(Son Güncelleme: 01.03.2024) Daha önce Disneyland Paris‘e nasıl ulaşacağınıza ve parklarda ne tür aktiviteler olduğuna dair kapsamlı bir yazı yazmıştım. O yazıyı bu linkten okuyabilir, Disneyland hakkında bilgi alabilirisiniz. Bu yazımızdaysa en hesaplı ve size en uygun Disneyland biletini nasıl alınır ve online Disneyland bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda tüm detayları bulacaksınız.

Her yaştan insanın rüyası olan Disneyland’a gitmek üzere Disneyland bileti almak için ilk akla gelen seçenek, Paris’e gelip biletinizi doğrudan Disneyland’a gittiğiniz gün gişeden almak gibi görünebilir oysa pandemi dönemi sonrası gişeden bilet satışına son verildi. Bu nedenle biletinizi Disneyland’a gitmeden önce mutlaka internetten almanız gerekiyor.

Ne var ki  Disneyland biletini internetten almak biraz karışık bir konu; hem yabancı dil sizin için bir engel olabilir (çünkü Türkçe seçeneği yok) hem de farklı zaman dilimlerinde geçerli birkaç çeşit bilet türü bulunuyor. Yani yabancı dil bilseniz bile size en uygun biletin, en doğru seçeneğin hangisi olduğunu çözmek için epey bir çaba harcamanız gerekebilir. Üstelik bilet alımına dair kurallar ve fiyatlar da sürekli değişip duruyor 🙂 O yüzden bu konuda işinizi kolaylaştırmak adına, tüm aşamalarıyla adım adım internetten Disneyland bileti nasıl alınır, bu yazıda sizlere bu konudaki incelikleri anlatmak istiyorum.

Disneyland Tickets Disneyland Bileti Pariste.Net

Önce aşağıdaki banner ya da bu link üzerinden Disneyland Paris’in resmi web sayfasına giriyoruz. Hangi sayfa açılırsa açılsın, farklıo ülke ve dil seçenekleri olduğu için, aynı adımları takip etmek adına açılan sayfada önce en yukarıdan, ülke ve dil seçeneğine tıklayarak International (EUR) ya da  International (USD) seçmenizi öneriyorum. İngiltere sayfasında kalırsanız döviz kuru İngiliz Sterlini olarak karşımıza çıkıyor. Fransa’yı seçerseniz para kuru Euro olarak çıkıyor ama bu kez de sayfa Fransızca oluyor... Zaten TL seçeneği yok, o yüzden doğrudan girdiğiniz sayfa üzerinden Sterlin fiyatıyla devam edebilir ya da International’ı seçerek Euro ya da USD döviz kurunu görebilirsiniz. Artık hangisi kolayınıza geliyorsa…

Bilet alma sayfasının linkinin yeri ve başlığı da sürekli değiştiği için karşınıza her zaman kolayca çıkmayabiliyor. Ben bu yazıyı sık sık güncellediğimden her seferinde bulacağım diye başım dönüyor ama siz büyük olasılıkla sayfaya ilk kez gireceğiniz için benden daha şanslısınız; gördüğünüz size normal gelecek 🙂 Sonuçta  “Buy a Ticket” yazan yere tıklayarak bilet alım sürecine başlamanız gerekiyor ve açılan safada “Dated” ve “Undated” bilet türleri karşımıza çıkıyor. Dated” biletler tarihi önceden belirlenmiş yani rezervasyonu önceden yapılacak biletler oluyor ve görece daha hesaplı seçenekler sunuyor. Undated” biletleriyse istediğiniz zaman kullanabildiğiniz için esneklik sağlıyor ama dikkat: Undated biletiniz olsa bile, Disneyland’da gideceğiniz tarih belli olduğunda mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor ve eğer gitmek istediğiniz tarihte yoğunluk olursa rezervasyon yaptıramama riskiniz var. O nedenle iyi hesap kitap yapmak gerekiyor.

Bir de bilet alırken Disneyland’a kaç gün ayırmak istediğinize karar vermemiz gerekiyor… Bana kalırsa Disneyland’da bir gün geçirmek pek yeterli değil, özellikle de çocuğunuzlaysanız ve iki parktan da yararlanmak istiyorsanız. Belki yetişkinler iki parkı bir günde koştura koştura bitirebilir ama çocuklu olduğunuz zaman bu o kadar kolay olmayacaktır. Bütçenizi ve zamanınızı iyi ölçüp tartıp ona uygun bilet ve gün seçeneğini seçmek size kalıyor.

Ayrıca bilet alırken kaç kişi olacağınıza ve bilet alınacak kişilerin yaş aralıklarına dikkat etmelisiniz. Disneylad Paris‘e 12 yaş ve üzeri için “Adult” yani yetişkin bileti, 3-11 yaş aralığındaki çocuğunuz için “Child” bileti almanız gerekiyor. 3 yaşından küçükler içinse giriş ücretsiz.

Eskiden bu takvim meselesi çok daha karışıktı ama şimdi gitmeyi planladığınız tarihe göre bilet fiyatlarını anında görebiliyorsunuz, yani kafanız o kadar karışmıyor. Takvimde görünen renklerin ayrı ayrı fiyat skalaları ekranın bir köşesinde yazıyor. Ona göre İstediğiniz tarihe tıkladığınızda biletinizin fiyatı otomatik olarak hesaplanıyor. Dolayısıyla burada önemli olan şey, “Dated”  bilet alıyorsanız, Disneyland’a hangi gün gideceğinize önceden karar vermeniz.

Disneyland Tickets Disneyland Bileti Pariste.Net

Disneyland Paris yazımda belirttiğim gibi burada iki ayrı girişi olan iki park var. Dolayısıyla bu parklardan birini mi yoksa ikisini mi görmek istediğinize, her bir parka en az birer gün mü yoksa iki parka da aynı gün içerisinde mi girmek istediğinize de Disneyland Paris yazısını okuduktan sonra karar verip biletinizi de ona göre almalısınız. 1 gün 1 park seçeneği size Disneyland Park ve Disney Studios bölümlerinden sadece birine giriş hakkı tanır. Buna göre bilet alırken “1 park” ve “2 Parks” seçeneklerinin de doğru işaretlendiğinden emin olmanız gerekiyor. Ayrıca 2 gün 1’er park gezecekseniz ayrı ayrı tek bilet almak promosyon dönemlerine göre bazen daha avantajlı olabiliyor. İşin bu kısmı matematik hesabı…

Bu arada önemli bir bilgi daha, “Tarihi belirli biletler üç gün öncesine kadar iade edilebiliyor.” En  azından bu yazının son güncelleme tarihinde Disneyland sayfasına baktığımda böyle bir bilgi vardı, o nedenle güncel bilgileri resmi sayfasından okumayı unutmayın. Umarım İngilizce ya da başka bir yabancı dil biliyor ve yazılanları anlayabiliyorsunuzdur… Ama -takdir edersiniz ki- benim bu konuda yardımcı olmam, vakit darlığı nedeniyle mümkün değil maalesef. Yoksa ben de isterdim herkes için tek tek bilet alımında yardımcı olayım ama dediğim gibi, bu çok vakit alan bir iş; hesaplı bilet almanın da bir emek karşılığı var haliyle, sizden de bu emeği harcamanız bekleniyor. Yoksa çeşitli aracı kurumlardan, ekonomik biletlere -haklı olarak- “hizmet bedeli” eklenmiş ama hiç uğraşmadan, sadece parasını ödeyip satın alabilmenizin nedeni de bu zaten.

Doğru tarihli bileti, doğru adette ve doğru yaş aralığı için seçtiğinizden eminseniz en alttaki yeşil “add to chart” yani “sepete ekle”yi tıklayıp ilerliyorsunuz. Başka birileri için başka biletler almayacaksanız, yine en alttaki “continue“ya tıklayıp devam ediyorsunuz ve bu aşamada sizden bir hesap oluşturmanız isteniyor. Ad Soyad, Telefon ve adres bilginizle yeni bir hesap oluşturuyorsunuz. Hesap oluştururken ve bilet alırken gireceğiniz bilgilerde Türkçe karakter kullanmamanızı öneririm…

Bu sayfadaki “Guest name” yani “Ziyaretçi Adı ve Soyadı”nı doğru girmeniz önemli. Bu isimler bilet üzerinde görünecek ve bu biletler başka kişilere devredilemiyor. Gerçi Disneyland Paris’e geldiğinizde kapıdaki yoğunlukta isimleri kontrol ettiklerine hiç tanıklık etmedim, bileti barkoda okutup geçiyorsunuz ama içinizin rahat olması açısından isimleri girerken hata yapmamaya, yetişkin ve çocuk biletlerine dikkat ederek adları tek tek doğru bir şekilde girmeye dikkat edin lütfen. Çocuk bilgilerinin altında doğum tarihlerini de AY / GÜN / YIL  olarak doldurmanız gerekiyor, bu şekilde çocuklarınız için çocuk bileti alıp alamayacağınızı da teyit etmiş oluyorsunuz.

Sonra sayfadaki “Continue” butonuna basarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz. Burada karşınıza yine bir “Summary” yani özet sayfası çıkıyor ve dip toplam fiyatı görünüyor. Her şeyden eminseniz, “tüm bilgileri okuduğunuzu ve şartları kabul ettiğinizi” belirten sol alttaki küçük kutucuğu işaretledikten sonra alttaki “Confirm and Pay“e tıklayarak yukarıdaki bilgileri onaylamış oluyor ve ödeme sayfasına geçiyorsunuz.

Açılan ödeme sayfasına önce kart tipini (Visa-Master vb) seçiyorsunuz. Bir alt satıra kredi kartı numaranızı, onun altına da kart üzerinde görünen adınızı soyadınızı yazıyorsunuz. Onun altındaki kutucuğa da kredi kartınızın son geçerlilik tarihini ay ve yıl olarak girdikten sonra en alttaki kutucuğa da kartınızın arkasında bulunan üç haneli güvenlik kodunu girip yine sağ alttaki yeşil “Confirm and Pay” butonuna basarak ödeme talimatını veriyorsunuz.

Bu aşamadan sonra ödemeniz doğrudan kabul edilebilir ya da kredi kartınızın güvenlik ayarlarına bağlı olarak cep telefonunuza gelecek şifreyi açılacak ekrana girmeniz istenebilir. Bu tamamen sizin kartınızın güvenlik ayarlarına bağlı.

E-mail adresinizi doğru girdiyseniz Disneyland biletiniz PDF dosyası olarak gelecek Disneyland bileti üzerinde, aldığınız biletin geçerli olduğu tarihleri gösteren bir tablo da olacak… Artık bu biletin çıktısını alıp evde görünür bir yere asarak artık Paris’e geleceğiniz, Disneyland Paris’te eğleneceğiniz günün hayalini kurmaya başlayabilirsiniz…

Biraz detaylı anlattım ama aslında bileti almak o kadar da karışık değil. Sadece hangi bilet türünü seçeceğiniz konusu çok önemli, bu da gezi tarihinizi iyi programlayabilmenizle ilgili bir konu. Dediğim gibi tarihiniz belliyse zaten yapacak bir şey yok, o tarihteki fiyat neyse, o Disneyland biletini satın alıyorsunuz.

Dediğim gibi eğer Undated bilet aldıysanız da daha sonra Disneyland’a gideceğiniz tarih belli olduğunda bu bileti yine online bilet sayfasından register ettirmeniz gerekiyor.

Gelelim bilet fiyatlarına:

Eskiden Disneyland bilet fiyatları sabitti ve belirli periyotlarda güncelleniyordu ama artık fiyatlar sürekli olarak değişiyor. Şu sıralar bir yetişkin için bulabileceğiniz en ucuz fiyat  Promosyon dönemine  göre bulabileceğiniz en en ucuz bilet

  • 1  Gün 2 Park Yetişkin 81€, 1 Gün 2 Park Çocuk 77€

Ah eskiden 50€’ya bile bilet olurdu ama son yıllarda Disneyland’a ilgi o kadar attı ki bilet fiyatları sürekli yükselip duruyor. Yine de belli olmaz, fiyatlar sürekli değiştiği için daha hesaplı bir döneme denk gelebilir ya da  şanssızsanız çok daha yüksek bir fiyata bilet almak durumunda kalabilirsiniz.

