(Son Güncelleme: 01.04.2024) Bu yazıda tanıyacağımız yer, Paris’te 1951‘den beri varlığını sürdüren en özel kabare şovlarından biri olan ünlü Crazy Horse olacak. Birbirinden güzel dansçı kızların sahne aldığı bu müthiş Paris kabaresi, Paris’e gelip de farklı bir deneyim yaşamak isteyen herkesin görmesi gereken çok ilginç bir gösteri…

Paris çılgın bir yer… Burada ne ararsanız var. Dilerseniz gidin Louvre Müzesi‘nde Mona Lisa’yı görün, dilerseniz Notre Dame Katedrali‘nde mum dikin, dilerseniz Paris Camisi‘nde dua edin, dilerseniz Avenue Montaigne‘de lüks alışverişin tadına varın, dilerseniz Saint Ouen’da bit pazarı gezin, dilerseniz de şehrin birbirinden güzel kafelerinden birinde oturup kahvenizi yudumlarken geleni geçeni seyredin…

Ama çok daha farklı bir şey yapıp gece hayatının bambaşka bir yüzünü görmek istiyorsanız, o zaman Paris’in ünlü kabare şovlarını seyredin derim… Her şeyden önce şunu söylemem gerekir ki Paris’in tanınmış diğer kabaresi Moulin Rouge‘a oranla Crazy Horse çok daha erotik bir şov ama bu çiğ bir erotizm değil; son derece kıvamında, son derece estetik… Ve biliyorsunuz, Paris’te Bir Hafta kitabımın güzel bir akşam sahnesi de  Crazy Horse’ta geçiyor 😉

Crazy Horse Pariste.Net

Crazy Horse, Champs Elysées‘yi Place de l’Alma‘ya bağlayan Avenue George V üzerinde bulunuyor. Buraya limuzininizle gelseniz daha şık olur tabii ama toplu taşımayla gelmek isterseniz, Paris Metrosu M1 hattının “George V” istasyonunda ya da M9 hattının “Alma-Marceau” istasyonunda inerek ulaşmanız mümkün.

Mayıs 2016 ve Eylül 2017 olmak üzere ben Crazy Horse’a iki kez gittim. İlk gidişimde bu şovu aslında sizler için izlemiştim. “Sizler için izlemiştim” derken, laf olsun diye söylemiyorum; çünkü Paris Kabareleri konusunda bana çok soru geliyordu ve ben soruları internetten araştırıp yanıtlamaya çalışıyordum. Oysa sırf bu blog için gidip izlemem gerektiğinin farkındaydım ama bu konu önceliğim olmadığı için hep erteliyordum; ne büyük hataymış 🙂 Yani bir bakıma, Crazy Horse’a sayenizde gitmiş oldum, teşekkür ederim 🙂 İkinci gidişimse tamamen keyiften…

Crazy Horse, kimi akşam bir kimi akşam iki seans kabare gösterisi düzenliyor. Açık olduğu günler de haftadan  haftaya değişiyor. Dilerseniz sadece şov izlemek için bilet alıyorsunuz, dilerseniz şampanyanızı yudumlarken şovu izleyebiliyorsunuz, dilerseniz bir üst sınıf şampanya ve atıştırmalıkların olduğu paketi seçiyorsunuz. Bir diğer seçenek de şov öncesi ya da sonrası akşam yemeği paketi ama bu yemeği Crazy Horse’un iş birliği yaptığı başka restoranlarda yiyorsunuz; yani şov esnasında yemek servisi yok. Güncel fiyatları, şov saatlerini ve detaylı bilgiyi, yazının sonunda yer alan, Crazy Horse’un kendi web sayfasından öğrenebilirsiniz.

