(Son Güncelleme: 04.04.2023 KAPANDI)

Yine Champs Elysées‘deyiz ama bu kez gündüz kalabalığına değil gecenin renkli dünyasına karışacağız. Bu yazımızın konusu Paris’in en ünlü kabarelerinden biri olan Lido de Paris olacak.

Lido 1946‘da kurulmadan önce bulunduğu ilk yerde, seçkin kesimin müdavimi olduğu bir havuz varmış ve bu havuz adını Venedik’teki ünlü Lido Plajı‘ndan alıyormuş. İkinci dünya savaşı sonrasında bu havuz kapanmış ve ardından, Joseph – Louis Clérico kardeşlerin girişimiyle buraya çok özel şovların sergileneceği bir kulüp açılmış. 20 Haziran 1946‘dan bu yana belirli kesintiler dışında varlığını ve ününü büyük başarıyla sürdüren Lido, 1977’de şu an bulunduğu yerine taşınmış. Günümüzdeki sahibi ise Sodexo…. Her gün önünden binlerce insan gelip geçiyor ama içlerinden pek azı içeri girip bir show izleme şansına sahip oluyor. Neden onlardan biri de siz olmayasınız?

Lido, tıpkı Moulin Rouge ve Crazy Horse gibi Paris gece hayatının seksi şovlarından birini sahneye koyuyor. Bugüne kadar sadece Crazy Horse ve Lido’yu izlemiş, Moulin Rouge‘a gitmek nedense hiç içinden gelmemiş biri olarak değerlendirmemi bu çerçevede okumanızı rica edeceğim. Dolayısıyla her ikisi arasında karşılaştırma yapmam gerekirse Crazy Horse küçük bir mekanda gerçekleştirilen fazlasıyla erotik bir şov ama herkese uygun olmayabilir. Lido ise Champs Elysées üzerinde büyük bir salonda, daha gösterişli, daha sanatsal, daha havalı ve daha parizyen bir şov sunuyor.

Lido Show Pariste.Net

Lido’nun şovları belirli bir tema üzerine hazırlanıp birkaç yıl sürüyor, daha sonra belirli aralıklarla bu tema değişiyor. Bugüne kadar 26 farklı şov sergilenmiş. Halen devam etmekte olan 27. şov ise 2015’te sahneye konmuş olan “Paris Merveilles“… Yani 2015 öncesi bir Lido Show izlediyseniz bu gelişinizde karşınıza yepyeni bir şov çıkacak.

Teorik olarak Lido yılın 365 günü açık ve her akşam, biri 21:00 diğeri 23:00 saatlerinde başlayan iki şovdan birini seçmeniz mümkün. Dilerseniz 21:00’deki şov öncesi 19:00’da yemek + 21:00’de şov programı da satın alabiliyorsunuz ama bence o kadarına gerek yok. 23:00’de başlayan program sadece şov ya da içki + şov seçeneği şeklinde sunuluyor.

Lido Show Pariste.Net

Fiyatlar tarihe, yemek ve içki seçimlerinize göre değişiyor. Dilerseniz güncel fiyatları ve diğer bilgileri, yazının sonunda verdiğim Lido’nun kendi web sayfası linkinden inceleyebilirsiniz, hoşunuza giderse bilet alabilirsiniz. Yazının sonuna ayrıca, Fransa’nın Biletix’i olan Ticketmaster‘dan da bilet alabileceğiniz bir link koydum 😉

Sizden bir ricam da mutlaka seans saatinden yarım saat kadar önce Lido’nun önünde olmanız. Gittiğinizde Lido’nun önünde uzun bir kuyruk görebilirsiniz ama merak etmeyin, kapılar açılır açılmaz hızlı bir şekilde içeri alınıyorsunuz. Vestiyere üzerinizdeki kıyafetleri verdikten sonra, görevliler eşliğinde salona geçip yerinize yerleştiriliyorsunuz. Kıyafet zorunluluğu yok ama biraz özenli giyinip giderseniz kendinizi Lido’nun şık ortamında daha iyi hissedersiniz diye düşünüyorum.