Aslına bakarsanız 3 ve 4 günlük biletler de var ama ben buraya en fazla iki günün yeteceğini düşünüyorum. Tabii Disneyland bileti alırken güncel fiyatları Disneyland Paris’in, bu yazıdaki link ve reklam banner’ları üzerinden ulaşacağınız resmi web sayfasından kontrol edebilirsiniz.

Bir önemli not da şöyle olsun: Alacağınız biletle gün içinde parka sınırsız giriş çıkış yapmak mümkün, yani turnikelerden dışarı çıkıp sonra tekrar içeri girebiliyorsunuz. Bir diğer önemli konu da: 2, 3 ya da 4 günlük bilet alırsanız bileti ilk kullandığınız günden itibaren bir sonraki girişleriniz takip eden günler olmalı yani bugün bir park gezip, arada birkaç gün boşluk bırakıp, kalan haklarınızı ileriki bir tarihte kullanmak gibi bir şansınız olmuyor.

Bu arada, Disneyland atraksiyonlarına sıra beklemeden girmek için Disney Premier Access Ultimate diye bir ek hizmet satın almayı tercih edebilirsiniz. Bu konuda en detaylı bilgiyi de diğer tüm bilgiler gibi Disneyland Paris yazımda bulabilirsiniz.

Disneyland Tickets Disneyland Bileti Pariste.Net

Disneyland Paris sitesi üzerinden Disneyland otellerinde konaklamanın da dahil olduğu çok özel paketler de söz konusu ama ben o otellerde hiç kalmadığım için bu konuda “şurası iyidir, burası daha iyidir” diye bir yorum yapmak istemiyorum. Eğer bütçeniz uygunsa ve Paris’e bu gelişiniz çocuklarınızı mutlu etmek için Disneyland’a özel bir gezi olacaksa, yine ana sayfadaki “Parks & Tickets”ın altındaki “Holiday Packages” yani “Tatil Paketleri”ne tıklayarak Konaklama + Disneyland Park bileti seçeneklerini inceleyebilir ya da “Place to Stay”den kalabileceğiniz Disneyland Otelleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Disneyland Paris dışında bağımsız bir otelde kalmak istiyorsanız da Paris’te Nerede Kalınır? Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular yazıma bakmanızı öneririm.

Evet sanırım internetten Disneyland bileti alma konusunda verebileceğim detaylar şimdilik bu kadar. Anlaşılmayan ya da emin olmadığınız bir konu varsa yorum kısmına yazmaktan çekinmeyin lütfen. Ancak “şu tarihlerde geliyorum, hangi bileti almalıyım” sorusunu sormamanızı rica ediyorum. Çünkü genelde sorularınızı cep telefonumdan okuyorum ve takdir edersiniz ki cepten güncel Disneyland bileti fiyatlarını kontrol etmek, takvimde sizin geleceğiniz tarihi bulmak, sonra da sizin adınıza hesap kitap yapmak hiç kolay olmuyor 😉

Bir de biletinizi internetten almaya karar verdiğinizde, bu yazıdaki reklam banner’ları ya da bu link üzerinden Disneyland Paris’in resmi web sayfasına ulaşıp Disneyland bileti alırsanız, bana destek olmuş oluyorsunuz. Ayrıca bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlamanız hem beni mutlu edecek hem de Disneyland’a gitmek isteyen pek çok insanın hayatını kolaylaştıracaktır. Anlatması benden, online Disneyland bileti alması sizden…

Umarım Disneyland Paris’te harika vakit geçirir, hem kendinizin, hem de -varsa- çocuklarınızın en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmiş olursunuz.

İçinizdeki çocuğu hep hayatta tutmanız dileğiyle…

İyi eğlenceler.

 

 

Author

170 Comments

  1. Merhaba, öncelikle bilgilendirmeler için çok teşekkür ederiz, bir sorum olacak şöyle bir durum var, sizin yazınızda belirttiğiniz siteden baktığımızda aynı gün ve çeşit bilet 299 euro iken aşağıda gönderdiğim sitede 179 euro fiyat farkı olunca bu siteden almak mantıklı geldi ancak bir sıkıntı yaşarmıyız tereddütte kaldım, geri dönüş yaparsanız çok mutlu olurum. İyi günler🙏🏻 https://www.tickets-paris.fr/en/disneyland-paris/?gclid=Cj0KCQjwxYOiBhC9ARIsANiEIfbeUZ6lq_rzd5A4faPBtKzylz9j5ALLM7lpT2GNV3YqE0LWap2x1kAaApaqEALw_wcB

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba Tuğba Hanım,
      Disneyland’a gitmek istediğiniz tarihi ve kaç yetişkin kaç çocuk bileti almak istediğinizi bilemiyorum ama söylediğiniz siteye girip denemek için örnek olsun diye rastgele 22 Mayıs tarihini girip 2 yetişkin 2 çocuk 1 gün 2 park seçeneğini seçtiğimde ikisinde de toplam rakam 358€ çıktı. Günlerin altında yazan örnek rakama göre mi hesapladınız yoksa işlemi sonuna kadar götürüp gerçek dip toplamı görerek mi? Tarih, kaç gün kaç park ve kişi adedini yazabilirseniz bir de öyle denemek isterim.
      Teşekkürler.

      • Merhaba Ahmet bey, geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim🙏🏻 tekrar anlattığınız şekilde denediğimde kendi sayfasındaki fiyat bilgiside size gönderdiğim linkle aynı çıktı, kendi sayfasından bileti temin ettik, ilginiz için tekrar teşekkürler iyi günler.

  2. Ecem Dağdelen Reply

    Ahmet bey sitenizi şuan fark ettim. Yazdığınız yazılardan birkaçını okudum. O kadar akıcı ve yalın bir bilgi aktarımı var ki ortada gerçekten, bilgili ve böyle güzel yazabilen bloggerların oluşu beni çok şaşırttı ve mutlu etti. Hep böyle bir site arayışındaydım çünkü ben Yıldız Teknik’te Fransızca mütercim tercümanlık okuyorum ve Erasmus için Fransa’ya gitmeyi düşünüyorum. Teşekkür etmek istedim güzel yazılarınız için. Hep arkanızdayız böyle devam edin 🙂 Siz hep yazın biz hep okuyalım bilgilenelim zira elimizde zaten çok kaynak yok.

  3. Merhaba Ahmet Bey,

    Bilgiler için teşekkür ederiz. Ben şimdi internetten bilet alacağım. Şuan promosyon var, yetişkin biletini çocuk fiyatından satıyorlar. Yalnız bileti nasıl alabilirim kısmında ”
    Tickets printed at your home can be reserved as late as one day before the date of your visit (no fees apply). ” yazıyor. Yani bileti gideceğimiz tarihten 1 gün önce gidip onaylatmalı mıyız? Yoksa iptal mi oluyor? Orayı anlayamadim. Yardımcı olabilirseniz cok sevinirim

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba Sinem Hanım,
      İnternetten alacağınız o bilet seçeneğinde şunu demek istiyor:
      “Bu seçenekten alacağınız bileti bugün kullanamazsınız, en erken yarın kullanabilirsiniz”
      Yani siz ileriki bir tarih için bu bileti alacağınız için sizin açınızdan herhangi bir sorun yok. Çıktısını alıp, tatile geldiğinizde kapıdan barkodu okutup rahatlıkla geçebileceksiniz.
      Mutlu günler.

  4. Savas Ozturk Reply

    Merhaba;
    Şu sıralar internetten büyük/küçük herkese tek fiyat var, 68 euro. Ancak bileti Fransa’ya gitmeden önce bastırmayı tavsiye ederim. Yoksa bilet başına 1 euro çıktı ücreti ödemek zorunda kalırsınız.
    Kolay gelsin.

  5. “Visitors’ names” yani “Ziyaretçi Adları ve Soyadları”nı doğru girmeniz önemli. Artık kaç kişi için bilet aldınızsa o kişilerin bay/bayan olarak Mr./Mrs./Miss. şeklinde “Titre”lerini, Adlarını ve Soyadlarını yazmanız gerekiyor. Bu isimler bilet üzerinde görünecek ve bu biletler başka kişilere devredilemiyor. Bu konu Hakkında sorum var yardımınız için teşekkürler.bilet rezervasyonunda 4 kişilik aile fertlerimin bilgilerini girdim.sonra team leader için isim istedi.adımı girdim tüm biletler benim adıma görünüyor sadece sonlarında a,b,ç,d eklenmiş. Neden böyle oldu anlamadım rezervasyon kaydım 2 yetişkin 2 çocuk olarak da doğru görünüyor

    • Ahmet Ore Reply

      Team Leader adı doğru girildiyse mesele yok demektir. 2 yetişkin 2 çocuk olarak bilet fiyatı da doğruysa, bir de en önemli konu barkodun okunur olması, onu da düzgün basarsanız bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum.

      Bu arada, 1 Temmuz’a kadar bilgisayar ve cep telefonundan uzak kalacağım için bundan sonraki olası mesajlarınıza ancak o tarihten sonra yanıt verebileceğim.

      Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

  6. Selamlar,

    Verdiğiniz bilgileri uygulayarak, 2 günlük Disney gezimizi 1day/1park olarak ayrı ayrı alıp biletin tanesini 44€’ya (107€ yerine) ygetirmiş olduk. Çok teşekkürler.

    Size sormak istediğim bir soru daha var. Disneyin içine giden tren ve otobüslerin çalışma saatleri; akşam kaça kadar tren bulabiliyoruz dönmek için? yeniden teşekkürler

  7. Gökçe demirel Reply

    Harikasınız! Sayfa sayfa çıktı alıp, sizin notlarınızla Paris’te gezmeyi düşünecek kadar çok girdim sitenize, sürekli güncelliyor olmanız mı, yoksa samimi yazılarınız mı daha iyi karar veremedim, 6-11 Haziran’da paristeyiz, Paris diğer şehirlere göre biraz daha karmaşık gördüğüm kadarıyla, tur olmadan gitmenin en iyi yolu pariste.net 🙂

    • Ahmet Ore Reply

      Çok teşekkürler. Umarım Paris’te şahane bir tatil geçirirsiniz. Selamlar, sevgiler…

  8. Ahmet bey öncelikle teşekkürler Paris’e gitmeden yazdıklarınız ve videolarınız sayesinde çok şey öğrendim disneyland bileti almak için sizin yazınızı okudum sizin verdiğiniz bağlantı üzerinden gittiğimde bilet fiyatı 1 park 1 gün 46€ fakat disneyland Paris sayfasından girdiğimde aynı dönem için 53£ çıkıyor bu durum biraz karışıklığa sebep oldu bende bu konuda bir açıklama yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba Fahri Bey,
      6 Ocak tarihine kadar Paris dışında bilgisayardan uzak bir ortamda tatilde olduğum için fiyat incelemesi yapmam çok güç. Sonuç olarak blogda verdiğim resmi linkte göreceğiniz rakamlar doğrudur.
      Mutlu günler, iyi seneler

  9. Ahmet bey merhaba.
    Ancak bu kadar guzel anlatilabilirdi. Tebrik ederim. Kafamda bazi sorular vardi, sayenizde hepsinin cevabini yainizda ve yorumcularin sorularina verdiginiz cevaplarda buldum. Tesekkurler.

  10. Ahmet Bey Merhaba

    sitenizden hala Disney banner larına direk bağlantı yok. Benim sorum sıze şu şekilde olacak biz disneyde 5 günlük rezervasyon yaptırdık ama 4 günlük paket girişi var. o bir gün ne tavsiye edersiniz birde bu senelik kartı avrupa vatandaşı olmayanda alabiliyormu çünkü banka kartı da fransız istiyor.
    yazılarınızın her biri ayrı güzel ve aydınlatıcı.

    Iyi Bayramlar

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba Alper Bey,
      Sitedeki bannerlar üzerinden bağlantı var ama nedense bazı tarayıcılarda banner görünmüyor, o sorunu çözmeye çalışıyorum, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
      Yıllık kart hiç almadım, bence isteyen alabiliyor olmalı ama dediğiniz gibi sadece Fransız kredi kartı gerekiyorsa bilemiyorum.
      Paris’e ilk gelişinizse, bir günlük Paris gezisi için bu linkteki programı önerebilirim:
      https://www.pariste.net/tur-programi-onerileri-iv-bir-gunde-paris/
      Mutlu günler.

  11. Sedef Ozcan Reply

    Merhabalar, öncelikle emeğinize çok teşekkürler. Ben sayfada hiçbir disneyland reklam veya banner ı görmüyorum. Chrome üzerinden bakıyorum. Haber vermek istedim. Resimlere tıklanınca da birşey açılmadı.

