X

Turistik Kartlar 1: Paris Museum Pass

(Son Güncelleme: 01.04.2024) Paris Museum Pass Paris ve çevresindeki 60’tan fazla müze ve anıtsal yapıya ücretsiz giriş hakkı tanıyan bir kombine bilet gibi düşünülebilir. Bu pass’ten aldığınız zaman türüne bağlı olarak 2, 4 ya da 6 gün boyunca aşağıdaki listede adı geçen yerleri gezme hakkı kazanıyorsunuz. Gelin önce Paris Museum Pass’ın nerelerde geçtiğine bir bakalım.

Paris Merkezde Geçerli Olduğu Yerler:

Paris Yakınlarında Geçerli Olduğu Yerler:

Aktif olan linkleri tıklayıp o yerle ilgili detaylı bilgi almanız da mümkün. Düşünün ki daha yazmam gereken daha ne kadar çok yer var. Hepsi sırayla, hepsi zamanla 🙂

Ah bir küçük hatırlatma daha: Bu kart pek çok yerde geçmesine rağmen Eyfel Kulesi‘nde geçerli değil, çünkü Eyfel biletini sadece resmi web sitesinden ya da kendi gişesinden alabiliyorsunuz.

Paris Museum Pass’ın fiyatları ise şöyle:

  • 2 gün – 48 Saat geçerli Paris Museum Pass: 62€
  • 4 gün – 96 Saat geçerli Paris Museum Pass: 77€
  • 6 gün – 144 Saat geçerli Paris Museum Pass: 92€

Paris Museum Pass hakkında detaylı bilgiye ve en güncel fiyatlara yazının sonundaki resmi web sayfası linkinden ulaşmanız mümkün.

Pass’ın arka tarafındaki yere gün, ay, yıl olarak tarihi, sonra soyadınızı, sonra da adınızı yazdığınız andan itibaren kartın geçerlilik süresi başlamış oluyor. E-bilet alırsanız işiniz daha kolay tabii. Bir de bazı müzeleri bu pass ile gezebilmek için önceden online rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon gereken müzelerin listesi sık sık değiştiği için takip edebilmem mümkün değil, o nedenle aşağıdaki resmi web sayfası linkinden gezmek istediğiniz müzeleri bulup hepsinin ayrıntısını tek tek okumanız gerekiyor.

Bir de bana en sık gelen sorulardan biri de “hangi müze kartını almalıyım?“… İnanın bu sorunun yanıtını benim verebilmem mümkün değil. Çünkü herhangi bir kart almaya ihtiyacınız olup olmadığını söyleyebilmek için Paris’e hangi tarihte, saat kaçta geleceğinize, hangi havaalanına ineceğinize, nerede konaklayacağınıza, kaç gün kalacağınıza, geliş amacınıza, dönüş uçağınızın nereden saat kaçta kalkacağına, nereleri gezmek istediğinize, yürümeyi mi taşıta binmeyi mi tercih edeceğinize, hava durumuna, yorgunluk durumunuza, çocuklu olup olmamanıza, bütçenize yani binbir farklı kritere göre farklı yanıtlar vermek gerekiyor ki bunu benim tahmin edebilmem, hani kazara tüm kriterleri belirtseniz bile sizin adınıza karar verebilmem takdir edersiniz ki imkansız. Sonuçta dikkat etmeniz gereken konu, gezmeyi planladığınız müzelerin listesini çıkarmak, sonra bunların giriş fiyatlarını alt alta toplamak sonra da çıkan rakamı almak istediğiniz Paris Museum Pass fiyatı ile karşılaştırmak, hepsi bu... Eğer sizin dip toplamınız pass fiyatından düşük çıkarsa bu karta ihtiyacınız yok, yüksek çıkarsa elbette ki Paris Museum Pass alsanız iyi edersiniz.

Tabii bir de Paris Museum Pass’ın pek çok müze ve anıtsal yapı gezilerinizde size öncelikli giriş hakkı tanımasının önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Böylelikle uzun kuyruklarda beklemenize gerek kalmayacağından vakitten kazanmış olacaksınız. Gerçi bunun için illa pass sahibi olmanıza gerek yok, gideceğiniz müzenin biletini daha önce internetten online alsanız da aynı hakkı elde ediyorsunuz. O yüzden iş dönüyor dolaşıyor kaç müze gezmek istediğinize ve yapacağınız basit matematik hesabına kalıyor. Ama ekonomik olarak bir sıkıntınız yoksa ve tabii müze gezmeyi seviyorsanız o zaman hiç tereddüt etmeden ihtiyacınıza göre 2, 4 ya da 6 günlük pass’lerden birini almanızı elbette ki öneririm.

Peki bu Paris Museum Pass nereden alınabilir? En güzeli internetten e-bilet almak olacaktır. Fiziki kart isterseniz Charles de Gaulle Havalimanı ya da Orly Havalimanı’ndaki turizm danışma bürolarından, Paris garlarından ya da müzelerin pek çoğundan gidip bizzat satın almak da mümkün.

Unutmadan hatırlatayım, Paris Museum Pass sadece yukarıda belirtilen yerlerde geçiyor ve size ulaşımda herhangi bir kolaylık sağlamıyor. Daha geniş kapsamlı ve ulaşım avantajlı (ve tabii çok daha pahalı) bir kart olan Paris Pass Lib’ ve ona benzeyen Paris Pass yazısını okuyabilirsiniz. Ayrıca, ulaşım avantajları konusunda uygun seçeneklerden biri olan Paris Visite Pass de okunması gereken yazılardan. Paris’te ulaşım, bilet ve kart türleri hakkında genel bilgi almak içinse Paris’te ulaşım, biletler ve ulaşım kartları yazısına bakabilirsiniz.

Önemli bir hatırlatma daha: Müzelerin çoğu Pazartesi ya da Salı günleri kapalı olduğu için kart almadan önce gezeceğiniz müzeleri kararlaştırırken bu konuyu da hesaba katmanız gerekebilir. Bir de, geleceğiniz tarihe göre ayın ilk Pazar gününe denk gelirseniz pek çok önemli müze zaten ücretsiz giriş olanağı sunuyor. Bunların hangileri olduğunu öğrenmek için bu linkteki yazıma bakabilirsiniz.

Keyifli geziler, keyifli keşifler.

 

 

Web Adresi: parismuseumpass.fr

Diğer Turistik Kartlar:

Ahmet Ore: