X

En Hesaplı Disneyland Bileti Nasıl Alınır? Online Disneyland Bileti Hakkında Her Şey

(Son Güncelleme: 02.04.2024) Daha önce Disneyland Paris‘e nasıl ulaşacağınıza ve parklarda ne tür aktiviteler olduğuna dair kapsamlı bir yazı yazmıştım. O yazıyı bu linkten okuyabilir, Disneyland hakkında bilgi alabilirisiniz. Bu yazımızdaysa en hesaplı ve size en uygun Disneyland biletini nasıl alınır ve online Disneyland bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda tüm detayları bulacaksınız.

Her yaştan insanın rüyası olan Disneyland’a gitmek üzere Disneyland bileti almak için ilk akla gelen seçenek, Paris’e gelip biletinizi doğrudan Disneyland’a gittiğiniz gün gişeden almak gibi görünebilir oysa pandemi dönemi sonrası gişeden bilet satışına son verildi. Bu nedenle biletinizi Disneyland’a gitmeden önce mutlaka internetten almanız gerekiyor.

Ne var ki  Disneyland biletini internetten almak biraz karışık bir konu; hem yabancı dil sizin için bir engel olabilir (çünkü Türkçe seçeneği yok) hem de farklı zaman dilimlerinde geçerli birkaç çeşit bilet türü bulunuyor. Yani yabancı dil bilseniz bile size en uygun biletin, en doğru seçeneğin hangisi olduğunu çözmek için epey bir çaba harcamanız gerekebilir. Üstelik bilet alımına dair kurallar ve fiyatlar da sürekli değişip duruyor 🙂 O yüzden bu konuda işinizi kolaylaştırmak adına, tüm aşamalarıyla adım adım internetten Disneyland bileti nasıl alınır, bu yazıda sizlere bu konudaki incelikleri anlatmak istiyorum.

Önce aşağıdaki banner ya da bu link üzerinden Disneyland Paris’in resmi web sayfasına giriyoruz. Hangi sayfa açılırsa açılsın, farklıo ülke ve dil seçenekleri olduğu için, aynı adımları takip etmek adına açılan sayfada önce en yukarıdan, ülke ve dil seçeneğine tıklayarak International (EUR) ya da  International (USD) seçmenizi öneriyorum. İngiltere sayfasında kalırsanız döviz kuru İngiliz Sterlini olarak karşımıza çıkıyor. Fransa’yı seçerseniz para kuru Euro olarak çıkıyor ama bu kez de sayfa Fransızca oluyor... Zaten TL seçeneği yok, o yüzden doğrudan girdiğiniz sayfa üzerinden Sterlin fiyatıyla devam edebilir ya da International’ı seçerek Euro ya da USD döviz kurunu görebilirsiniz. Artık hangisi kolayınıza geliyorsa…

Bilet alma sayfasının linkinin yeri ve başlığı da sürekli değiştiği için karşınıza her zaman kolayca çıkmayabiliyor. Ben bu yazıyı sık sık güncellediğimden her seferinde bulacağım diye başım dönüyor ama siz büyük olasılıkla sayfaya ilk kez gireceğiniz için benden daha şanslısınız; gördüğünüz size normal gelecek 🙂 Sonuçta  “Buy a Ticket” yazan yere tıklayarak bilet alım sürecine başlamanız gerekiyor ve açılan safada “Dated” ve “Undated” bilet türleri karşımıza çıkıyor. Dated” biletler tarihi önceden belirlenmiş yani rezervasyonu önceden yapılacak biletler oluyor ve görece daha hesaplı seçenekler sunuyor. Undated” biletleriyse istediğiniz zaman kullanabildiğiniz için esneklik sağlıyor ama dikkat: Undated biletiniz olsa bile, Disneyland’da gideceğiniz tarih belli olduğunda mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor ve eğer gitmek istediğiniz tarihte yoğunluk olursa rezervasyon yaptıramama riskiniz var. O nedenle iyi hesap kitap yapmak gerekiyor.