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba Sedef Hanım,
      Bu konuda beni uyardığınız için çok teşekkür ederim.
      Nedenini bilmediğim bir şekilde bazı tarayıcılarda banner gözükmüyor ama çözmeye çalışıyorum.
      Yazı içinde göremiyorsanız bir de ana sayfada bulunan Disneyland banner’ına bakma şansınız var mı?
      Teşekkür ederim.

  12. Merhaba Ahmet Bey,

    Hızlı dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Yazılarınız birer emek, biz gelecek olanlar için bulunmaz nimet açıkcası. Navgo kart yazınızı okuyordum az önce 🙂 Her zaman Chrome tarayıcısını kullanıyorum. Siz yazdıktan sonra fark ettim ki Chrome ve Firefox tarayıcı da yazının arasındaki reklamlar çıkmıyor, hatta boşluk bile değil direkt yazıbitişik devam etmekte bu nedenle anlayamamıştım. Microsoft Edge ile açtım ve reklamları gördüm. Tıkladığımda 1 gün iki park fiyatı orjinal sitesine girersem 84 Euro iken sizin linkten girince 64 Euro ya düştüğünü gördüm. Süper oldu valla, ulaşım parası br nebi çıkmış oldu. Teşekkürler, başarılarınızın devamını diliyorum

    • Düzeltme yapayım. 64 sterlin miş, euro değeri 73 olarak aldım, 10 euro kişi başı karımız oldu. Teşekkürler,

      • Ahmet Ore Reply

        Tabii fiyatlara sadece ayda bir iki kez bakıp güncellemeler yapıyorum, dolayısıyla anlık fiyatları bilemiyorum ama siz öyle yazınca ben de şaşırmıştım. İyi ki bu düzeltmeyi yaptınız. Bu vesileyle, bu blog üzerindeki linklerden Disneyland’ın sayfasına ulaşınca, ülkeyi Türkiye olarak seçmenin önemini bir kere daha hatırlatmış olayım. Bu şekilde bilet fiyatı Euro cinsinden görünecektir. Tekrar teşekkürler ve şimdiden iyi eğlenceler.

  13. Ahmet Bey merhaba,

    Banner lar dediğiniz bölümü anlamadım sizden yardım istemiş olayım. Sayfada sitenize yönlendiren dışında bir lik bulamadım. Tam linki burdan paylaşabilir misiniz veya sayfanın neresinde olduğunu tam söylerseniz iki kişilik bileti sizin aracılığınızla almak istiyorum. Sitenizin takipçisiyim.

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba Yılmaz Bey,
      Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim. Yazıda paragraflar arasında birkaç tane Disneyland reklamı var, onlara tıklayarak açılan sayfa Disneyland’ın resmi sayfasıdır. Oradan bilet alabilirsiniz. Eğer sizde bu reklamlar (bannerlar) görünmüyorsa haberim olsa iyi olur, çünkü mutlaka çözülmesi gereken bir sorun var demektir.
      Mutlu günler.

  14. Ahmet bey, inanır mısınız Disneyland bileti için yazınızdaki linki bulamadım. linki buradan paylaşabilir misiniz? Sizin yönlendirmeniz üzerinden alalım.

    • Yazıdaki tüm banner’lara tıklayarak açılan sayfadan bilet almanız yeterli. İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkürler.

  15. Merhaba Ahmet 7 günlük olarak Paris'e geldik yazılariniz ve videolariniz için teşekkür ederim. Disneyland planımız da yoktu ama eklemeye karar verdik. Fakat sitesinden hiçbir şekilde bilet alamadım. Sistemi çok kolay yapmışlar. Fakat ödeme bilgilerini girdikten sonra hata veriyor. Bende Türkiye'de bir arkadaşımdan rica ettim o direkt Fransızca sayfadan denedi ama sonuç aynı. Her türlü denedim 3-4 kart farklı tarayıcılar cozebilmis değilim sorunu. Acaba Paris içinde indirimli bilet alabileceğiniz yer var mı? Birde olurki alabilirsek çıktıyı kırtasiye vs. Gibi nasıl bir yerden alabilirim bu arada arts de metres gibi bı bolgedeyim siteniz için çok teşekkür ederim 🙂

    • Sanıyorum ben yanıt yazarken siz okumadığımı düşünüp benimle aynı zamanda tekrar sormuşsunuz. O kadar çok soru geliyor ki her kanaldan, hepsine ayrı ayrı yanıt vermeye çalışıyorum, hiç merak etmeyin. Sorunuzun yanıtını bir önceki postunuzda bulabilirsiniz.
      İyi tatiller.

  16. Merhaba Ahmet 7 günlük olarak Paris'e geldik yazılariniz ve videolariniz için teşekkür ederim. Disneyland planımız da yoktu ama eklemeye karar verdik. Fakat sitesinden hiçbir şekilde bilet alamadım. Sistemi çok kolay yapmışlar. Fakat ödeme bilgilerini girdikten sonra hata veriyor. Bende Türkiye'de bir arkadaşımdan rica ettim o direkt Fransızca sayfadan denedi ama sonuç aynı. Her türlü denedim 3-4 kart farklı tarayıcılar cozebilmis değilim sorunu. Acaba Paris içinde indirimli bilet alabileceğiniz yer var mı? Birde olurki alabilirsek çıktıyı kırtasiye vs. Gibi nasıl bir yerden alabilirim bu arada arts de metres gibi bı bolgedeyim siteniz için çok teşekkür ederim 🙂

    • Merhabalar, belki seçilen ülke ile kredi kartının aynı ülke olması gerekiyordur, tam bilemiyorum ama siz her yöntemi denemişsiniz nasılsa.
      Doğrudan internet fiyatına satış yapan bir yer olduğunu sanmıyorum çünkü mutlaka internet fiyatı üzerine hizmet bedeli ve kâr eklemeleri gerekir doğal olarak. Tuistik otobüslere bilet satan yerlere sormayı deneyebilirsiniz. Bir de Champs-Elysees’deki Disney Store’a sorun isterseniz.
      İyi tatiller dilerim.

  17. merve yıldırak Reply

    merhaba, az önce dikkatimi çeken bir mevzuyu sizinle paylaşmak istiyorum… burada verdiğiniz bilgiler doğrultusunda google'dan aratarak disneyland sayfasından biletimi aldım.. kişi başı 68£ fiyat verdi gideceğimiz tarih aralığı için.. daha sonra 2 kişi için daha bilet almak için sizin bu sayfanızdan verilen linkten giriş sağladığımda 49£ fiyat verdi kişi başı 🙂 bunun sebebi nedir ki? bir sorun yok di mi? 🙂

    • Merhaba Merve Hanım,
      Farklılığın neden kaynaklandığını tahmin etmem çok güç ama bu yazıdaki linkten doğrudan Disneyland'ın kendi sayfasına ulaşıyorsunuz, dolayısıyla karşınıza çıkan rakam kesinlikle doğrudur. Tabii doğru tarih aralığını seçmeniz ve kurun Euro, Sterlin ya da başka bir şey olup olmadığına dikkat etmeniz kaydıyla.
      Disneyland biletlerinizi bu sayfadaki linkten alarak hem kâra geçmiş, hem de bana destek olmuş oluyorsunuz 😉
      İyi eğlenceler.

    • merve yıldırak Reply

      çok teşekkür ederim Geç geri dönüş yaptım ama… biz 2 bileten sonra geri kalan 4 bileti de sizin bu sayfada verdiğiniz linkten aldık.. 1 day 2 park 49£ 🙂 zaman zaman hep bulduğum linke tıklıyorum zaten sizin için.. çünkü gezmedik sayfa izlemedik video bırakmadım. not defterim sizin bilgilerinizle doldu… çok teşekkürler her şey için…

  18. MERHABA AHMET BEY
    DİSNEYLAND GİDİŞ GÜZERGAHINDA RER-A HATTI ÜZERİNDE HERHANGİ BİR BAKIM ÇALIŞMASI VARMIDIR DEĞİŞEN DURAKLAR FLN ?
    BİRDE DİSNEYLANDA GİDİCEZ AMA 27 EYLÜL BİLETİ DİĞER GÜNLERE GÖRE BİRAZ DAHA UCUZ HERHANGİ BİR SEBEBİ VARMIDIR KALABALIK OLMAMASINI UMUT ETMEK İSTİYORUM 🙂

    • Merhaba Nurgün Hanım,
      Genelde, Disneyland'a giden RER-A treninde Ağustos ayında genel bakım oluyor, şu an -benim bildiğim- herhangi bir çalışma yok ama geldiğiniz gün teknik bir sorun olursa bilemem tabii 🙂
      27 Eylül tarihi yakın zaman promosyon döneminin son günü, yani en hesaplı biletlerden birini aldığınız için şanslısınız. Disneyland'ın dolu olup olmaması da tamamen şansa kalmış. Harika bir tatil geçirmeniz dileğiyle.
      İyi eğlenceler.

  19. merhabalar ahmet bey, 8 ekimde disneyland'da olacağız. 2 yetişkin 2 çocuk yetişkin bilet fiyatları indirimli olarak güncellendi yazmışsınız. bizim gittiğimiz dönem içinde geçerli mi acaba? 2 günlük giriş bileti alacağız.

    • Merhabalar,
      Çocuk fiyatından yetişkin bileti satılma promosyonu 27 Eylül tarihine kadar geçerli. Sizin geleceğiniz tarihte online bilet fiyatları biraz daha yukarıda ama yine de Disneyland kapı fiyatından yine de ucuz olacaktır. Şu an cepten yanıt yazdığım için fiyatları detaylı inceleyemiyorum, siz yukarıdaki linklerden girip baktığınızda 8 Ekim bilet fiyatı kaç para gösteriyorsa o fiyattan almanız yeterli.
      Şimdiden iyi eğlenceler.

    • Eğer birbirinizi beklemeniz gerekecekse Gelen Yolcu katında -yanlış hatırlamıyorsam- Brioche Dorée olması lazım. "Brioş dore" ya da "bğioş doğe" okunuyor 🙂 O kafede oturup beklemek kolay olur. Zaten terminalde ücretsiz wi-fi hizmeti var, bir aksilik olması durumunda haberleşmeniz kolay olacaktır. En kötü ihtimalle Information önünde buluşabilirsiniz.
      Mutlu günler.

    • Ahmet Bey hızlı cevabınız için çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak size. Ben kızımla türkiyeden geleceğim THY ile Charles de Gaulle Havaalanı Terminal 1 de ineceğiz. Arkadasım irlandadan kızıyla gecek. onlarda Charles de Gaulle Havaalanı terminal 1 de olacak. kolay buluşmamız için bilindik bir yer önerir misiniz? telefonlar geçen sefer sorun yaratmıştı.

  20. Ahmet hocam anlatımınız için teşekkürler. ben 31 Ağustos'ta bilet aldım. Mail adresime pdf olarak gelmedi. Disneyland'ın sitesine girip oradan bir takım bilgileri girdikten sonra bileti basabildim. Değişmiş olabilir. Bilgilerinize…

    • Merhabalar, üç haftalık uzun bir tatilin sonunda nihayet bilgisayarımı açtım, tüm yazıları baştan güncellemeye başladım… Disneyland yine pek çok şeyi güncellemiş, değişiklik yapmış, haber verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İlk fırsatta söylediğiniz detayları inceleyip yukarıdaki tüm bilgileri güncelleyeceğim. Tekrar teşekkürler ve mutlu günler…

    • Merhabalar, öncelikle çok teşekkür ederim.
      Bu yaş günü tarihleri hep muallaktadır. 11'ini doldurmak, 12'sinden gün almak vb… Karışıklık olmaması için şöyle netleştirelim:
      Eğer parka giriş yapacağınız tarih kızınızın 12. yaş gününü kutlayacağı tarihten önceyse o zaman kızınıza çocuk bileti alabiliyorsunuz.
      Mutlu günler.

  21. Biz 11 yaşında kızımla 1 kadın bir çocuk olarak gideceğiz fakat kızım ekim ayında 12 yaşına giriyor bizde eylül ayında gidiyoruz sizce çocuk olarak mı içeri alırlar cevaplarsanız sevinirim

  22. Cok pardon gordum simdi en altta secenek olarak sunuyormus. Kusura bakmayin..

  23. Ahmet bey merhaba. Oncelikle cok faydali bilgiler paylasiyorsunuz gercekten tesekkurler. Benim sorum su anda telefondan bilet almaya calistigimda tekli bilet icin sadece *1 day 1 park olarak goruyorum butun biletleri. Gormedigim bir yer mi var acaba.. 1 day 2 parks yok gibi goruyorum.

