleri tanıtan anonslar yapılıyor. Anons seçenekleri arasında ne yazık ki Türkçe yok ama Pariste.Net sayesinde Türkçe anonsa ihtiyacınız da olmayacak; eğer bu blogun sıkı bir takipçisiyseniz gördüğünüz her yeri bir bakışta tanıyacağınıza inanıyorum…

Bateaux Mouches teknelerinin kalkış noktası Pont de l’Alma tarafında. M9 metro hattının Place de l’Alma‘daki “Alma-Marceau” istasyonunda inerseniz kolayca ulaşabilirsiniz. İstasyondan çıkınca nehire karşı bakarken Eyfel Kulesi sağ tarafınızda kalacak, bu yöne doğru değil, Invalides yönüne doğru yürürseniz, yani köprüden karşıya geçmeden sola doğru devam ederseniz, köprünün sol tarafındaki yoldan sağa doğru aşağı inip Bateaux Mouches’un kalkış noktasına kolayca ulaşabilirsiniz.

Bateaux Mouches Pariste.Net

Biletinizi alıp, turnikelerden okutup geçtikten sonra, sıradaki ilk tekneye biniyorsunuz ve tekneniz önce Notre Dame Katedrali yönüne doğru hareket ediyor. Kıyı boyunca görebilecekleriniz sırasıyla Invalides, Pont Alexandre III, Grand Palais, Petit Palais, Concorde Meydanı, Tuileries Bahçesi, Orsay Müzesi, Louvre Müzesi, Pont des Arts, Institut de France, Pont Neuf gibi birbirinden önemli yerler. Bu noktadan sonra Île de la Cité – Cité Adası‘nın sağından dolaşıp, Notre Dame Katedrali‘ni geçerek Saint Louis Adası – Île Saint Louis‘nin arkasından, Institut du Monde Arabe‘ın oradan dönüp, adanın diğer tarafından geri tura başlıyor ve aynı noktalardan geçip ilk kalkış noktasına geri dönüyor ama gezi burada sona ermiyor çünkü bu kez de Eyfel Kulesi‘ne doğru yoluna devam edip size finalde, Bir Hakeim Köprüsü‘nün altından geçip Eyfel Kulesi‘ni gösterdikten sonra tekrar geri dönüp yaklaşık 1 saatlik turunu tamamlıyor.

Gördüğünüz gibi son derece güzel bir rotayı takip ediyorsunuz. O nedenle bu gezinin sizin için çok keyifli olacağını düşünüyorum. Tabii eğer vaktiniz ve imkanınız varsa aynı firmanın öğlen ve akşam yemekleri için özel yemekli turları da olduğunu söylemem gerek. Elbette ki rakamlar epey yükseliyor ama eğer özel bir günü kutlamak istiyorsanız, bir akşamınızı böyle bir geziye ayırabilirsiniz. Akşam saatlerinde nehir turu daha romantik olacağı için, güneşin batacağı saati iyi ayarlamak gerek. Hele ki yaz aylarında gece 11’lerde havanın karardığını söylersem ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Unutmadan söyleyeyim, yemekli turların ayrı bir programı var. Yazın daha sık, kışınsa daha seyrek aralıklarla tekne kalkıyor. Güncel bilet fiyatları, hareket saatleri ve diğer bilgiler için Bateaux Mouches’un resmi web sayfasına yazının sonundaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bateaux-Mouches gezinizi tamamlayıp Place de l’Alma‘ya döndüğünüzde, buradan karşı kıyıdaki Eyfel Kulesi‘ne doğru yürüyebilir ya da daha iyi bir Eyfel manzarası için Trocadéro‘ya doğru, Avenue du Président Wilson’dan yürüyerek çıkabilirsiniz. Eyfel Kulesi’ne doğru gitmeyecekseniz, yerinizde olsam Avenue Montaigne‘den yürüyüp Champs Elysées‘ye ulaşırdım…

Seine Nehri‘nde başka gezi tekneleri de var ama klasmanında ilk akla gelen bu olduğu için ve ben Paris’te bir turistken, yıllar önce ilk nehir turumu Bateaux Mouches ile yapmıştım. Bir diğer seçenek de Bateaux Parisiens olabilir. O da bir o kadar güzeldir… Ayrıca farklı bir konseptte olan, günlük biletle gün boyu gezi yapabileceğiniz Batobus de güzeldir. Yemekli gezi teknesi olarak önerimse kesinlikle Le Calife‘tir.

Keyfili geziler, keyifli keşifler…

 

 

 

Web Adresi: bateaux-mouches.fr/en

Adres: Pont de l’Alma, 75008 Paris

İlgili Yazılar:

Not: Henüz Bateaux Mouches’la yaptığım bir gezinin videosunu çekme fırsatım olmadı ama Seine Nehri üzerinde gezi tekneleriyle tur yapmanın nasıl bir deneyim olduğu hakkında fikir edinmek için, bu tekneler arasında en ünlülerinden biri olan Bateaux Parisiens‘le yaptığım geziyi gösteren aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Author

2 Comments

  1. Merhaba;

    Bir şey soracağım. Siz bateaux mouches için 12 euro demiştiniz ama ben almaya çalıştım 15 euro oldu. Bileti teslim almaya gittiğimde parayı iade edecekler mi nasıl oluyor prosedürü ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba, yazıda bilet fiyatından bahsedilmiyor, resmî web sitesinden güncel fiyata bakılması öneriliyor.
      Sizin için baktım, şu an 14€ olarak görünüyor. Siz nereden aldınız bilemiyorum.

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.