Son Güncelleme: 18.03.2023) Pariste.Net’i yazmaya başladığım ilk dönemde her yıl, o yıl açılacak Noel pazarları için ayrı ayrı yazıyordum ancak zaman içinde Noel Pazarları için tek bir yazı yazıp, her yıl o yazıyı güncelleyerek bilgi verme kararı aldım. O nedenle Paris’te Noel pazarları ne zaman başlar ne zaman biter, nerelere kurulur ve Noel pazarlarına toplu taşımayla nasıl gidilir gibi sorulara yanıt almak için aşağıdaki linkte bulunan yazıyı okumanızı rica ederim.

Paris Noel Pazarları – Marchés de Noël

Author

5 Comments

  1. Ahmet Bey merhaba, 24 Aralık 2 Ocak tarihleri arasında planladığımız seyahatimizde hem Christması yaşayıp hemde Yeniyılı kutluyor olacağız. Sormak istediğim bu iki önemli etkinlik için yapabileceğimiz etkinlikler veya gidebileceğimiz special program veya restorantlar neler olabilşr? Birde Disneylandın bu seyahat tarihleri arasında kapalı olduğu bir dönem varmı o konuda bilginiz varsa yardımcı olmanızı rica eder şimdiden teşekkür ederim.

    • Merhabalar,
      Şu an, 2 Aralık Cuma günü yayınlanmak üzere "Yeni Yıla Girerken Paris'te Ne Yapılır?" yazısı üzerinde çalışıyorum. Sorularınızın yanıtını bu yazıda bulabileceğinize inanıyorum.
      Mutlu günler.

  2. Ahmet bey merhaba yine ben (elbette hatırlamanızı beklemiyorum)hani 20 aralık'da aktarma için 10 saati Paris'te geçirecek takipçiniz:)sorum şu noel pazarı saat kaça kadar açık bizim saat 21.00 de orada olacağımız göz önüne alınınca bir kaç saat de uyumak istediğimizden Chapms-elysees noel pazarı lokasyonu civarında bir yer bulup pazarı da gezmek mantıklı olur mu.bir sonra ki darlama(gençler böyle söylüyor ki ben genç değilim bu nedenle de aktarma sırasında hiç uyumadan devam etmek bana zor geliyor:)ben 55 bereber seyahat edeceğim ablalarım 67-70 yaşında)mailime kadar hoşçakalın…

    • Merhabalar Hürriyet Hanım,

      Champs-Elysées'deki noel pazarı gece yarısına kadar açık. Siz 21:00'de havaalanına gelseniz bile şehir merkezine toplu taşımayla ulaşmanız 23:30'u bulur diye düşünüyorum, yani pazarın sonuna yetişirsiniz ve bilmiyorum o saatte güzel olur mu, yani hareketlilik devam eder mi emin değilim…

      Havaalanına akşam 21:00'de inip Paris'te gece 10 saat geçirecek şekilde gezmek ve bu sırada uyumayı da hesaba katmak bana biraz zor geldi açıkçası. O saatte gece kulüpleri hariç her yer kapalı olacaktır, sokaklarda avare avare gezmek zevkli olur elbette ama hem çok soğuk olacaktır, hem de gece olduğu için akşam gibi ışıl ışıl ve etkili olmayabilir sizin için; epey de yorucu olacaktır haliyle.
      Eğer bütçeniz müsaitse Paris Dolmuşu'ndan özel şöförlü araç kiralayıp havaalanından sizi alıp yine havaalanına bırakacak şekilde Türkçe hizmetli bir şehir turu attırmasını isteyebilirsiniz. Böylece hem şehrin görülmesi gereken yerleri zahmetsizce görmüş olursunuz hem de dönüşte araç sizi havaalanına bırakır ve havaalanında bir otelde kalarak sabah uçağınıza kolayca yetişebilirsiniz. Benim aklıma gelen çözüm önerisi bu. Yoksa merkezde bir otelde konaklayıp tekrar havaalanına dönmek sizin için pek mümkün görünmüyor.
      Şimdiden iyi tatiller dilerim.

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.