  24. Harikasınız. O kadar açıklayıcı olmuş ki hiçbir soru işareti bırakmadı. Cidden blog gibi blog.

  25. Ahmet bey bloğunuz harika, emeğinize çok teşekkürler. 6 yaşında oğlumuzla onda anısı kalsın diye Paris disneyland seyahati planlıyoruz. Ancak sorun bu ilk yurt dışı seyahatimiz olacak, İstanbul'da yaşadık şu an İzmir'de yaşıyoruz ikimizde İngilizce biliyoruz. Ve en önemlisi sizin gibi bir rehberimiz var, sizce turla mı gitmeliyiz. İlk seyahat hüsran olur mu ?

    • Merhabalar, Öncelikle çok teşekkürler.
      Özellikle yabancı ülkelere turla gitmenin de bireysel olarak da gitmenin de avantajları ve dezavantajları vardır. Ben size asla "mutlaka turla gidin" ya da "mutlaka tursuz gidin" diyemem. Bu tamamen sizin beklentilerinize, cesaret durumunuza, biraz da şansınıza bağlıdır; benim garanti vermem mümkün değil. Tatilde olası bir aksilik yaşamanız durumunda size çözüm üretmem neredeyse imkansız. Ben sadece bireysel olarak gezmek isteyenlerle bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum. Yoksa kişisel olarak ben her zaman bireysel olarak tatil yapan biriyim ama takdir edersiniz ki nihai karar sizindir…
      Her şeyin yolunda gitmesi dileğiyle,
      Mutlu günler.

  26. Çok teşekkür ederim Ahmet Bey cevap ve iyi dilekleriniz için.İzmirden sevgi ve saygılarımla.

  27. Merhabalar Ahmet Bey herkes gibi bende bu güzel site icin size çok teşekkür ediyorum ��.Benim sorum Disneylandda fotoğraf cekimi ile ilgili olacak selfie çubuğu yasaklanmis ama cep telefonuyla ya da fotograf makinemizle cubuksuz fotograf cekilmek yasak degil degil mi,Birde komik bir soru ama tripot gotursek fotoğraf cekilmek icin sorun olur mu,giriste el koyarlar mi ya da para cezasına carptirilirmiyiz?Anlayisiniz ve sabriniz için sonsuz teşekkürler.(Bebegimizin ilk yurtdışı seyahati çok heycanliyiz, birde Disney photo da alacagiz ama ucretler çok pahalı illaki bizde fotograf cekmek isteriz.)

    • Merhabalar
      Öncelikle çok teşekkür ederim
      Disneyland'da normal fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekebilirsiniz ama dediğiniz gibi selfie çubuğu yasak. Net olarak bilmiyorum ama tripod için de izin almanız gerekir diye düşünüyorum çünkü profesyonel fotoğrafçılığa giriyor.
      İyi eğlenceler şimdiden.

  28. Merhaba Ahmet bey,

    son güncellemeye göre 3 yetişkin 1 çocuk 4-9 ağustos için iki gün iki park için 8 adet magic bilet yeterli oluyor sanırım. multi day almaya göre daha avantajlı görünüyor.

    Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

    • Merhaba Haluk Bey, tatilde mesajlarıma bakma şansım pek olmadı. Geç yanıtım için kusura bakmayın. Evet şu anki uygulamayla aynen dediğiniz gibi görünüyor.
      Mutlu günler.

  29. Ahmet Bey ciddi emek verip,yaptığınız bilgilendirmeler için kocaman teşekkürler ederim.Gayet açıklayıcı yönlendirmelerinizle 28 Haziran 2017 çarşamba günü için 57-€ ya 4 kişilik 1 day 2 park mini ticket alamadan önce danışmak istedim.Bu tarihler takvimde yeşil renkte.Bilet ve günde bir eksiklik varmı sizce?

    • Merhabalar,
      Cep telefonundan takvimi incelemek pek kolay değil ama sizin için bakmaya çalıştım; dediğiniz gibi görünüyor, herhangi bir sorun yok. Mutlu günler.

    • Çok teşekkür ederim.Sizlerede mutlu sağlıklı günler dilerim.

  30. Merhaba Ahmet Bey,

    Bilet alırken 10 gün önce olayına takılmıştım ama önceki yorumlarda cevaplamışsınız. Gerçekten detaylı anlatımınız için çok teşekkürler. Az kalsın zaman az kaldı diye internetten alamayacağımızı düşünerek kapıda çok daha yüksek bir fiyat ödeyecektik…

    • Eğer geliş tarihiniz ve parka giriş tarihiniz netse gerçekten bileti önceden internetten almanın büyük faydası var. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Umarım Disneyland'da keyifli vakit geçirirsiniz. Mutlu günler.

  31. Ahmet bey merhaba; 19-22 mayısta Pariste olacağız ve 2 günümüzü disneylandda geçireceğiz, bu nedenle bugün yani 15/05/2017 de 2days/2 Park bileti satın aldık, fakat conditions for use da sanki 1 yıl için geçerli olan multiple biletlerin min. bir alma süresi var, yani 15'inde aldığım 1 yıl geçerli olan bu bileti 5 gün sonra kullanamazmıyım.gerçi biletleri aldık ama kafama takıldı, yardımcı olabilirseniz çpk seviniriz.Teşekkürler

    • Merhabalar, internetten alınan biletler sadece alındığı gün kullanılamıyor, ondan sonra son kullanma tarihine kadar ve tabii geçerli olduğu günlerde dilediğiniz zaman kullanılabilir. Eğer size uygun bileti aldıysanız planladığınız tarihte parka giriş yapabilirsiniz. İyi eğlenceler ve iyi tatiller…

  32. Merhaba;Bilet alırken dikkatimi birşey çekti, If you choose to have your tickets mailed to you (fees apply – see our terms and conditions of sale), the ticket reservations must be made at least 10 days before the date you plan to visit.10 gün öncesinden mi online bilet almak gerek.biz 19-22 mayıs tarihlerinde gitmek istiyoruz, biletimi on line bugün alamazmıyım?

    • Daha önceki cevaplamalarınızda aynı soruyu gördüm ve sorunumu çözdüm.İyiki varsınız:)

    • Pardon, İstanbul'da tatildeyim, geç bakabildim. Ben yetişene kadar sorununuzu çözmüş olmanıza sevindim 🙂 Ve tabii teşekkür ederim. Mutlu günler…

  33. ahmet bey merhabalar,
    yazılarınız cok açıklayıcı ancak benım sorum su olacak biz 16 ve 17 mayısda parka gıdecegız ben 11 mayısda yanı bugun 2 adet mını tıcket 1 day 1 park alırsam
    (16 ve 17 mayıs tarıhlerı calenderda yesıl gorunuyor.)
    ( specıal secımı var 10 mayıs 27 eylül gecerlı dıyor)
    (adult +chıld 42 eur)

    bugun aldığım mını tıcketla 16 ve 17 mayısda gırebılırmıyız
    ikinci sorum ise ayrıca 31 ocak 2018 e kadar gecerlı 1 day 1 park en altta yıne var oda 49 eur …tarıh secenegımı fıyatı degıstııyor
    teşekkürler
    selın evren

    • Merhabalar,
      Disneyland bilet promosyonlarını o kadar sık değiştiriyor ki inanın ben de takip etmekten yoruldum 🙂 Zaten o yüzden dediğim gibi her zaman için Disneyland'ın sayfasında yazan fiyatlar doğrudur ve onlar geçerlidir. Sizin de dediğiniz gibi eğer Special Ticket MINI alırsanız yetişkin için de çocuk için de 1 gün 1 park 42€ oluyor… Dolayısıyla sizin alacağınız bilet o, tabii 16 ve 17 Mayıs 2017 tarihlerinde parka gidecek ve her iki gün de ayrı ayrı tek parkta vakit geçireceksiniz. Diğer biletlere bakmanıza gerek kalmıyor…
      Mutlu günler

  34. ahmet bey, öncelikle blogunuz çok güzel ve çok faydalandık. gerçekten daha gelmeden sayenizde pek çok şey hakkında fikir sahibi olduk. biz iki aile çocuklarımızla birlikte 15-16 haziran tarihlerinde disneyland'te olacağız. bu tarihlerde mimi ticket alabiliyoruz ancak merak ettiğimiz şey bilet alırken herhangi bir tarih belirtmediğimizden daha sonra bu tarihler diğer bilet şekillerine döner mi? bu durumda bizim aldığımız tarih mi geçerli yoksa fark vermemiz gerekiyor mu?
    bi de iki gün arka arkaya mini ticket alabiliyor muyuz? yoksa 2 days 2 ticket seçeneğini mi şeçmeliyiz ama bu durumdada fiyat farkı oldukça fazla oluyor. şimdiden size çok teşekkür ediyoruz.
    mine

    • Merhabalar,
      Bilet alırken tek dikkat etmeniz gereken şey, sizin bilet satın aldığınız gün itibariyle promosyon biletlerinin hangi gün hangi renk olduğu. Siz bileti satın aldıktan sonra sizin Disneyland'a giriş yapacağınız güne dair fiyatlar ve promosyonlar değişse bile bu sizi etkilemiyor. Doğru bileti satın aldıktan sonra içiniz rahat olsun, Disneyland'a gönül rahatlığıyla giriş yapabilirsiniz.
      Eğer Disneyland'da 2 gün geçirmeyi düşünüyorsanız, şu anki promosyona göre 2 gün 2 park bileti almak yerine 1 gün 1 park biletinden her bir kişi için 2 tane bilet almanız daha mantıklı görünüyor, yani evet 2 gün arka arkaya mini ticket alabiliyorsunuz, yeter ki mini ticket'in geçerli olduğu tarih aralıklarında olun…
      Güzel yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim.
      Şimdiden iyi tatiller ve iyi eğlenceler…

  35. Merhaba Ahmet Bey,
    Hazirladiginiz bu super site icin cok tesekkurler. Ozellikle sabirla herkese yazdiginiz yanitlar da muthis 🙂
    Benim iki sorum olacak size. Biz 27-28 Nisan'da Disneyland'ta iki tam gun gecirecegiz. 4 cocuk 4 yetiskiniz. Cocuklar 6-8 yas araliginda. Bizim aldigimiz tarihte mavi renk magic bilet mumkun. 2 ayri 1 day 1 park alinca da bilet fiyati daha makul oluyor. Ama bu durumda parklar arasi gecis yapamiyoruz gun icinde anladigim kadariyla. Bir tam gun parka bir gun de studyolara ayiralim diye dusunduk ancak cocuklar studyolardan sikilir mi tam gun olunca? Bir de 365tickets.com sitesinde fiyatlar disney paris sitesine gore daha uygun. Bir fikriniz var mi bu siteyle ilgili sizce oradan alabilir miyiz guvenli olur mu?
    Cok tesekkurler,
    Neslihan

    • Merhabalar,
      Öncelikle güzel yorumunuz için çok teşekkürler.
      Eğer Disneyland'da iki gün geçirecekseniz dediğiniz gibi bir günü bir parka diğer günü diğer parka ayırmanız en güzeli. Ben iki parkı bir tek günü olanlar için öneriyorum, aynı gün iki parkı gezmek için, yoksa her bir parka tek bir gün ayırmak en mantıklısı. Çocukların sıkılacağını düşünmüyorum, aksine onlar büyükler için olan bölümde de sıkılmayacaklar ama siz küçükler için olan bölümde sıkılacaksınız 🙂
      Söylediğiniz siteye şöyle bir baktım ama onun da bir ton kuralı var, inanın okuyacak vaktim yok, zaten Disneyland bilet detaylarını okumaktan içime fenalık geldi, bir de o sitenin küçük fontlarla yazılmış detaylarını okumak istemedim açıkçası 🙂 Tek gözüme çarpan %2 ek komisyon alınıyor, başka bir şey alınıyor mu, dikkat edilmesi gereken başka detaylar var mı inanın içim daraldı bu konulardan, o yüzden sadece Disneyland'ın kendi resmi sitesine odaklanmayı tercih ediyorum. Söylediğiniz sitede belirtilen fiyatlar başlangıç çocuk fiyatları eğer siz bilet alımında son aşamaya kadar geldinizse ve buna rağmen bilet fiyatı daha ucuzsa tercih sizin. Bugüne kadar o site hakkında olumlu olumsuz bir şey duymadım, alın ya da almayın diyemem ama laf aramızda ben cesaret edemezdim. Çünkü Disneyland'ın kapısında bir sorun olursa muhattap olacağınız kimse olmayacak. Yine de siz bilirsiniz tabii ki.
      Şimdiden iyi eğlenceler.