Bir de bilet alırken Disneyland’a kaç gün ayırmak istediğinize karar vermemiz gerekiyor… Bana kalırsa Disneyland’da bir gün geçirmek pek yeterli değil, özellikle de çocuğunuzlaysanız ve iki parktan da yararlanmak istiyorsanız. Belki yetişkinler iki parkı bir günde koştura koştura bitirebilir ama çocuklu olduğunuz zaman bu o kadar kolay olmayacaktır. Bütçenizi ve zamanınızı iyi ölçüp tartıp ona uygun bilet ve gün seçeneğini seçmek size kalıyor.

Ayrıca bilet alırken kaç kişi olacağınıza ve bilet alınacak kişilerin yaş aralıklarına dikkat etmelisiniz. Disneylad Paris‘e 12 yaş ve üzeri için “Adult” yani yetişkin bileti, 3-11 yaş aralığındaki çocuğunuz için “Child” bileti almanız gerekiyor. 3 yaşından küçükler içinse giriş ücretsiz.

Eskiden bu takvim meselesi çok daha karışıktı ama şimdi gitmeyi planladığınız tarihe göre bilet fiyatlarını anında görebiliyorsunuz, yani kafanız o kadar karışmıyor. Takvimde görünen renklerin ayrı ayrı fiyat skalaları ekranın bir köşesinde yazıyor. Ona göre İstediğiniz tarihe tıkladığınızda biletinizin fiyatı otomatik olarak hesaplanıyor. Dolayısıyla burada önemli olan şey, “Dated”  bilet alıyorsanız, Disneyland’a hangi gün gideceğinize önceden karar vermeniz.

Disneyland Paris yazımda belirttiğim gibi burada iki ayrı girişi olan iki park var. Dolayısıyla bu parklardan birini mi yoksa ikisini mi görmek istediğinize, her bir parka en az birer gün mü yoksa iki parka da aynı gün içerisinde mi girmek istediğinize de Disneyland Paris yazısını okuduktan sonra karar verip biletinizi de ona göre almalısınız. 1 gün 1 park seçeneği size Disneyland Park ve Disney Studios bölümlerinden sadece birine giriş hakkı tanır. Buna göre bilet alırken “1 park” ve “2 Parks” seçeneklerinin de doğru işaretlendiğinden emin olmanız gerekiyor. Ayrıca 2 gün 1’er park gezecekseniz ayrı ayrı tek bilet almak promosyon dönemlerine göre bazen daha avantajlı olabiliyor. İşin bu kısmı matematik hesabı…

Bu arada önemli bir bilgi daha, “Tarihi belirli biletler üç gün öncesine kadar iade edilebiliyor.” En  azından bu yazının son güncelleme tarihinde Disneyland sayfasına baktığımda böyle bir bilgi vardı, o nedenle güncel bilgileri resmi sayfasından okumayı unutmayın. Umarım İngilizce ya da başka bir yabancı dil biliyor ve yazılanları anlayabiliyorsunuzdur… Ama -takdir edersiniz ki- benim bu konuda yardımcı olmam, vakit darlığı nedeniyle mümkün değil maalesef. Yoksa ben de isterdim herkes için tek tek bilet alımında yardımcı olayım ama dediğim gibi, bu çok vakit alan bir iş; hesaplı bilet almanın da bir emek karşılığı var haliyle, sizden de bu emeği harcamanız bekleniyor. Yoksa çeşitli aracı kurumlardan, ekonomik biletlere -haklı olarak- “hizmet bedeli” eklenmiş ama hiç uğraşmadan, sadece parasını ödeyip satın alabilmenizin nedeni de bu zaten.

