(Son Güncelleme 07.05.2023) Paris’te yüzümüzü kara çıkarmayacak gerçek Türk restoranı sayısı bir elin parmakları kadar az. İşte bu yazıda tanıyacağımız restoran öylesi yerlerden biri, Montmartre‘ın, daha doğrusu Pigalle‘in aşağısında, Saint George metro istasyonuna iki adım ötede bulunan Sizin Restaurant.

O dönem BNP Paribas’da expat olarak çalışan ve kısa sürede samimi olduğumuz sevgili Melih bana bu restoranı denemem gerektiğini sık sık söylerdi ama ya benim vaktim olmadı ya onun vaktine denk düşürememiştik, bir türlü birlikte Sizin’i denemek için fırsat yakalayamadık. Çocuk expatlık görevini tamamladı, İstanbul’a döndü, ancak ondan sonra, aynı arkadaş grubundan başka bir expat arkadaşımız sevgili Eren’le burada bir akşam yemeği yemek kısmet oldu.

Bir akşam buluşup burayı denemeye karar verdik ve hemen rezervasyon yaptırdık. M12 metro hattının Saint Georges istasyonunda inip, istasyondan o minik ama o güzeller güzeli meydan, Place Saint George‘a çıkıp aşağı doğru sağdaki yoldan inmeye başladık ve Théâtre Saint George‘u geçince, hemen sağda köşede Sizin Restaurant’ın kapısına vardık.

Sizin Restaurant - Saint Georges Pariste.Net

Dışarıdan baktığınızda tam köşede, şık bir girişe sahip olduğunu gördüğünüz Sizin Restaurant’a girdiğinizde de aynı sade şıklığın devam ettiğini görüyorsunuz. Restoran L biçiminde; Sağ tarafta küçük, görece bağımsız ayrı bir bölüm bulunuyor, biz sol tarafta, restoranın diğer ucundaki bir masaya oturduk.

Bugüne kadar Paris’te denediğim Türk restoranları içinde en özgün, en güzel dekore edilmiş restoran olarak burayı beğendiğimi söyleyebilirim. Üstelik kafe olarak değil, gerçek bir restoran olarak hizmet veren bir yerde, özellikle de bir Türk restoranında kitaplık bulunması benim için önemli bir anlam ifade ediyordu.

Muhit ve restoran müdavimleri gayet nezih, gelenlerin büyük çoğunluğunu Fransızlar oluşturuyor. Karşılama ve servis de bir o kadar güzel. Paris’te Restoran ve Kafelerde Başınıza Neler Gelecek? yazımda da belirttiğim gibi insan, Paris’teki restoranlarda güleryüzle karşılanmaya pek alışık olmuyor haliyle 🙂

Sizin Restaurant - Saint Georges Pariste.Net

Gelelim menüde neler var konusuna: Antre olarak haydari, humus, cacık, tarama, ezme salata gibi soğuk mezeler yanında börek ve mücver gibi ara sıcaklar; türlü türlü kebaplar yanında musakka, saç tava, balık şiş, mevsimine göre çupra, lüfer ve Sizin Restaurant’ın spesiyalitesi olan ballı baharatlı kuzu; tatlı olarak da baklava, sütlaç, kadayıf gibi birbirinden leziz seçenekler mevcut. Fiyatların herhangi bir Fransız restoranıyla üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu söyleyebilirim; ne ucuz ne de pahalı…

Biz buraya ilk olarak soğuk bir kış günü gittiğimiz için önden sıcacık çorbalarımızı aldık, birkaç çeşit meze tabağı sipariş verdik ve ortaya karışık ızgara alıp damağımızı şenlendirdik. Genel olarak -Paris koşullarında- gayet tatminkârdı her şey.

Bir de benim için önemli olan, Paris’te her yerde bulamayacağınız, sek rakı için servis edilen “ehl-i keyf“in Sizin Restaurant’da bulunuyor olması da önemli bir artı puandı.