  36. Merhaba Ahmet Bey,
    Ağustos ayında ailece yapacağımız Paris gezimiz için siteniz (hem yazılarınız hem youtube kanalınız) çok yararlı oldu. Ancak Disneyland biletlerini almakta sorun yaşamaktayım. Gideceğimiz günler için Magic bilet geçerli ve ben de 1 day 1 park magic bilet seçeneğini seçip 2 yetişkin, 1 çocuk için 182 EUR tutarındaki bileti ödeme aşamasına geldiğimde sorun yaşıyorum. Öncelikle (kredi kartı ile internet alışverişlerinde daima sanal kart kullandığım için) sanal kart ile ödemeye çalıştım ancak kabul etmedi. (Şu mesajla karşılaştım:
    Votre réservation a été annulée
    You will shortly be receiving an e-mail explaining the reason for the failure.
    We have temporarily recorded your cart. To save your cart please click on ''Make a new reservation''.)
    Daha sonra bankayı aradığımda Disney'in sanal pos kullanmadığını ve normal kart bilgileri ile ödeme yapmamı denememi söylediler. Ben de normal (fiziksel) kart ile aynı şekilde tekrar denedim. (Bu arada; her iki kartım da internet ve sanal pos alışverişine açık idi. Ve tüm işlemlerde yukarıdaki mesajdan sonra mail adresime herhangi bir açıklayıcı mail gelmedi.)
    Ancak yine bilet alamadım. Bu işlemi 3,4 gündür farklı zamanlarda yapmama rağmen hep aynı hata (mesaj) ile karşılaştım ve bileti halen alamadım.
    Konu ile ilgili Disneyland'in sitesinde veya başka bir yerde bilgi bulamadım.
    Konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Başarılarınızın devamını dilerim.

    • Ben yanıt yazana kadar siz sorunu tespit edip çözmüşsünüz, çok sevindim. Ayrıca sorunun neden kaynaklandığını burada yazmanız da büyük incelik; benzer sorunu yaşayacak olanlara da yol gösterici olacaktır. Çok teşekkürler ve şimdiden iyi eğlenceler.

    • Ahmet Bey,
      Sorunun Google Chrome kaynaklı olduğunu tespit ettim ve başka bir tarayıcı (Internet Explorer) kullanarak biletleri alabildim.
      Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

  37. Ahmet Bey, sitenizde vermis oldugunuz onemli ve detayli bilgiler icin cok tesekkur ederim. Gercekten cok guzel bir is cikarmissiniz.. Size Charles De Gaulle'dan Disneyland'e trenle gidis hakkinda bir sorum var. Anladigim kadariyla Disneyland'e Paris uzerinden aktarmali olarak veya CDG'dan dogrudan trenle gitmek mumkun. Dogrudan giden trene baktigimda cok kisa bir seyahat zamani veriyor, ama ortalama saatte bir tren var gibi gorunuyor. Bilet fiyati da anladigim kadariyla 17.50 Euro civari. Sehirden gidis icin daha uzun bir seyahat suresi konulmus, ancak pratikte her ikisi de sanirim bekleme sureleriyle asagi yukari kapiya cikiyor. Sizce bu dusuncem dogru mudur? Bir de, CDG-Paris aktarmali Disneyland'a gitmenin bilet fiyati ortalama ne kadar bir fikriniz var midir? Yanitiniz icin simdiden cok tesekkur ederim..

    • Merhabalar, öncelikle güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.
      CDG'den Disneyland'a giden bir tren yok bildiğim kadarıyla, o sizin baktığınız shuttle servisi olması gerek. Bu otobüsle Disneyland'a giderseniz 20€ ödüyorsunuz bildiğim kadarıyla ve yolculuk 45-60 dk arasında sürüyor olmalı.
      RER'le Les Halles aktarmalı giderseniz (RER-B + RER-A) çok az daha uzun olabilir. RATP'nin sitesinde bilet fiyatlarını gösteren sayfa çalışmıyor o yüzden güncel fiyatı göremedim ama 15€ civarı bir rakam olması lâzım RER'le giderseniz.
      Mutlu günler.

  38. Merhaba, kapı biletinde gördüğünüz 3 gün 2 Park bilet 174€ fiyatı, kişi başı bilet fiyatıdır. Yani kendiniz ve eşiniz için birer tane, bir tane de çocuğunuz için çocuk bileti almanız gerekecek. Ama sadece 1 gün 2 park gezecekseniz ve Disneyland'a giriş tarihiniz 20 Mart ise bileti internetten almak mantıklı oluyor. Ve bilet (Sipecial Mini 1 day 2 Park Ticket) fiyatı da 2 Yetişkin 2×47€, 1 çocuk 1×40€=Toplam 134€ yapıyor. Başka bir tarihte gidecekseniz bu tarife değişebilir.

    Eğer konu sizin için netleşmediyse bana mail atarsanız ilk müsait vaktimde detaylı olarak açıklamaya çalışırım.

    Mutlu günler.

  39. Bir bilenin olması ne güzel. bu işe emek harcadığınız ve bizleri aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.

    • Ben de size okuyup geçmediğiniz, değerli yorumunuzu bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim…

  40. Merhaba Ahmet Bey
    Biz 19-20 Haziranda (Pazartesi-Salı kesin olarak) Disneylanda gideceğiz.
    Bir gün bir park diğer gün öteki park şeklinde. Sizce 2 X 1 Gün 2 Park SPECIAL MINI TICKET 47€, almak mantıklı mı. Ve bu iki ayrı biletle iki gün sorunsuz şekilde giriş yapabilirmiyiz.47 x 2= 94 euro daha ekonomik oluyor. 4 kişiyiz. 4×8 bilet. Bizim bu tarihte almamız gereken bilet SPECİAL MINI TİCKET midir. Emin olmak istedim. Şimdiden teşekkürler.

    • Merhabalar.
      AMAN DİKKAT: Size bu yanıtı yazdığım 8 Şubat 2017 tarihi itibariyle konuşacak olursak, SPECIAL MINI TICKET 24 Mart tarihine kadar geçerli, sakın hata yapmayın. Siz MINI TICKET almalısınız. Eğer Disneyland'a 2 gün ayırmak istiyorsanız kişi başı 2 adet MINI TICKET almanız gerekiyor. Bu biletler 1 gün 1 Park giriş hakkı verir. Siz de bir gün bir parka diğer gün diğer parka girersiniz, bu şekilde yine günlük 47€'dan bilet almış olursunuz. SPECIAL MINI TICKET 1 gün 2 park giriş hakkı veriyor ama dediğim gibi sizin geliş tarihinize kadar geçerliliği bitmiş oluyor, o yüzden işinize yaramıyor. O nedenle 1 gün 1 park MINI TICKET alın lütfen. Sizin burada olacağınız tarihlerde, hafta içi geçerli çünkü. Aynı gün içinde iki parka giremeyeceksiniz ama iki ayrı günde iki ayrı parka en ekonomik biçimde girebilme şansınız olacak.
      Mutlu günler.

    • Çok teşekkür ederim Ahmet Bey . Verdiğiniz bilgi çok makbule geçti. Hoşçakalın.

    • Ahmet Bey merhaba, gerçekten çok açıklayıcı bir yazı olmuş. çok teşekkür ederim. sorumu sormadan önce söyle yorumlara da baktım ama sanırım daha once sorulmamış bir konu benim merak ettiğim. biz arkadaşlarla disneyland için 2 gun ayırdık. 2 gun için multıdaydan seçim yaptığımızda 672€ cıkıyor. ama 1 gunluklerden seçim yaparsam kampanyalardan yararlanabiliyoruz ve 2 adet 1 day 1 park satın alırsam çok daha ekonomık oluyor. sorum şudur ki grubumuz için 2 adet 1 day 1 park satın alması yapabilirmiyim? sistem aynı isme aynı kampanyadan 2 defa bilet verir mi veya girişte sorun çıkartılar mı?

    • Merhabalar, öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Evet dönem dönem söylediğiniz gibi 1 gün 1 park biletler daha ekonomik olabiliyor. Dolayısıyla söylediğiniz gibi her bir kişi için iki adet 1 day 1 park bileti alarak Disneyland'da iki gün geçirme şansınız var. Tabii bir gün sadece bir parka, diğer gün sadece diğer parka giriş yapabileceğinizin altını çizerek. Bunun dışında herhangi bir problem olmayacaktır.
      Mutlu günler dilerim.

  41. Ahmet bey merhabalar,

    Haziran ayı içerisinde Paris + Disneyland seyahati planlamaktayız. Biletler bakarken üstteki yazınızdaki linkten gidince farklı bir fiyat, yandaki disneyland fırsatları linkinden ilerleyince farklı (daha yüksek) fiyatlar çıkmakta. Bu normal midir? Fırsatlardan giderken ülke sordu. Türkiye olarak belirtince mi fiyat değişiyor. Alım esnasında yazıdaki linklerden gidince de ülke belirttiğimizde fiyat değişecek mi?
    Ayrıca alırken soracaktım ancak madem başladık yazmaya 2 gün 2 park yerine 1 gün 1 park MİNİ biletten almak daha uygun görünüyor, bu şekilde alınca bir sıkıntı yaşanır mı? Fast pass uygulamasında ben fast pass bilet alınca beraberimdeki eşim ve çocuklarım da faydalanabiliyor mu? Ayrı ayrı alırsak aynı zamanı düşüremeyebiliriz sanırım. Başka konularda da takılırsam rahatsız ederim. Bu arada vlog çok iyi oldu. Orada da sıkça paylaşımlar beklemekteyiz.

    • Merhabalar,
      Benim bildiğim kadarıyla hangi ülkeden giriş yaparsanız yapın, hangi ülkeyi seçerseniz seçin fiyatlar TL karşısında (küçük kur farkları dışında) aynı olacaktır. Linkte açılan sayfa İngilizce, dolayısıyla orada karşınıza çıkan fiyat İngiliz sterlini. Türkiye'ni seçince de Euro oluyor, yani fiyat aynı aslında. İlk açtığınızda ucuzmuş gibi zannetmeniz bundan bence.
      FastPass dediğimiz şey her bilet için ayrı ayrı geçerli. Yani kaç bilet alırsanız otomatikman o kadar FastPass'iniz oluyor. Zaten FastPass'iniz olması için parka giriş yaptıktan sonra, diğer Disneyland yazımda detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştığım gibi, herhangi bir atraksiyonun önündeki FastPass makinelerinden pass alıyorsunuz. Detayları bu yazımda bulabilirsiniz: https://www.pariste.net/disneyland-paris/
      Vlog için şimdilik haftada bir yayın yapmayı planlıyorum. Umarım başarabilirim. Beğendiğiniz ve başkalarının da işine yarayacağını düşündüğünüz videoları sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.
      Desteğiniz için teşekkürler.
      Mutlu günler.

    • Kusura bakmayın, yukarıdaki tüm yorumları okumuş ve bu hataya düşüldüğünü görmüş biri olarak euro ve sterlin farkını görmeyerek sizi meşgul ettim. Fiyat odaklı olmak bu demek sanırım. Her zamanki hızlı, yeterli ve nazik dönüşünüz için teşekkürler.