Lido Show Pariste.Net

Lido’nun salonu sütunsuz ve geniş bir alan olduğu için her açıdan sahneyi rahatlıkla görebiliyorsunuz. Salon büyük olduğundan, arkalara doğru gittikçe ve tabii balkondan şovun detaylarını kaçırma ihtimaliniz var. Salonun ortasına doğru uzanan genişçe podyum eski bir gazinoya gelmişsiniz hissi uyandırıyor ve insanın hoşuna gidiyor. Biraz sabırlı olursanız, bu geniş alanın ne işe yaradığını şov başlayınca daha iyi anlıyorsunuz 😉

Sahne inip kalkıyor, açılıp kapanıyor, inanmazsınız, bazen fıskiyeli havuz olup bazen de buz pateni pistine dönüşüyor! Bu görsel şölenin Lido’yu farklı kıldığını söylemeden geçemeyeceğim. Lido kızları da bir o kadar güzel. Hepsi kalemle çizilmiş gibi. Crazy Horse‘taki kadar olmasa da şovun belirli kısımlarında sahneye üstsüz çıkıyorlar; dediğim gibi Lido Show’da daha düzeyli bir erotizm var…

Crazy Horse‘tan farklı olarak Lido Show’da erkek dansçılar da sahne alıyor. Onların da yarı çıplak olduğu bölümler mevcut ama program daha çok, birbirinden güzel kızların birbirinden güzel kostümler içinde yaptığı şovlar üzerinde dönüyor; izlerken sizin de başınız dönüyor 😉 Yazının sonunda linkini verdiğim Lido’nun resmi web sayfasında bu şovları 4 yaşından büyük çocukların izleyebileceği yazıyor; karar sizin…

Lido Show Pariste.Net

İçeride fotoğraf çekmek yasak ama ben sizin için bu yazıda gördüğünüz fotoğrafları çektim; eh gizli çekim olduğu için de tam istediğim kareleri yakalayamadım 🙂 Aslında Lido’nun kendi fotoğraflarını da kullanabilirdim ama bu blogda, bu gibi yasaklar nedeniyle, çok zorda kalmadıkça sadece kendi çektiğim fotoğrafları kullanmayı tercih ediyorum. Umarım şov hakkında fikir verici olmuşlardır. Zaten yazının sonunda bir de Youtube videosu bulacaksınız…

Dediğim gibi Lido’nun şovu daha çok sanat gösterisi formunda. Müzik, dans, ses, ışık, su gösterileri birbirini izliyor. Belirli koreografiler eşliğinde, ışıltılı kostümler içinde birbirinden güzel kızlar, peri gibi sahnede gösterilerini icra ediyor. Estetik vücutlu çocuklar da onlara eşlik ediyor.

Şovun bir de assolisti var aslında, büyük bir bölümde onun söylediği şarkılar eşliğinde şovu izliyorsunuz. Kadıncağızın sesi güçlü ama beni çok etkilemediğini söylemek durumundayım. Belki bir caz barda bir saksafon eşliğinde yalın sesini dinlemeye doyum olmaz ama bu şovun içinde bana biraz garip geldi açıkçası. Yine de Lido’nun büyüsü hiçbir şekilde bozulmuyor, aksine şovun tamamlayıcı bir parçası bu. Zaten salonun atmosferi ve şov size her şeyi unutturuyor.

Lido Show Pariste.Net

Lido Show yaklaşık 1,5 saatlik bir program. Şovun bitiminde o ışıltılı kalabalık Champs-Elysées‘ye akıyor. İçeride öyle bir havaya giriyorsunuz ki, şov bitiminde, çıkışta sizi bir limuzin karşılasın istiyorsunuz 🙂 Gerçi Lido’ya limuzinle gitmek en güzeli olurdu 🙂 Ama toplu taşımayla gitmek istiyorsanız Lido’nun yeri çok kolay: M1 metro hattının George V istasyonunda indiğiniz zaman, istasyon çıkışının hemen önünde bulunuyor. Caddenin tam karşısındaki köşedeyse Louis Vuitton‘un mağazası var. Bir başka deyişle Lido, George V metrosundan Champs-Elysées‘ye çıkıp da yüzünüzü Zafer Takı‘na verdiğinizde tam sağ tarafta sizi bekliyor.

Paris’e gelip de bir kabare deneyimi yaşamak istiyorsanız Lido’da bir şov izlemek sizin için unutulmaz bir deneyim olacaktır. Tabii imkanınız varsa Crazy Horse ve Moulin Rouge‘u da görün derim. Hatta gördüklerinizi, düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşın ki başkaları da görüşlerinizden yararlansınlar. Çünkü herkesin beklentisi, beğenisi, zevki ve önceliği farklı; sizin gibi düşünen kişilere de yol göstermiş olursunuz böylelikle. Lido’yu merak edenler, aşağıdaki videodan, burada nasıl bir şov sergilendiğine dair fikir edinebilirler:

Paris’in bu ışıltılı dünyasının da tadını çıkarabilmeniz dileğiyle.