Crazy Horse Pariste.Net

Biz Crazy Horse’u izlemeye ilk gittiğimiz gece için 20:15 seansından, şampanyalı paketi seçtik. Gösteri akşamı Champs-Elysées‘de keyifli bir yürüyüş sonrası hemen iki adım ötede, Avenue George V üzerindeki Crazy Horse’a kolayca ulaştık. Her zaman öyle denk gelmeyebilir ama bizi kapıda geleneksel Kanada askeri kıvamında kostümüyle bir görevli sizi karşılayıp içeri buyur etmişti. Işıklı merdivenlerden aşağı inerken yavaş yavaş havaya girmeye başlıyorsunuz. Alt katta vestiyere eşyalarınızı bırakmakta fayda var; içerisi üzerinizdeki fazla kıyafetleri koymak için uygun değil çünkü. Erken geldiyseniz hediyelik eşya bölümüne de şöyle bir bakıp sonra salona geçiyorsunuz.

Crazy Horse salonu oldukça küçük ve bu insanı epey mutlu ediyor, çünkü gerçek bir kabare izlemek için salonun sahneyle iç içe olması büyük avantaj. Kırmızı kadife ağırlıklı dekor da nasıl bir geceye hazır olmanız konusunda teaser veriyor gibi sanki 😉 Salonun küçük olmasının bir diğer avantajı da nereye oturursanız oturun, sahneye hakim olabilmeniz (tabii önünüze uzun boylu biri oturmazsa).

Bir görevli sizi yerinize yerleştiriyor, başka bir görevli de gelip şampanyanızı açıp servis yapıyor, sonra bir fotoğrafçı gelip fotoğraflarınızı çekiyor. Çok geçmeden elinde basılmış fotoğraflarınızla geliyor; beğenirseniz alıyorsunuz, beğenmezseniz almıyorsunuz. Fotoğraf demişken, önemle altını çizeyim, şov sırasında fotoğraf çekmek kesinlikle yasak. Zaten o yüzden bu yazıdaki birinci, üçüncü ve dördüncü fotoğraflar bana ait değil, Crazy Horse’un kendi fotoğrafları…

Crazy Horse Pariste.Net

Kabare başladığı zaman gördüklerinize inanamıyorsunuz… Her biri birbirinden güzel, her birinin vücudu ayrı ayrı kusursuz dansçı kızlar, sahnede birbirinden etkileyici şovlar yapıyorlar. Müzik değişiyor, tema değişiyor, konsept değişiyor ama güzellik ve erotizm değişmiyor. Her biri çok sıkı elemelerden geçerek seçilen bu kızların vücutlarını görmeniz lâzım; bu kadar mı kusursuz olunur. Herkesin vücut beğenisi başkadır ama sanırım ideal vücut ölçüleri bu olsa gerek. Ve tabii bu kızlar sadece güzel değiller aynı zamanda da erotizmi sanata dönüştürmeyi başaran nefis bir koreografiyi sahneye koyan usta balerin-dansçılar.

Kimi uzun kimi kısa, birbirinden farklı şovlar sırasında sahnede bazen yarı çıplak, bazen çıplak, bazen de çırılçıplak dans eden birbirinden güzel kızları seyretmeye yüreğiniz ne kadar dayanabilir bilmiyorum ama Crazy Horse şovu bir buçuk saat sürüyor. İlk gidişimde gösterinin ortasında on dakika ara vermişlerdi ama ikinci gidişimde ara olmadı. İlk gidişimde, ikinci yarıda gözünüz çıplaklığa fazla alışmasın diye midir nedir, orta yaş üstü ikiz erkek kardeş olduğunu tahmin ettiğim iki erkek dansçı, nefis bir tap dance gösterisi yaptı, ikinci gidişimde ise şovun tam orta bölümünde bir adam çıkıp gölge oyunu yaptı; salon aydınlanmadığı için kimse dışarı çıkmadı. Sonra da şov kaldığı yerden devam etti…

Her biri, dansçı kızların vücut ölçülerine göre ayrı ayrı hazırlanmış giysileri, aksesuarları ve ayakkabıları da görmeniz lâzım. Bazen -ayakkabı ve başlık hariç- üzerlerindeki “giysi” üç-beş santimetrekareden büyük olmayabiliyor; benim tabirimle Paris metro bileti boyunda kıyafetle sahneye çıkıyorlar ama bir çıplaklık bu kadar mı estetik olabilir… Ayrıca ışık ve gölge oyunlarıyla da şova bambaşka bir hava katılıyor.