  42. Bilgilendirmeler icin tesekkur ederim. Specail 1 day / 2 park bileti benim icin uygun gozukuyor. 4 mart tarihinde orda olacagim. Tabi ki siz de kesin bilgiye sahip degilsiniz fakat surekli kampanyalarin degistigini de belirttiginizden simdiden bu bileti almali miyiz ? Yoksa daha ucuz, uygun bir bilet yakalayabilir miyiz ?
    Tesekkurler

    • Bilet almak istediğiniz tarihte herhangi bir promosyon olmadığı durumlarda beklemek mantıklı olabilir belki ama halihazırda indirimli bilet varsa bileti almak iyi olur sanki. Tabii kimse hangisinin daha akıllıca olduğunu kestiremez; ben de öyle 😉

  43. Hocam Merhaba. Öncelikle bilgilendirici yazınız için çok teşekkürler. Benim için epey faydası oldu. Fakat yazıda yanlış hesaplanmış bir bölüm var onu belirtmek istedim. ''Yukarıdaki kıstaslara göre seçiminizi yaptınız. Ben örnek olsun diye 2 yetişkin 2 çocuk, 1 gün 2 Park SUPER MAGIC TICKET üzerinden ilerliyorum… Bu seçenekle sayfanın sağ tarafında karşınıza çıkacak olan toplam fiyat, bu yazının güncellendiği tarih itibariyle 322€ olarak görünecektir. Bu bileti kapıdan almaya kalksanız vereceğiniz rakam 344€, yani internetten alarak 22€ kârınız oluyor'' yazmışsınız. Oysaki, internetten 2 yetişkin, 2 çocuk super magic ticket alındığında, 59€x2 + 52€x2= 222€ eder. Saygılar.

    • Merhabalar,
      Zaten şu Disneyland sürekli bilet fiyatlarını ve promosyonlarını değiştiriyor, en güncel ve en doğru bilgiyi vermek için yeni fiyatları ve uygulamaları anlayıp her seferinde sürekli baştan hesap kitap yapmam gerekiyor, bir de siz öyle deyince ben de şüpheye düştüm; hem yazdıklarımı hem de Disneyland web sitesini bir daha inceleyip hata var mı diye çözmeye çalıştım 🙂 Sonuç olarak 25 Ocak 2017 tarihi itibariyle, yani bugün için şunu söyleyebilirim ki benim hesabım doğru. Sanıyorum siz MAGIC TICKET 1 Gün 1 Park biletini hesaplamışsınız (onu bulana kadar da canım çıktı :)) Oysa ben SUPER MAGIC TICKET 1 gün 2 park biletini örnek vermişim ve onun da fiyatları 84×2 + 77×2 322€ yapıyor ama dediğiniz gibi 1 gün 1 park MAGIC TICKET alırsanız sizin söylediğiniz rakama ulaşıyoruz. Ortada bir hata yok yani. Farklı biletleri kriter almışız, ben örnek olsun diye o bileti seçmiştim. Bu hesap kitap işlerini zaten hiç sevmem, beni epey bir ders çalıştırdınız, alacağınız olsun 🙂
      Şaka bir yana, hatalı ve eksik olduğunu düşündüğünüz konularda beni uyarmaktan çekinmeyin lütfen. Çok çok teşekkürler.

    • Hocam ben special magic fiyatı hesaplamışım aynen kusura bakma. Ama zaten tarihler uyuyorsa special magic almak 59 euro'ya daha mantıklı değil mi? O da sonuçta 1 gün 2 park ve 59 euro.

    • Tabii yukarıdaki listede görünen en hesaplı bilet o değil ama Disneyland'a gitmeyi düşündüğünüz tarih aralığında en hesaplı seçenek o bilete denk geliyorsa elbette ki kapı fiyatından çok daha hesaplıya geliyor; bu şekilde epey bir tasarruf etmiş olursunuz.

  44. Ahmet bey tekrar merhabalar,
    Son bir kaç sorum daha olacak :))) 1- Disneyland biletlerini siyah/beyaz bastım ama renkli mi basmak gerekiyordu? O gün kapıda herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamak adına özellikle sormak istedim. 2- Bir de internetten kendi bastığımız bu biletlerle mi fastpass kağıdı alıyoruz? Internette çeşitli vloglarda üzerinde Mickey, minnie ve daisy gibi karakterlerin olduğu biletlerle fast pass alındığını gördüm çünkü. 3- ve son olarak cdg havalimanından saint germain bölgesine en kolay hangi metro ve rer ile gidebilirim? Teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim

    • Merhabalar,
      Sırasıyla yanıt vereyim o zaman 🙂
      1- Önemli olan barkodunuzun okunur olması, o yüzden siyah beyaz olması sorun değil.
      2- Evet, Disneyland biletinizin barkod kısmını fast pass cihazlarına okutarak fast pass biletinizi alıyorsunuz.
      3- Bu otelinizin tam yerine göre değişir ama CDG'den RER-B'ye binerek doğrudan Saint Michel Notre Dame istasyonuna ulaşabiliyorsunuz. Burası Saint Germain Bulvarı'nın tam ortasıdır diyebiliriz. Artık otelinizin konumuna göre buradan yürüyebilir, dört ya da on numaralı metro hatlarına aktarma yaparak yakın çevreye ulaşabilirsiniz.
      Mutlu günler.

  45. Ahmet bey tekrar merhaba. Bir de şu an bir şey dikkatimi çekti: disneyland için online'dan bilet alırken herhangi bir ülke ve dil seçmediğimde 36 Euro olan kişi başı fiyatı, Türkiye'yi seçtiğimde 47 Euro'ya çıkıyor. İllaki ülke ve dil seçimi yapmak zorunda mıyız acaba?

    • Merhaba tekrar,
      Yukarıdaki yorumunuza yanıt olarak belirttiğim gibi, sanıyorum sizin açtığınız pencerede karşınıza çıkan fiyat İngiliz Sterlini üzerinden. Euro olarak fiyat, tam söylediğiniz fiyatın Euro/Sterlin paritesi kadar çıkıyor. Bilet alımlarında fiyatı TL olarak hesaplamada hangi kurdan satın aldığımıza dikkat etmemiz gerekiyor.
      Mutlu günler.

    • Ahmet bey,
      İlginiz için çok teşekkür ederim. Yönlendirmelerinizle ve sizin sayfanızdaki link üzerinden disneyland'e ulaşarak mini ticketlerımızı aldık. Yardımlarınız ve verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok çok teşekkür ederim.

  46. Ahmet bey merhaba. Öncelikle böyle güzel ve faydalı bir site hazırladığınız için çok teşekkür ederim. Benim 3 sorum olacak: 1) 30 ocak 2017 tarihi için eşimle birlikte 1 gün/2 park olarak disneyland bileti almak istiyorum. Siteye baktığımda bizim için kişi başı 36 euro'luk fiyatla special offer: special mini 1 day/2 park seçeneği uygun gözüküyor. Bu doğru mudur, bilet satın aldıktan sonra iptal seçeneği olmadığı için emin olmak istedim açıkçası. 2) Special mini 1 day/2 park seçeneğinin altında şöyle bir cümle var : " it can only be used for a mid Week visit between january 10th until march 24 th 2017" bu cümledeki mid Week kelimesi kafamı karıştırdı açıkçası. mid Week hafta ortası demek oysaki biz disneyland'a hafta ortası değil pazartesi günü gideceğiz. 3) otelimiz 31,rue saint-andre-des-arts 06, saint germain'de bulunuyor. Hotelimizden disneyland'a metro veya rer ile nasıl en hızlı ulaşabiliriz? Mesajımı sonuna kadar okuma sabrınız ve yardımlarınız için çok teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

    • Merhabalar,
      Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Sorularınızı sırayla şu şekilde yanıtlayayım:
      1) Söylediğiniz tarih için bilet fiyatı 47€. Sanıyorum siz İngiliz Sterlini üzerinden kura baktığınız için 36£ gözüküyor olmalı. Doğrusu 47€ olacak.
      2) Mid week'ten kasıt "Hafta içi" anlamında. Yani bazı tarihlerdeki biletler hafta sonu kullanılamaz demek istiyor. Bunun için tek yapmanız gereken yukarıdaki yazıda belirttiğim gibi tarihlere göre doğru renge denk gelen bileti seçmek ki siz seçmişsiniz. Pazartesi de hafta içi olduğuna göre sorun yok demektir.
      3) Otelinizden Disneyland'a gitmek için Saint Michel – Notre Dame istasyonundan RER-B'ye binip bir durak sonra Chatelet – Les Halles'de ineceksiniz. Buradan Disneyland yönüne giden RER-A'ya binip son durakta ineceksiniz. Ulaşımınız çok kolay olacak. Sadece Chatelet – Les Halles istasyonunda aktarma yaparken perondan yukarı çıkıp diğer uçtaki perona ulaşmanız gerekecek. Blog'ta bu istasyonla ilgili ayrı bir yazı daha mevcut. Bkz: https://www.pariste.net/pariste-ulasim-21-chatelet-les-halles-istasyonu/ Konaklayacağınız bölge hakkında da detayları bu linkte bulabilirsiniz: https://www.pariste.net/saint-michel/
      Şimdiden iyi tatiller dilerim.

  47. Merhaba,
    Öncelikle büyük emeğiniz için teşekkürler. 29 kasım Disneyland ziyareti yapacağız, 2 yetişkin bir çocuk.2 gün için bilet alacağım. Ancak tarih/renk aralğına ait tabloyu göremedim sitede.Kaldırılmış olabilir mi? Teşekkürler

    • Merhaba,
      Şu an için ekranda görünen 29 Kasım için Mini Ticket ama promosyon olan değil 62 Euro yetişkin / 55 Euro çocuk olan… Tabii bir günde iki parka giriş yapmak istiyorsanız. 62 Euro'luk biletin altında bulunan "more information"a tıklayın, ardından açılacak pencerede de "click here to check the calender"ı tıklayın, takvimi göreceksiniz.
      İyi tatiller.

  48. büyük emek…detaylı anlatımınız için çooook teşekkürler Ahmet bey..24-25 aralık ta disneyland açıkmıdır? Noel tatiline denk geliyor gezimiz..restorantlar kafeler açık olurmu acaba? teşekkürler…

    • Evet 24-25 Aralık tarihlerinde Disneyland açık olacak. Noel tatilinde yani 25 Aralık sabahı pek çok yer kapalı olabilir ama saat 11-12'den itibaren tüm kafe ve restoranlar açılacaktır.
      Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Mutlu günler.

  49. Ahmet Bey Merhaba,
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ben de Ekim 2016'da yapacağım ziyaret için bilet almaya çalışıyorum. Yaklaşık 2 haftadır farklı kredi kartlarıyla satın almaya çalıştım, hiçbir şekilde olmadı. 6 kişi gideceğimiz için tek seferde 6, 4, 2 bilet almaya çalıştım, hiçbiri sonuç vermedi. 🙂 Her seferinde karşıma "Votre réservation a été annulée. You will shortly be receiving an e-mail explaining the reason for the failure" uyarısı çıkıyor. Gelen mail'da ise teknik bir problem olduğu yazıyor. Fakat yukarıdaki yorumlara bakılırsa, sanırım bu problemi tek ben yaşıyorum. 2 ay önce de Disneyland bileti almıştım, aynı kredi kartıyla ve hiçbir sorun yaşamamıştım. Bu yaşadığım sorunla ilgili bilginiz veya öneriniz var mı? Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkürler.

    • Merhaba,
      Daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşıldığını duymamıştım, büyük olasılıkla Disneyland'ın sitesiyle ilgili bir sorun olmuştur. Normalde 6 kişilik bilet alabiliyor olmanız lazım, gerçekten ilginç bir durum. Üstelik iki haftadır diyorsunuz…
      İnanın ben de bilemedim…
      Eğer size gönderileceği söylenen e-mail'i bana gönderebilirseniz belki detaylarını okuyup anlamaya çalışırım?

    • Aynı problemi sürekli yaşıyorum.Farklı kredi kartları denememe rağmen aynı hatayı veriyor!Problemle ilgili size kısa zamanda bir mail gönderilecek türünden bir bilgi veriyor ancak mail de gelmiyor.Bu sorunla ilgili bilginiz var mı?Yada nasıl çözüldü?
      Saygılar.

    • Yukarıda ilk yorumu yazan kişi anonim kullanıcı olarak giriş yaptığı için kendisinin sorunu nasıl çözdüğünü bilemiyorum maalesef, bana da bu konuda mail gelmedi hatırladığım kadarıyla. Hâlâ bu sorunun neden kaynaklandığını anlayabilmiş değilim. Çözüm için doğrudan Disneyland ile iletişim kurmanız gerekiyor sanırım.