Renkli hayatlar, ışıltılı günler…

 

 

Web Adresi: lido.fr/en

Adres:  116 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris

İlgili Yazılar:

Author

12 Comments

  1. Çağla Demirbek Reply

    Merhaba,

    Yazınızda 24 saat içerisinde geri dönüş yapılacağını yazmışsınız. Fakat, rezervasyon talebime Trsgroup’tan maalesef geri dönüş yapılmadı. Biletimi indirimsiz olarak kendim satın aldım.

    Bilginize,

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba Çağla Hanım,
      Aksi bir durum olmadığı sürece genelde 24 saat içinde dönüş yapıyorlar. Sadece hafta sonları ve tatillerde çalışmadıkları için gecikebiliyorlar ama anladığım kadarıyla sizin talebiniz hafta içi bir gün içinde olmuş. Sanırım başka yoğunlukları olduğu için ilgilenemediler ama tabii bu mazeret sayılamaz. Benim de bu sürece müdahale etmem mümkün olmuyor, tamamen benden ayrı işleyen bir süreç. O nedenle siz en doğru olanı yapmışsınız.
      Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
      Şimdiden iyi eğlenceler.

  2. Merhabalar,aracılığınızla hala indirimli fiyatlardan rezervasyon yapabiliyor muyuz ?

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba,

      Evet indirim kampanyası güncelliğini koruyor.

      Pariste.Net’teki tüm yazıların başında son güncelleme tarihi bulunuyor, o tarihe bakarak yazıdaki bilgilerin güncelliği hakkında fikir edinebilirsiniz.

      Mutlu günler.

  3. Yazıyı okuyunca Lido isminin nereden geldiğini anladım. Ve çok enteresan yeni okudum bir kitapta. Eski Reina ‘nın olduğu yerde II.Abdülhamit’in kızının yalısı yada köşkü neyse varmış ama 1930 larda falan yanmış. Yerine 1940 yıllarında çok modern, cumhuriyet in modernliğini gösteren çok güzel bir havuz inşa edilmiş. Adını’da “lido” koymuşlar. Şimdi anlıyorum ki demek Paris’te ki Lido’dan etkilenmişler. Ne tesadüf oldu bu yazıyı okumam çok sevindim. Elinize sağlık. Lidoya umarım giderim ve gidersem indirimden faydalanmak isterim

    • Ahmet Ore Reply

      Lido’nun resmi sayfasına göre 4 yaşından itibaren çocuklarınızı götürebiliyorsunuz. Gerçi Lido Show, Crazy Horse kadar erotik değil ama çocuğunuzun sahnede “üstsüz ablalar” görmeyi normal karşılayıp karşılamayacağına siz karar vermelisiniz.

  4. Ahmet bey merhaba Şubat ayında turla gitmeyi planlıyoruz.Ancak turla bu gösterinin biletleri ekstra ve internetin 2 katı fiyatına satılıyor.
    İnternetten kendimiz alıp girelim diyorum turdan ayrı olarak ne dersiniz sorun yaşar mıyız ?

    • Ahmet Ore Reply

      Merhabalar,
      Genel olarak turlar da bu biletleri farklı fiyatlara satabiliyorlar; şov günü sizi oraya götürüp getiriyorlar yani bir hizmet veriyorlar ve dolayısıyla bunun karşılığını alıyorlar. Eğer siz her şeyinizi kendiniz halletmeyi göze alırsanız elbette ki daha ekonomik şekilde çözebilirsiniz. Teorik olarak bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ama dünyanın binbir türlü hali var, o yüzden bir garanti vermem güç. Sonuç olarak turla giderseniz yaşanabilecek tüm aksaklıklardan tur şirketi sorumludur, siz kendiniz giderseniz olası sorunlardan siz sorumlusunuzdur. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durum.
      Mutlu günler.

  5. Bir kere gittim ama yemeksizdi. İçerdeki hanımlar çok zarifti. İlk gelişimde şık giyinip yemekli gösterisine gideceğiz . İnşallah. Verdiğiniz linkten baktım fiyatlarına. Çok faydalı oldu teşekkürler.

    • Ahmet Ore Reply

      Zaten önemli olan o salonda olup atmosferin tadını çıkarmak…
      Ben teşekkür ederim….

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.