Sizin Restaurant - Saint Georges Pariste.Net

Gerçi sosyal medyada yediğimin içtiğimin fotoğrafını paylaşan biri değilimdir ama yemek yazıları yazınca haliyle insan böyle fotoğraflar çekip yayınlamak durumunda kalıyor. Sonuçta masanız, ambiyansınız ve tabağınızdaki yemekler aşağı yukarı bu şekilde. Biz memnun kaldık, umarım siz de memnun kalırsınız.

Paris ziyaretinizde Fransız mutfağının ya da dünya mutfaklarının çeşitli örneklerini denemeye elbette öncelik vermelisiniz ama eğer “ne varsa memleketimin yemeklerinde var” diyenlerdenseniz, Paris’te yaşayıp Türk yemeklerine hasret kalanlardansanız ya da Fransız arkadaşlarınıza Türk mutfağını tanıtmak istediğinizde gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz, benim en sevdiğim ikinci restoran burası diyebilirim. Birincisi ise Saint Martin Kanalı tarafında bulunan Restaurant Labranda‘dır.

Zaten Paris’te eli yüzü düzgün fazla Türk restoranı yok; elbette pek çok Türk restoranı var ama bunların büyük kısmı aslında dönerci ya da kebapçıdan öteye geçemiyor ne yazık ki ama işte böyle birkaç tanesi var ki gittiğinizde gerçekten bir restoranda olduğunuzu hissediyorsunuz.

Sizin Restaurant - Saint Georges Pariste.Net

Sizin Restaurant konum itibariyle de çok hoş bir yerde. Dediğim gibi Saint George Meydanı ufak ama sevimli bir yer. Biraz yukarıda solda Romantizm Müzesi – Musée de la Vie Romantique var. Ayrıca yukarı yürümeye devam ederseniz bu bölge özellikle akşamları gençlerin rağbet ettiği birbirinden güzel barlara ev sahipliği yapıyor.

Hiç sapmadan yürürseniz Moulin Rouge‘un olduğu Blanche‘a, sağa sapıp yukarı devam ederseniz de Pigalle‘e ulaşmış oluyorsunuz. Bundan sonrası da Montmartre Tepesi zaten. Aşağılara inerseniz de yol sizi bir şekilde Galeries Lafayette taraflarına ulaştıracaktır.

Sizin Restaurant hangi günler açık? Pazartesiden Cumaya her öğlen 12:00-14:30 arası, akşamları ise 19:00-23:00 arası açıkken, Cumartesi öğlenleri kapalı, akşamları ise 19:00-23:30 arasında açık. Pazar günleri ise tamamen kapalı olduğunu unutmayın lütfen.

Afiyet şeker olsun.

 

 

 

Adres: 47 Rue Saint-Georges, 75009 Paris

Paris’teki Diğer Türk Restoranları:

Author

2 Comments

  1. Ahmet Miraç Şavata Reply

    Ahmet Bey tesekkur ederiz oneriniz icin. Mekan çok tatlı, sade ama bir yandan da şık tasarlanmış. Yalnız yemekler pek Türk tadı vermiyor açıkcası. Özellikle adana adı altında bildiğiniz sebzeli biftek yedik. Fıstık kebabı da aynı şekilde steak parçaları şeklindeydi. Mezelerden dolayı bir artı puanı var ama bence tekrar gelmeye değer bir yer olduğunu düşünmüyorum. Bir de bizzat uyarana kadar çalan müzik ne Türkçe’ydi ne rakı kültürüne uygundu. Çalışanlar oldukça yavaş ama bunu fransız hizmet kültürüne yoruyorum. Hiç yoktan müesseseden çay ikram ettiler.

    • Ahmet Ore Reply

      Merhaba Ahmet Bey,
      Öncelikle bu restorandaki deneyiminizi ve izleniminizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
      Eminim okuyanlar için de fikir verici olacaktır.
      Mutlu günler dilerim.

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.