(Son Güncelleme: 04.03.2024) Marais Bölgesi ya da Bastille ile République arasında dolaşırken uğrayıp, gezmekten keyif alacağınızı düşündüğüm hoş bir mağaza olan Merci Concept Store’u tanıyalım hep birlikte.

Bu mağazayı sevmemin nedeni elbette ki sadece içinde satılan ürünler değil. Öncelikle eski atölye tarzında hoş bir binanın içinde yer alması; dekorasyonu değişik, ürün çeşitliliği ve tasarımları şahane; eh bir de her zamanki gibi en çok hoşuma giden yönü bünyesinde birbirinden güzel iki kafe bir de kafeterya bulunduruyor oluşu. Bunlardan Merci Used Book Café‘yi özellikle tavsiye ederim.

Merci Concept Store Paris Pariste.Net

Bastille‘den République‘e giden Boulevard Beaumarchias üzerinde bulunan bu mağaza, yoldan geçerken fark etmeden önünden geçip gidebileceğiniz biraz saklı konumda bulunuyor. “Saint Sébastian – Froissartmetro istasyonunun hemen orada, sol tarafınıza bakarak yürürseniz biraz ileride siyah bir vitrin üzerine yazılmış “Merci” tabelasını göreceksiniz. Tabii ki ilk gördüğünüz yer Merci’nin restoran-kafeteryası olacağı için buranın sadece yemek yenecek bir yer olduğunu düşünmeniz çok normal.

111 numaralı kapıdan girerseniz önce küçücük bir avluya ulaşacak, oradan da mağazanın asıl girişine gelmiş olacaksınız. Bu minik avlu başlıbaşına sevimli bir yer; orada yıllardır duran ve mağazanın sembolü haline gelen minik kırmızı arabanın fotoğrafını çekmezseniz olmaz… Hele sağ taraftaki Merci Used Book Café çok sevimli bir atmosfere sahip. Kendinizi içeri girmeden tutabilirseniz önce mağazaya bir bakın, sonra gelip burada oturup bir şeyler için derim. Zaten kafenin girişi ya sokak tarafından ya da mağazanın içinden.

Merci Concept Store Paris Pariste.Net

Mağazaya girdiğinizde buranın eskiden bir atölye ya da depo olduğunu, sonradan mağazaya çevrildiğini anlıyorsunuz. Metal konstrüksiyonlu cam tavan, asma kat ve sütunlar ferah bir dekorda dolaşmanızı sağlıyor. Bir concept store olan Merci’de satılan ürünler tekstil, kırtasiye, giyim kuşam ve aksesuar gibi birbirinden değişik objeler.

Standart mağaza formatından çok, tasarım ürünleri ağırlıklı olduğu için, ticari bir işletmeyi değil de modern sanatlar müzesini geziyormuş gibi oluyorsunuz. Zaten burayı görmenizi o yüzden de istiyorum…

Merci Concept Store Paris Pariste.Net

Sonuçta Merci Concept Store bir alışveriş ortamı; dilerseniz bir şeyler alabilir, dilerseniz sadece gezinip mekânın tadını çıkarırken, değişik objeleri inceleyip şöyle bir fikir edinip çıkabilirsiniz. Tabii burada satılanlar tasarım ürünleri olunca fiyatlar da ona göre oluyorBazen bir kaşığa 150€ paha biçiyorlar, bazen de espirili bir güneş gözlüğünü 30€’ya bulabiliyorsunuz…

Mağazanın bir giriş katı, bir üst katı, bir de arka sol taraftan inilen bodrum katı var. Hangi bölümde ne olduğunu yazmak güç çünkü her gidişimde reyon düzenlemesi farklı şekilde yapılıyor ama özetle, giriş katı genel tüketim malzemesi ve giysi, üst kat mobilya, ev tekstili ve kırtasiye, bodrum kat ise bahçe eşyaları ve mutfak malzemeleri şeklinde diye düşünebiliriz. Bir de bodrum katın kenar kısmında, arka bahçeye bakan çok hoş bir kafeterya bulunuyor.

Merci Concept Store Paris Pariste.Net

Ama bu mekânda benim favorim Merci Used Book Café. Burada bir baştan bir başa okunmuş kitapların bulunduğu dev bir kitaplık var. Dilerseniz bu kitapları karıştırabilir, dilerseniz eşinizle dostunuzla sohbet edebilir, dilerseniz de bir başınıza oturup atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Bir de buranın karşı sokağında Italian Style Cafe diye çok şirin bir yer var, orada da akşamları yemeğinizi şahane bir müzik eşliğinde yiyebilirsiniz.

Merci’ye metro ile gelmek için M8 hattının Saint Sébastian – Froissart istasyonunda inebilir, kendi web sayfasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Bu tarz mağazaları seviyorsanız Fleux‘ye ve Flamant‘a da bakmanızı öneririm.

Merci Concept Store Paris Pariste.Net

Sonuçta burası da yine Marais Bölgesi‘ndeki Uniqlo gibi sırf mekanı ve atmosferi yaşamak için bile gezilip görülecek bir mağaza. Özellikle Bastille ya da République taraflarındaysanız yolunuzu buraya düşürmekte fayda var. Mağazadan çıkıp sol tarafa yürüyüp ilk soldaki sokaktan içeri dalınca -biraz yürüdükten sonra- kendinizi Marais Bölgesi‘nin kalbinde buluyorsunuz. Bundan sonrası hayat, keyif ve mutluluk zaten.

Yaşayın derim…

Yeni yazılarda görüşmek üzere;

Merci…

 

 

 

Web Adresi: merci-merci.com/

Adres: Merci Concept Store, 111 Beaumarchais, 75003 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.