Doğru tarihli bileti, doğru adette ve doğru yaş aralığı için seçtiğinizden eminseniz en alttaki yeşil “add to chart” yani “sepete ekle”yi tıklayıp ilerliyorsunuz. Başka birileri için başka biletler almayacaksanız, yine en alttaki “continue“ya tıklayıp devam ediyorsunuz ve bu aşamada sizden bir hesap oluşturmanız isteniyor. Ad Soyad, Telefon ve adres bilginizle yeni bir hesap oluşturuyorsunuz. Hesap oluştururken ve bilet alırken gireceğiniz bilgilerde Türkçe karakter kullanmamanızı öneririm…

Bu sayfadaki “Guest name” yani “Ziyaretçi Adı ve Soyadı”nı doğru girmeniz önemli. Bu isimler bilet üzerinde görünecek ve bu biletler başka kişilere devredilemiyor. Gerçi Disneyland Paris’e geldiğinizde kapıdaki yoğunlukta isimleri kontrol ettiklerine hiç tanıklık etmedim, bileti barkoda okutup geçiyorsunuz ama içinizin rahat olması açısından isimleri girerken hata yapmamaya, yetişkin ve çocuk biletlerine dikkat ederek adları tek tek doğru bir şekilde girmeye dikkat edin lütfen. Çocuk bilgilerinin altında doğum tarihlerini de AY / GÜN / YIL  olarak doldurmanız gerekiyor, bu şekilde çocuklarınız için çocuk bileti alıp alamayacağınızı da teyit etmiş oluyorsunuz.

Sonra sayfadaki “Continue” butonuna basarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz. Burada karşınıza yine bir “Summary” yani özet sayfası çıkıyor ve dip toplam fiyatı görünüyor. Her şeyden eminseniz, “tüm bilgileri okuduğunuzu ve şartları kabul ettiğinizi” belirten sol alttaki küçük kutucuğu işaretledikten sonra alttaki “Confirm and Pay“e tıklayarak yukarıdaki bilgileri onaylamış oluyor ve ödeme sayfasına geçiyorsunuz.

Açılan ödeme sayfasına önce kart tipini (Visa-Master vb) seçiyorsunuz. Bir alt satıra kredi kartı numaranızı, onun altına da kart üzerinde görünen adınızı soyadınızı yazıyorsunuz. Onun altındaki kutucuğa da kredi kartınızın son geçerlilik tarihini ay ve yıl olarak girdikten sonra en alttaki kutucuğa da kartınızın arkasında bulunan üç haneli güvenlik kodunu girip yine sağ alttaki yeşil “Confirm and Pay” butonuna basarak ödeme talimatını veriyorsunuz.

Bu aşamadan sonra ödemeniz doğrudan kabul edilebilir ya da kredi kartınızın güvenlik ayarlarına bağlı olarak cep telefonunuza gelecek şifreyi açılacak ekrana girmeniz istenebilir. Bu tamamen sizin kartınızın güvenlik ayarlarına bağlı.

E-mail adresinizi doğru girdiyseniz Disneyland biletiniz PDF dosyası olarak gelecek Disneyland bileti üzerinde, aldığınız biletin geçerli olduğu tarihleri gösteren bir tablo da olacak… Artık bu biletin çıktısını alıp evde görünür bir yere asarak artık Paris’e geleceğiniz, Disneyland Paris’te eğleneceğiniz günün hayalini kurmaya başlayabilirsiniz…

Biraz detaylı anlattım ama aslında bileti almak o kadar da karışık değil. Sadece hangi bilet türünü seçeceğiniz konusu çok önemli, bu da gezi tarihinizi iyi programlayabilmenizle ilgili bir konu. Dediğim gibi tarihiniz belliyse zaten yapacak bir şey yok, o tarihteki fiyat neyse, o Disneyland biletini satın alıyorsunuz.

Dediğim gibi eğer Undated bilet aldıysanız da daha sonra Disneyland’a gideceğiniz tarih belli olduğunda bu bileti yine online bilet sayfasından register ettirmeniz gerekiyor.

Gelelim bilet fiyatlarına:

Eskiden Disneyland bilet fiyatları sabitti ve belirli periyotlarda güncelleniyordu ama artık fiyatlar sürekli olarak değişiyor. Şu sıralar bir yetişkin için bulabileceğiniz en ucuz fiyat  Promosyon dönemine  göre bulabileceğiniz en en ucuz bilet

  • 1  Gün 2 Park Yetişkin 81€, 1 Gün 2 Park Çocuk 77€

Ah eskiden 50€’ya bile bilet olurdu ama son yıllarda Disneyland’a ilgi o kadar attı ki bilet fiyatları sürekli yükselip duruyor. Yine de belli olmaz, fiyatlar sürekli değiştiği için daha hesaplı bir döneme denk gelebilir ya da  şanssızsanız çok daha yüksek bir fiyata bilet almak durumunda kalabilirsiniz.