Crazy Horse Pariste.Net

Şovda bolca çıplaklık var diyorum ama kabarenin en ilginç bölümlerinden biri striptiz gösterisiydi. Neredeyse yarım saattir sahnede çıplak kız görmeye alışık olan gözlerinizin, karşınızda soyunan bir kadın görürkenki etkilenişi de ayrı bir enteresanlık. Oysa iki dakika önce o kızı yarı çıplak görmüştünüz ama striptizin de böyle bir büyüsü var işte.

Gösteri boyunca birbirinden güzel müzikler çalıyor. Hele bir ara, benim yıllardır cep telefonu melodisi olarak kullandığım “Zoo be zoo be zoo” çalınca, bir an cep telefonum çalıyor sandım 🙂 Şovlar, mizansenler peş peşe devam ediyor, siz de gözünüzü sahneden ayırmadan gösteriyi izliyorsunuz ve bir buçuk saat nasıl geçiyor kesinlikle anlamıyorsunuz.

Crazy Horse’un kendi sayfasında bu şova 10 yaş ve üzeri herkesin gelebileceği yazıyor. Ben yine de bu gösterinin yaş sınırının 15 yaş ve üzeri olduğunu düşünüyorum. Dilerseniz aşağıdaki tanıtım videosuna bakarak Crazy Horse’un kimler için uygun olduğuna kendiniz karar verin. Ben bu yazıda çıplaklık içeren fotoğrafları kullanmamayı tercih ettim ama izleyeceğiniz video size Crazy Horse’da neyle karşılaşacağınız konusunda daha fazla fikir verecektir:

Bence Paris gezinizde bir akşamı böylesi bir şova ayırmak unutulmaz bir Paris deneyimi yaşamanıza neden olacaktır. Bu kadar güzel kızı bu kadar yakından ve böylesi etkileyici erotik bir şovla, bu kalitede başka yerde izleyemezsiniz kolay kolay. Vaktiniz ve imkanınız varsa Moulin Rouge‘u da görmek çok hoş olur tabii. Hatta çocuğunuz varsa ve Paris’te bir kabareye çocuğunuzla gitmek istiyorsanız size Crazy Horse yerine Lido‘yu önerirdim ama ne yazık ki Lido 2022’de kapandı. Moulin Rouge’u sormayın, çünkü bilmiyorum; nedense oraya gitmek bugüne kadar içimden hiç gelmedi 🙂

Crazy Horse’u izlemek içini kıyafet zorunluluğu yok ama herkes buraya oldukça şık biçimde giyinip geliyor. Kıyafet konusunda katı kurallar yok diyorum ama yine de şortla ve sandaletlerle gelmemeniz rica ediliyor; şöyle eli yüzü düzgün bir şeyler giyinip bu şık ortama uyum sağlamak sizin de havaya girmenizi, bu parizyen dokuyu daha keyifle yaşamanızı sağlayacaktır.

Gösteri öncesi Champs-Elysées de keyifli bir gezi hoş olur. Kabare saatinize bağlı olarak, dilerseniz çıkışta da bir yürüyüş yapabilir ya da civardaki barlardan birinde içkinizi yudumlayarak Paris gecesine devam edebilirsiniz.

İyi eğlenceler…

 

 

 

Web Adresi: lecrazyhorseparis.com/

Adres: 12 Avenue George V, 75008 Paris

İlgili Yazılar:

Author

3 Comments

  1. Merhaba,
    Yakın zamanda bir haftalığına Paris’e geliyorum, plan yaparken sitenizden oldukça faydalandım, çok teşekkür ederim.
    Bu şovun kadınların daha çok ilgisini çekecek versiyonu var mı acaba? Erkek dansçıların yoğun olduğu?

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba, bildiğim kadarıyla öyle bir versiyonu şu an için yok.

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.