  50. Merhabalar ellerinize sağlık gerçekten çok yararlı bir yazı. Sadece sormam gereken bir durum var; ben ayın 5inde gitmeyi planlıyorum ve 3 gün var; ama more information kısmına girdiğimde "If you choose to have your tickets mailed to you (fees apply – see our terms and conditions of sale), the ticket reservations must be made at least 10 days before the date you plan to visit. Tickets printed at your home can be reserved as late as one day before the date of your visit." diye de bir madde var. Ben de biletimi mail yoluyla alacağım için, 10 günden az kaldığı için bu bileti alırsam geçersiz mi olur bir bilginiz var mı acaba? Teşekkürler

    • Merhaba Selin Hanım, öncelikle çok teşekkür ederim.
      10 gün önceden bilet alma konusu, bileti adresine postayla isteyenler için yani siz internetten online bilet aldığınızda elinizdeki bilet çıktısını ertesi günden itibaren kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Yani internetten bilet alıp print out'unuzla birlikte Disneyland'a geldiğiniz sürece bir sorun olmayacaktır.
      Mutlu günler.

  51. Merhaba Ahmet bey,

    Ben 19 eylül günü disneylanda giriş yapmak istiyorum. O tarihte yeşil alana denk geldiği için uygun bi fiyata bilet alabiliyorum. Fakat bilet alırken "Period until tickets become available: Now" gibi bi yazı gördüm. Bu durumda biletim şimdiden itibaren yıl sonuna mı geçerli? yoksa bugün için bilet mi alıyorum?

    Çünkü o sekmeye gelene kadar hiçbir yerde tarih girme seçeneği çıkmadı.

    • Merhaba
      Şu an cepten baktığım için takvimi kontrol edemeyeceğim ama takvime doğru tarih aralığına denk gelecek şekilde baktınızsa sorun yok demektir. Normalde bilet alındıktan itibaren ertesi gün ve sonrasındaki tüm tarih/renk aralığında kullanılabilir. Max 1 yıl geçerlidir (daha az süre geçerliyse son tarih not olarak belirtilir). Yani tek bir tarih için bilet almıyorsunuz, belirli bir periyot ve belirli günler için bilet almış oluyorsunuz. Doğru renk kodlu bileti aldıktan sonra hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. İyi akşamlar.

  52. merhaba ahmet bey
    7 ve 12 kasım tarifleri arasında pariste olucaz
    9 kasım çarşamba günü disneyland planı yaptık bilet alımlarına baktık yazınızdaki siteden burada bize en uygun mini ticket bileti gitmek istediğimiz tarihte yeşil gösteriyor şanslıyız sanırım ama riskli olur mu tarihlerin değişmesi söz konusu değildir umarım bilgi almak istedim bizim için en doğru hangi bileti almak olur acaba ?

    • Merhaba Nurgül Hanım,
      Biletinizi doğru tarih aralığında doğru rakama satın aldığınızda o bilet sizin için rezerve edilmiş oluyor. Daha sonra fiyatlarda değişiklik olsa bile siz bu değişiklikten etkilenmiyorsunuz.
      Eğer Disneyland'a gidiş tarihiniz değişirse ve o zaman elinizdeki bilet en ucuz biletse ve değiştirdiğiniz tarihtekine uymuyorsa o zaman da gişeye gidip cezasını ödeyerek yine girebiliyorsunuz ama ne kadar fark verildiğini bilmiyorum.
      Sonuç olarak seçiminizi doğru yaptığınız sürece herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.
      Mutlu günler dilerim.

  53. GÜNAYDIN AHMET BEY TEKRAR ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. İLGİNİZE NE KADAR MİNNETARIZ ANLATAMAM. SİZE YAZDIĞIM MESAJI GÖREMİYORUM. REF NUMARARISI OLAN…

    • Rica ederim ne demek. Disneyland'la ilgili iki yazı var. Biri bu yazı, diğeri de Disneyland tanıtım yazısı. Referans numaralı mesajınız diğer yazının yorum kısmında. Güvenliğiniz için o mesajı sizin yerinize siliyorum hemen. Mutlu günler.

  54. MERHABA AHMET BEY DÜN AKŞAM DİSNEYLAND BİLETLERİMİZİ ALDIK. ANCAK EVDEN PRİNT ALAMADIK. ŞİMDİ İŞYERİNDEYİM NASIL ALACAĞIM ACABA???

    • Merhaba
      Biletiniz mail adresinize gelmiş olmalı. Mailinize girip dosyayı açıp print alabilirsiniz. İş yerinizde kişisel maillerinizi açamıyorsanız, Disneyland'ın gönderdiği bilet mail'ini iş mail'inize forward ederek iş yerinizde ekteki dosyayı açıp çıktısını almayı deneyebilirsiniz.
      Mutlu günler.

  55. Teşekkür ederim.Mobilden almaya çalıştığım için blokaj oldu sanırım. Pc ile deneyince alabildim 🙂

  56. Merhabalar bu yazı çok faydalı oldu fakat bilet alırken girdiğim mail adresi için invalid diyor ve kabul etmiyor.hep kullandığım adres:( başka arkadaşlarımın mailleri ile de denedim olmadı.20-21haziran için bilet almalıyım acilen. Bu konuda destek bekliyorum teşekürler…

    • Merhaba
      Normalde olması lâzım; şayet teknik bir sorun varsa bunun yanıtını ancak Disneyland yetkilileri verebilirler.

  57. Ahmet bey bn bu fastpass olayını tam anlayamadım. İnternetten aldığımız tüm biletler fastpss demişsiniz ama yazının en başında ise magic flex 1 de sıra beklemek derdi yok demişsiniz. Benim tek derdim sıra beklememek ve bana 59 euroluk magic uyuyor ama eğer derseniz ki 90 euroluk magic flexte hiç sıra derdi yok onu alırım hangisini önerirsiniz

    • FastPass hepsinde var merak etmeyin, Magic Flex'in tek avantajı yılın 365 günü parklara herhangi bir gün girebiliyor olmanız, diğerlerinde ise takvime göre seçim yapmanız gerekiyor. Sıra derdi derken tam anlamadım? İnternetten hangi bileti alırsanız alın, Disneyland gişesinde ayrıca beklemenize gerek kalmaz, doğrudan turnikelere gidersiniz; dediğim gibi FastPass özelliği tüm biletlerde var; tarihiniz kesinse ve takvime de baktıysanız elbette ki ona göre ekonomik seçeneği almak en ideali.
      Mutlu günler.

    • Çok teşekkür ederim sağolun. Disneyland a girdikten sonra Oyun parkındaki aletlerde sıra beklerken magic flex 1 in normal magice üstünlüğü var mı onu merak etmiştim. Anladığım kadarıyla yokmuş. İlginiz ve detaylı anlatımınız için tekrar teşekkür ettm.

  58. Çok tesekkur ederim simdi alıcam biletimizi. Bu kadar güzel bir site hazırladığınız ve tüm detayları ile bizlere yardım ettiğiniz için size cokkkk tesekkür ederim. emeğinize sağlık

  59. ahmet bey 23 mayısta dısneylanda gıdecegız eşim ile bız ilk secenek olan Summer Ticket Special Offer: 2 Parks for the price of 1 bunu secıyoruz fıyat ıkı kısı toplam 94 eur sızın soyledıgınız fıyatın yarısı gıbı oluyor. alttakı seceneklerı pek anlayamadım 23 mayıs ya da 24 mayıs ta haftaya oradayız bu bileti alırsak hata yapar mıyız. ayrıca bu bıletlerin fasstpass ozelliği var mı.ben daha once gıttıgımde kapıdan almıstım ve fastpass ıcın ekstra odemıstım. fastpass bu Summer ticket MINI valid at both Disney® Parks!için gecerlimidir.

    • Merhaba Özlem Hanım,
      Sizin parka giriş yapacağınız 23 ve 24 Mayıs tarihleri yukarıdaki yazıda "yeşil" ile ifade edilen "mini ticket" promosyon dönemine denk geldiğinden, biletinizi internetten aldığınız takdirde, kapı giriş fiyatının yarısını ödeyerek parka girmeniz mümkün olacak. Yani hata yapmıyorsunuz, her şey yolunda.
      FASTPASS içinse, daha önceki zamanlardaki uygulamaları bilemiyorum ama bu yazı harici diğer Disneyland yazımda detaylı olarak anlatmaya çalıştığım, hangi bileti alırsanız alın zaten FASTPASS özelliği otomatik geliyor. Dilerseniz diğer Disneyland yazıma da bakarak bu konudaki detayları, merak ettiğiniz konuları öğrenebilirsiniz.
      Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

  60. Ahmet bey harika blogunuz için çok teşekkür ederim. Sizin sayenizde Paris'e gelmeden Paris ile ilgili bir çok değerli bilgiler aldık. Temmuz ayında 9 kişi Orly Havaalanından Paris Dolmuşla direk Disneyland'ta geçmeyi planlıyoruz. 9 kişininde birer sırt çantası olacak.Bu sırt çantaları için Disneyland'ta Luggage Storage varmı? Varsa sırt çantaları sığarmı ve ücretlimi? Sırt çantası konusundaki tavsiyeleriniz nelerdir? İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

    • Merhaba Bülent Bey,
      Öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Bence içeriye kesinlikle sırt çantası ile girmemelisiniz; özellikle hareketli atraksiyonlarda sizin için kısıtlıyıcı ve sevimsiz olacaktır, o yüzden bu tür çantalarınızı emanete bırakmak en akıllıcası olacaktır.
      Açıkçası bugüne kadar Disneyland'daki bagaj emanet bürolarından hiç yararlanmadım ama sizin için araştırdım, Disneyland'da her iki parkın da girişinde ücretli bagaj emanet yerleri mevcut. Bu konuda Paris Dolmuşu şöförü size yol gösterecektir diye düşünüyorum.
      Şimdiden iyi tatiller dilerim.

    • Merhaba, bilet ödemenizden kredi kartınızla aldıysanız GBP da olsa Euro da olsa karşılığı TL hesabınızdan çekilecektir; TL olarak fark etmeyecektir diye biliyorum. Bilet iptali konusunda ise bilgim yok; sizin için çok önemliyse araştırıp öğrenmeye çalışırım.

  61. Merhaba AHmet Bey, Bilgileriniz icin cok Teshekkurler. 28.04/16 tarihiyle bilet fiyatlari dushmush. Mini ticket 47 euro-dan bashliyor. Benim sorum shu:
    Mini ticket alinca da prited versionla sirasiz gecish mumkunmu?

    • Merhabalar,
      Disneyland bilet fiyatlarını daha geçen gün güncellemiştim, sürekli güncellemekten gerçekten yorgun düştüm 🙂 Hep söylediğim gibi, en iyisi ilgili linkten bilet fiyatlarını kontrol etmek.
      Sorunuzun yanıtına gelecek olursak, eğer bastığınız biletin üzerinde "This is a ticket!" yazıyorsa (ki yukarıda tarif etmeye çalıştığım şekilde alırsanız hangi tür bileti alırsanız alın öyle yazacaktır) doğrudan turnikelere gidip bu biletteki barkodu okutup parka giriş yapabilirsiniz.
      İyi eğlenceler.

    • Tekrar Merhaba, bilet fiyatlarını yeniden kontrol ettim, yukarıdaki fiyatlar doğru; evet 47€'ya da bilet var ama satın alırken tarih aralıklarına dikkat edin lütfen. Mutlu günler…

  62. Merhabalar ☺️ Başka bir kaynağa ihtiyaç duymadan, sayenizde o kadar çok bilgi edindik ki… Ellerinize sağlık. Benim de aklımda bir kaç soru işareti kaldı, yardımcı olursanız çok sevinirim.Konaklayacağımız otel çok yakın olduğu için arada 1-2 saatlik mola verip parka aynı gün içinde re-entry yapabiliyor muyuz acaba? Malum çocuklar yoruluyor. Şimdiden teşekkürler ��

  63. Ahmet Bey merhaba
    Hayatımda gördüğüm en ayrıntılı gezi bloğu çok teşekkür ederiz.
    Biz 9 yasında kızımızla gelicez. 2 gün 2 park biletinden almayı düşünüyoruz. 2 gün ziyaretimizi ard arda mı yapmak zorundayız? Çok teşekkürler simdiden

  64. iyi günler Ahmet bey Detaylı anlatımınız için öncelikle teşekkürler bazı dönemlerde biletlerde ucuzlama ihtimali varmı? biletleri ben yazınıza göre giriş yaptığımda 2 yetişkin bir çocuk süper magic 1 gün 2 park seçtiğimde toplamda 186€ (yetişkin 64 çocuk 58€) görüyorum. sizin verdiğiniz fiyatlara göre 245€ çıkması lazım. acaba bir yerde yanlışlık yapıyormuyum yoksa dönem içlerinde ucuzlama ihtimali mi var.
    şimdiden teşekkürler saygılar…

    • Merhaba
      Fiyatlar yeni güncellendi ben de şimdi bir kere daha baktım, yukarıdaki fiyatlar doğru. Eğer siz dediğiniz fiyatları görüyorsanız, dipnotlarda farklı bilgi yoksa o zaman alabilirsiniz diye düşünüyorum. Bilemedim, yeni uygulama olduğu için anlamaya çalışıyorum ben de…

  65. Ahmet Bey, harika bir blog. Paris'i hakkıyla gezmek isteyen biri, yazılarınızdaki detaylar ve akıcı üslubunuz sayesinde, her zaman çareler bulacaktır 🙂

    Bu Disneyland biletleri hakkında şöyle birşey duymuştum: Eğer bileti fransızca sayfadan alırsan fiyat daha uygun oluyor demişlerdi. Turisti ve yerliyi ayırmak maksatlı olarak.
    Bu bilgi doğru mudur?