Aslına bakarsanız 3 ve 4 günlük biletler de var ama ben buraya en fazla iki günün yeteceğini düşünüyorum. Tabii Disneyland bileti alırken güncel fiyatları Disneyland Paris’in, bu yazıdaki link ve reklam banner’ları üzerinden ulaşacağınız resmi web sayfasından kontrol edebilirsiniz.

Bir önemli not da şöyle olsun: Alacağınız biletle gün içinde parka sınırsız giriş çıkış yapmak mümkün, yani turnikelerden dışarı çıkıp sonra tekrar içeri girebiliyorsunuz. Bir diğer önemli konu da: 2, 3 ya da 4 günlük bilet alırsanız bileti ilk kullandığınız günden itibaren bir sonraki girişleriniz takip eden günler olmalı yani bugün bir park gezip, arada birkaç gün boşluk bırakıp, kalan haklarınızı ileriki bir tarihte kullanmak gibi bir şansınız olmuyor.

Bu arada, Disneyland atraksiyonlarına sıra beklemeden girmek için Disney Premier Access Ultimate diye bir ek hizmet satın almayı tercih edebilirsiniz. Bu konuda en detaylı bilgiyi de diğer tüm bilgiler gibi Disneyland Paris yazımda bulabilirsiniz.

Disneyland Paris sitesi üzerinden Disneyland otellerinde konaklamanın da dahil olduğu çok özel paketler de söz konusu ama ben o otellerde hiç kalmadığım için bu konuda “şurası iyidir, burası daha iyidir” diye bir yorum yapmak istemiyorum. Eğer bütçeniz uygunsa ve Paris’e bu gelişiniz çocuklarınızı mutlu etmek için Disneyland’a özel bir gezi olacaksa, yine ana sayfadaki “Parks & Tickets”ın altındaki “Holiday Packages” yani “Tatil Paketleri”ne tıklayarak Konaklama + Disneyland Park bileti seçeneklerini inceleyebilir ya da “Place to Stay”den kalabileceğiniz Disneyland Otelleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Disneyland Paris dışında bağımsız bir otelde kalmak istiyorsanız da Paris’te Nerede Kalınır? Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular yazıma bakmanızı öneririm.

Evet sanırım internetten Disneyland bileti alma konusunda verebileceğim detaylar şimdilik bu kadar. Anlaşılmayan ya da emin olmadığınız bir konu varsa yorum kısmına yazmaktan çekinmeyin lütfen. Ancak “şu tarihlerde geliyorum, hangi bileti almalıyım” sorusunu sormamanızı rica ediyorum. Çünkü genelde sorularınızı cep telefonumdan okuyorum ve takdir edersiniz ki cepten güncel Disneyland bileti fiyatlarını kontrol etmek, takvimde sizin geleceğiniz tarihi bulmak, sonra da sizin adınıza hesap kitap yapmak hiç kolay olmuyor 😉

Bir de biletinizi internetten almaya karar verdiğinizde, bu yazıdaki reklam banner’ları ya da bu link üzerinden Disneyland Paris’in resmi web sayfasına ulaşıp Disneyland bileti alırsanız, bana destek olmuş oluyorsunuz. Ayrıca bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlamanız hem beni mutlu edecek hem de Disneyland’a gitmek isteyen pek çok insanın hayatını kolaylaştıracaktır. Anlatması benden, online Disneyland bileti alması sizden…

Umarım Disneyland Paris’te harika vakit geçirir, hem kendinizin, hem de -varsa- çocuklarınızın en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmiş olursunuz.

İçinizdeki çocuğu hep hayatta tutmanız dileğiyle…

İyi eğlenceler.

 

 

Ahmet Ore: