(Son Güncelleme: 03.03.2024) Her fırsatta Paris’in en sevdiğim köşelerinden biri olan Marais Bölgesi’nin bitmek tükenmek bilmez bir vaha olduğunu söylüyorum, imkân buldukça da Le Marais’de sizi bekleyen güzel sürprizleri, farklı köşeleri, ilginç yerleri elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum. Marais Bölgesi‘ni Le Marais yapan o cıvıl cıvıl, kendine has yerleri kadar burada açılan kimi özel mağazaların da tam da bölgenin konseptine uyduğunu düşünüyorum. İşte o mağazalardan birinde, Fleux’deyiz bu kez.

Fleux’ (flö), Le Marais‘nin Centre Pompidou girişindeki sokakta bulunan çok hoş bir mağaza, daha doğrusu birkaç mağaza 😉 Centre Pompidou‘nun güney kısımından yürüyüp, ışıklardan karşıya geçip Le Marais‘ye girdiğiniz daracık sokakta hemen ileride solda ve sağda birkaç mağazasıya karşınıza çıkacak olan Fleux’, birbirinden ilginç ve bir o kadar da renkli tasarım ürünleriyle gününüzü renklendirecektir diye düşünüyorum. Gerçi Le Marais‘de kimi özel kitapçıların, kişilikli mağazaların günden güne kapanıp yerlerine uluslararası markaların dükkan açması rahatsız edici ama bu tarz tasarım mağazalarının varlığı semtin ruhuna renk katıyor.

Fleux Le Marais Paris Pariste.Net

Fleux’de büro gereçleri, ev ve dekorasyon ürünleri, tekstil, mobilya, aksesuar, bahçe aletleri, avizeler, heykeller ve kırtasiye malzemeleri, daha neler neler var; her biri birbirinden canlı, birbirinden renkli ve birbirinden albenili.

Bir şey satın almayacaksanız bile, sırf göz şenliği olsun diye içeri girip şöyle bir dolaşsanız gününüz renklenir, içiniz açılır, yüreğiniz ferahlar eminim. Tek problem, buradaki ürünlerin pek ucuz olmaması. Bazı şeyleri çok beğenip etiketteki euro’yu TL’ye çevirdiğinizde hevesiniz kaçar mı, o konuyu net olarak bilemiyorum.

Fleux Le Marais Paris Pariste.Net

En son, yıllarca benim tüm nazlanmalarıma rağmen ısrarla “blog yaz, blog yaz” diye başımın etini yiyen, Pariste.Net‘i yazmaya başlamamda en büyük etkisi olan sevgili Özge‘nin Paris’e yaptığı ziyaret sırasında gittiğim ve bu yazının fotoğraflarını çektiğim Fleux‘de, bu gidişimde en çok bahçe malzemelerini, yukarıda fotoğrafını gördüğünüz kürekleri beğendim. Gerçi bunların adını tam bilemedim, Facebook’ta eşe dosta sordum, kimi sadece kürek dedi, kimisi el küreği kimisi de saksı küreği 🙂 Artık doğrusuna siz karar verin…

Tabii burada pek çok obje renkli, albenili, şahane filan ama laf aramızda çoğu da ihtiyacımız olmayan şeyler 🙂 Evet, ben bu bahçe için kullanılan kürekleri sevdim ama şimdi hiçbir işime yaramayacak bu alet için 15€ – 20€ vermek ne kadar mantıklı olur, onu bilemedim. Sonra bir pinpon seti beğendim ama ayda yılda bir oynayacağım bir şey 🙂 Yani demem o ki alışveriş yapma hakkınız saklı kalmak kaydıyla, burayı sadece bir göz şenliği dükkanı olarak düşünün ve o niyetle gezin bence…

Fleux Le Marais Paris Pariste.Net

Bir de en çok sağdaki dükkanın en arka tarafındaki küçük avludan geçilip de ulaşılan en iç taraftaki mobilya bölümünü beğeniyorum. Orada çok şık koltuklar, tasarım masalar ve estetik ev aksesuarları görmek mümkün. Hem dekorasyonla ilgili ufkunuz genişliyor, hem de bir fikriniz oluyor.

Fleux’den çıktıktan sonra bu sokakta yani Rue Sainte Croix de la Bretonnerie’de, Le Marais‘nin içlerine doğru ilerlediğiniz zaman biraz ileride sağda eğlencelik cinsel fantezi ürünleri satan Passage du Désir, biraz daha ileride başka bir sokakta da çok sevdiğim yahudi pastanesi Sacha Finkelsztajn bulunuyor. Bu bölgede başka neler olduğunu Marais Bölgesi yazımda tüm ayrıntısıyla bulabilirsini.

Bu tarz mağazaları seviyorsanız Merci ve Flamant da ilginizi çekebilir…

Keyifli geziler, keyifli keşifler…

 

 

Web Adresi: fleux.com

Adres: 52 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, 75004 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.