(Son Güncelleme: 03.03.2024) Paris’in Latin Mahallesi – Quartier Latin, gezip görebileceğiniz pek çok güzel yeri bünyesinde barındırması nedeniyle özel bir yerdir. Özellikle öğrenci hayatının yoğun olarak yaşandığı bu bölgede, doğal olarak birbirinden güzel kafeler de bulunuyor. Bu yazıda o güzel kafelerden birini, Strada Café‘yi tanıyacağız…

Fransızca exchange arkadaşım sevgili Elisa, bir gün buluşma adresi olarak Strada Café’yi verince Mart 2016’da burayı keşfetme şansım olmuştu, beğendiğim yerleri sizlerle paylaşmayı sevdiğim için de bu yazı konusu olarak Strada Café’yi seçtim.

Strada Café’den Paris’te iki tane var. Bir tanesi Marais Bölgesi‘nde, bir tanesi de bu yazıda bahsettiğim Latin Mahallesi’nde. Le Marais‘deki yerlerini henüz denemedim ama Latin Mahallesi’nde bulunan şubelerinin son derece sıcak ve sevimli olduğunu söyleyebilirim. O yüzden gelin bu kez Strada Café’de oturup hafif bir şeyler yiyelim, olmazsa sıcak-soğuk bir şeyler içip hasb-ı hal edelim.

Strada Cafe Paris Pariste.Net

Strada Café 5. arrondissement‘da, M10 metrosunun Cardinal Lemoine istasyonunun hemen orada bulunuyor. Köşelemesine konumu nedeniyle de Paris’in tipik kafelerinin o sevimli havasına sahip. Kapı önünde üç beş masa sadece, asıl hoşluk kafeden içeri girince.

İçerisi çok büyük değil ve gündüz vakitleri, hele de okulların açık olduğu zamansa, biraz kalabalık oluyor. Burası çoğunlukla üniversite öğrencilerinin uğrak yeri. Gerçi çok ucuz bir yer olduğu söylenemez, yani bir öğrenci mekanı olarak ucuz değil yoksa Paris standartlarında bir kafede fiyatlar nasılsa burası da öyle.

Gençlerin uğrak yeri olunca, Strada Café’den içeri girdiğiniz zaman o genç enerjiyi hemen hissediyorsunuz. Biraz salaş, biraz şık, biraz dağınık, biraz estetik ama her şeyden öte canlı bir sohbetin döndüğü belli olan güzel bir atmosferi var. Laf aramızda Paris’te pek çok kafe böyle. benim burayı yazmamın nedeniyse sadece bende güzel anıları olması ve size Paris kafeleri hakkında fikir vermesi…

Strada Cafe Paris Pariste.Net

Dilerseniz kahvaltı yapabileceğiniz, dilerseniz öğle yemeği olarak sandviç, salata, çorba gibi seçeneklerle karnınızı doyurabileceğiniz, dilerseniz de sıcak ya da soğuk içeceklerden söyleyip keyifli bir sohbet yapabileceğiniz güzel bir mekan burası.

Ortam genç, içerisi de kalabalık olunca bazen sohbetin tonu artmak zorunda kalabiliyor, böyle olunca da konuştuklarınızı duymakta zorlanabiliyorsunuz ama yine de mekanın enerjisi her şeyi görmezden gelmenizi sağlayabiliyor.

Biz burayı denediğimizde bir salata bir de tost menüsü söyledik, her ikisinden de paylaşıp her şeyin tadına bakmaya çalıştık. Benim fırın patateslerim şahaneydi, kabak çorbası da soğuk kış gününde ilaç gibi geldi ki ben kabak çorbası sevmem 🙂

Strada Cafe Paris Pariste.Net

Tabii ki Paris gezinizde özel olarak kalkıp Strada Café’ye gelmenize gerek yok. Paris’te gitmeye değecek yüzlerce kafe ve restoran zaten var ama konakladığınız yer bu civardaysa ya da Quartier Latin keşif turundaysanız, hele ki Rue Mouffetard‘da dolaşıyorsanız iki adım ötenizdeki bu kafeye de uğramamazlık etmeyin derim.

Sonrasında, caddeden aşağı inip Rue des Ecoles’den sola dönüp Sorbonne Üniversitesi ve Ortaçağ Müzesi‘ne doğru yürüyebilir, biraz daha aşağı inip Saint Germain Bulvarı‘nda bir gezinti yapabilir ya da daha da aşağı yürüyüp Seine Nehri‘ne ulaşarak Notre Dame Katedrali tarafına geçebilirsiniz.

Hafta içi 08:00-18:30, hafta sonları ise 09:30-18:30 arasında açık olan Strada Café’nin web sayfasına aşağıdaki linkten ulaşabilir, oraya uğradığınız bir gün fotoğrafınızı Instagram’a yüklediğinizde @parisrehberi’ni etiketleyerek ya da hashtag olarak #ParisteNet ve #ParisRehberi’ni kullanarak beni de mutlu edebilirsiniz 🙂

Afiyet şeker olsun.

Mutlu günler

 

 

 

Web adresi: stradacafe.fr

Adres: 24 Rue Monge, 75005 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.