    Sevgiler ve Saygılar,
    ve şimdiden teşekkürler.

    Adnan Ardahan

    • Merhabalar Adnan Bey,
      Öncelikle güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Bu farklı bilet fiyatları konusunu çok araştırdım, sanırım vaktiyle Disneyland böyle bir şey yapmış ama sonra tüketici kanununa muhalefetten dava açılmış. Ben Fransa'da yaşayan biri olarak ülke olarak Fransa'yı da Türkiye'yi de seçsem fiyatlar değişmiyor, eğer siz de Türkiye'den sayfaya girdiğinizde yukarıdaki fiyatları görüyorsanız demek ki ülkeler arasında bir fark yok demektir. Sonuçta ben Fransa'dan giriyorum, siz Türkiye'den giriyorsunuz. Ama benim de bilmediğim özel bir durum var mıdır cidden bilmiyorum; sanırım eskiden varmış, artık kalmamış…

  66. Detaylı anlatımınız için teşekkürler Ahmet bey, fahri Paris büyükelçisi gibisiniz 🙂 Kısmetse 4 Nisan günü Disneyland ziyareti yapacağız. Geçen hafta baktığımda Nisan ayı hafta içi Mini ticket ile girilebilecek pozisyondayken şimdi baktığımda 24 Marttan sonra Nisan ayı Magic ticket a dönmüş. bu tarihten önce biletini alanlar bize göre şanslı. Bazen erken davranmak gerekiyor 3 kişi 35€ fazladan ödeyecez şimdi.
    Şunu sormak isterim size, biz 1 gün 1 park seçeneğini düşünüyoruz, yanımızda 5 yaşında kızım olacak. 1 günde 2 parkın hakkını veremeyiz diye düşündük. Sizin görüşünüz nedir?
    teşekkürler cevaplarınız için.
    Zafer Kaya

    • Merhaba Zafer Bey,
      Ben de bilet dönemleri ve fiyatlarını sizlerle birlikte öğreniyorum 🙂 Bana kalsa bir yılın bilet fiyatı dönemi önceden bellidir derdim ama demek ki sizin dediğiniz gibi günden güne bu dönemler değişiyor. Sonuçta sizin aldığınız biletin çıktısında biletinizin geçerli olduğu dönemler yazıyor, daha sonra bu dönemler değişse bile sizi artık etkilemiyor. O yüzden bu bilet alma işi biraz şansa kalmış gibi görünüyor…

      Çocuğunuzun karakterini ve dayanıklı olup olmadığını bilmediğim için hangi bileti seçmeniz gerektiği konusunda bir şey diyemem ama çocuklu aile olarak Paris'e gelen arkadaşlarım Disneyland'a 2 gün ayırıyorlar ve her gün tek parka giriş yapıyorlar. Çocuksuz gelen büyüklerse çok fazla Disneyland delisi değillerse, sadece eğlenmek istiyorlarsa 1 gün 2 park bilet alıp sabahtan akşama kadar vakitlerini Disneyland'da geçirip çılgınlar gibi eğleniyorlar 🙂 Tabii çocuklarla böyle bir günde uzun zaman diliminde Disneyland'da olmak çok yorucu, o yüzden iki güne ayırıp birer park gezmekte fayda var…
      İyi tatiller

  67. Merhaba Ahmet Bey,
    Siteniz çok güzel ve çok açıklayıcı, kafamı karıştıran bir dipnottan dolayı size bir sorum olacak. İnternet'ten alıp yazdırdığımız bileti, park'a gireceğimiz gün götürmemiz yeterli değil mi? Sanki dip notlarda girişten bir gün öncesine kadar çıktıyı saklayın demişler. yani girmeden bir gün önce çıktıyı gişeden biletle değiştirin gibi bir durum söz konusu değildir umarım.

    • Merhaba Serkan Bey,
      Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.
      Biletinizin çıktısını alıp parka gireceğiniz gün Disneyland'a gidiyorsunuz. Biletinizde "This is a ticket" yazıyorsa doğrudan turnikelere gidebilirsiniz "This is a voucher" yazıyorsa turnikelerin ve gişelerin hemen en başındaki bilet alma otomatlarına okutarak park giriş biletinizi edinip sonra da turnikelere yönelebilirsiniz. Yani bunu parka gireceğiniz gün yapmanız yeterli ve hiçbir şekilde gişe kuyruğuna takılmıyorsunuz.

  68. selam , ilk defa parise gidecek biri olarak sitenize bayıldım. tüm soru işaretlerini giderecek bilgiler hemen hemen mevcut. tarafınız vesilesi ile şirin Fransızca kelimelere hakim olmuş 🙂 ancak çat pat ingilice bilen biri olarak ben ; sizce tur ile mi gitmeliyim yoksa bireysel olarak bu iş kotarılabilinir mi?

    • Merhaba,
      Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.
      Prensip olarak kimseye "turla gelmeyin, kendiniz gezebilirsiniz" diyemem bu tamamen sizin kararınıza bağlı.
      Paris'e turla gelmenin avantajları başkadır, kendi başınıza gelip gezmenin avantajları başkadır. Ben sadece Paris'e kendi başına gelmek isteyenlere yol gösterici olmak adına bu blog'u hazırlıyorum. O yüzden bu konuda bir yönlendirmede bulunmam pek doğru olmaz…

    • Faydalı bilgiler için teşekkür ediyorum Öncelikle. bileti evde print ettikten sonra gişeye gidip elimizdeki A4 çıktısını göstereceğiz değil mi? bize tekrar bilet verecekler mi? Bir de her biletin kaç tane fastpass hakkı var? Her tür bilette fastpass Hakkı oluyor mu?

      • Ahmet Ore Reply

        A4 çıktısı yeterli oluyor.
        Şu an tatilde olduğum için ve internetim sorunlu olduğundan fastpass sorunuzu araştırma olanağım yok ne yazık ki ama Paris’e döndüğümde ilgilenmeye çalışacağım.

  69. Fotoğraf konusunda bilgiye ulaştım. İstediğiniz tüm mekanlarda Disneyland fotoğrafçıları tarafından fotoğrafınızı çektirdiniz diyelim. Ailece çektirdiğiniz tüm fotoğrafları 169$'a indirebiliyorsunuz (önceden alırsanız 149$) Tek bir fotoğrafı indirmek ise 14.95$

    Fotoğraflar yüksek çözünürlükte indirilebiliyor. Ayrıca CD ve çeşitli ürünlere baskı falan da yaptırabiliyorsunuz. Detaylı bilgi şurada: https://mydisneyphotopass.disney.go.com/keepsakes/index/notlogged/

  70. ahmet bey merhaba. mını tıcket aldıgımızda ınternettekı yesıl olan yanı dısneyland a gırebılecegımız gunlerın degısme olasılıgı varmı acaba? bırde koray bey fotografcıdan bahsettı bende sormak ıstıyorum ben zaten dugun fotograflarımı cektırmek ıcın fotografcımla gıdecegım dısneyland a dolayısıyle elınde profesyonel fotograf makınesı olacak yasak mı bu sekılde?

    • Merhaba Gamze Hanım,
      Disneyland takvimi zaten belirli bir tarihe kadar görünecektir ki bu da hangi günlerin hangi tür biletler için ayrıldığının baştan belirlenmiş olması demek. Dolayısıyla bu günlerin değişme olasılığı mümkün değil görünüyor ama yine de böyle %100 emin olmadığım konularda ahkâm kesmekten çekinirim. Teorik olarak böyle bir şey mümkün değil diyeyim. Aksi yönde bilgisi olan varsa ve bizimle paylaşırsa sevinirim.
      Disneyland'a özel fotoğrafçınız ile gitmenin bir sorun olup olmayacağını araştırdım ama yasak olduğuna dair bir nota rastlamadım. Küçük bir ihtimal üç ayakla içeri girmenize izin verilmeyebilir, o konudan emin değilim.

    • bende ınternette bu konuyla ılgılı bısey bulamamıstım. cok tesekkur ederım ilgilendıgınız ıcın 🙂

      • Gamze Hanım Merhaba
        Fotograf için şunu söyleyebilirim profesyonel makine kullanabilirsiniz ancak tripod la girmenize izin vermeyecekler. Bunun nedeni profesyonel çekime girmesi. Boyle cekimler için ekstra ücret talep ediyorlar.Tavsiyem sadece makine ile cekimi tamamlamaniz olacaktir. Simdiden iyi eglenceler

  71. Güzel bir yazı olmuş, teşekkürler. Eğer özel bir kampanya yoksa 2 gün 2 park, 2 kişi için 920 TL falan yapıyor, ki bu da internet fiyatı. Çok pahalı. Bence iyi bir planlama yapıp 2'şer tane 1 Gün 1 Park MINI TICKET almak daha karlı. 188 EUR, yani 620 TL civarı yapıyor. 1 gece de yakın bir otelde kalmak lazım. Benim asıl merak ettiğim konu Disneyland fotoğrafçıları ve fotoğrafların ücretlendirilmesi, yani Photopass. Sanırım onlar da oldukça pahalı. Sayfasından tam anlamadım, sadece yıllık giriş hakkı olanlar mı yararlanabiliyor? Fotoğrafları sonradan internet sayfasından giriş yapıp indirebiliyoruz sanırım, ama fiyatları nasıl hiç anlamadım. Selfie çubukları yasak olduğu için güzel fotoğraflar çekinebilmek adına onların fotoğrafçılarından yararlanmak istesek bize ne kadara patlar acaba.

    • Merhaba Koray Bey,
      Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkürler.
      Evet dediğiniz gibi iki gün ayrı ayrı tek park girişli MINI TICKET en hesaplısı oluyor ama bunun için MINI TICKET dönemlerine denk gelmek önemli, çünkü sadece hafta içi olması yetmiyor, belli periyotların dışındaki hafta sonları olmasına da denk gelmek gerekiyor.
      Bir diğer sorun da çocuklu ailelerin gezilerini planlarken çocukların durumuna göre her şeyin değişebilmesi riski. Örneğin Perşembe'den Pazar'a 3-4 günlüğüne Paris'e gelmiş çocuklu bir aile ekonomik olsun diye MINI TICKET almayı tercih edebilir ama bu seferde çocukların o gün bir sorunu olsa ve parka giremeze giriş hafta sonuna kaysa bu kez bilet geçerliliğini yitirecek. Bilemiyorum tabi, o yüzden çok iyi planlamak gerekiyor bu işleri.
      PhotoPass+ konusunu çok net bilmiyordum, Disneyland sayfasında biraz araştırdım. Öğrendiğim kadarıyla PhotoPass+ herkesin yararlanabileceği bir uygulama ve dediğiniz gibi Disneyland fotoğrafçılarının çektiği fotoğraflarınız belli bir süre sizin hesabınıza internette saklanıyor, onları indirebiliyorsunuz, çeşitli promosyon malzemeleri yaptırabiliyorsunuz vb. ama ben de fiyat bilgisine ulaşamadım. Başka forumlarda 49,99€ gibi bir fiyat gördüm ama emin değilim. Belki sorunuzu okuyan başka biri bu soruya yanıt verip bize yardımcı olabilir? Fiyat bilgisine ulaşırsam Disneyland yazımda da günceleme yaparım.
      Mutlu günler dilerim.

    • Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. Bu yazı birilerinin işine yarayıp Disneyland'a gidecek olanların hayatını kolaylaştırırsa ne mutlu bana.

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.