(Son Güncelleme: 04.03.2024) Paris’te yapmayı en çok sevdiğim şeylerden biri, hiç kuşkusuz kitapçı kitapçı dolaşıp her birinin kendine has havasını solumaktır. Paris de bu konuda oldukça zengin seçenek sunan bir şehir olduğundan, mekan sıkıntısı çekmek diye bir şey de söz konusu değil. Paris’in bir diğer güzelliği de genel kitaplar satan bolca kitapçıya ev sahipliği yapması yanı sıra, konsept kitaplar üzerine uzmanlaşmış kitapçıların da hatırı sayılır miktarda olması. Ben de yeri geldikçe hem ünlü kitapçıları, hem de kendi sevdiklerimi paylaşmaya çalışıyorum sizlerle.

Bu yazıda sizlere söz etmek istediğim kitapçı da böylesi yerlerden biri işte: Canal Saint Martin (Saint Martin Kanalı) üzerinde bulunan Artazart Design Bookstore, özellikle tasarım üzerine yoğunlaşmış zengin kitap seçkisi ile hem göz, hem de gönül okşayan harika bir yer. Tasarım profesyoneliyseniz size daha çok hitap edecek bir kitabevi olmasının yanı sıra, tasarımdan hoşlanan, estetikle ilgilenen, güzel olana ilgi duyan herhangi biri olsanız bile bu kitapçıyı dolaşmaktan keyif alacağınıza inandığım için, sizlere bu mekan hakkında bilgi vermek istedim.

Artazart Design Bookstore, République ile Gare de l’Est arasındaki bir hatta, Canal Saint Martin üzerinde bulunduğu için, özellikle kanal yürüyüşü yaparken mutlaka uğramanızı önerebileceğim bir kitapçı.

Artazart Design Bookstore Paris Pariste.Net

İçeri girdiğiniz anda hem bir kitapçıya hem de bir tasarım mağazasına geldiğinizi hissediyorsunuz. Mekanın eskiliği, kitapların ve satılan objelerin çağdaşlığı, yalın tasarım ürünlerindeki sıcaklık ve sevimlilik, her şey o kadar güzel ki, burada dolaşmak bana hep iyi gelmiştir. Kalın ciltli tasarım kitapları yanında, başka konularda yine tasarımı birbirinden güzel kitapların hangi birine bakacağını şaşırıyor insan.

Girişte sağdaki bölüme geçtiğinizde, yine değişik tasarım çantaların olduğu, defterlerin kitapların, hatta değişik mutfak malzemelerinin satıldığı eğlenceli bir bölüm var. İlk girişteki ilginç fotoğraf makinaları da oldukça değişik. Bir de tam karşıda, uç taraftaki bölmede bahçe, doğa ve çocuklar için hazırlanmış kitapların olduğu bölüm de bir o kadar güzel. Tabii siz gittiğinizde ürünler ve raf düzenleme şekilleri değişmiş olabilir. Buradaki fotoğraflar Artazart Design Bookstore hakkında fikir vermesi açısından işinize yarayacaktır.

Aslına bakarsanız içeride fotoğraf çekmek yasak ama işte blog yazınca insan, gördüklerini paylaşmak adına resim çekme ihtiyacı hissediyor. Gerçi mağazanın yetkililerinden blog için resim çekme izni rica etsem kabul etmemeleri mümkün değil ama böyle gizli gizli resim çekmenin de ayrı bir heyecanı var 🙂

Artazart Design Bookstore Paris Pariste.Net

Place de la République‘te, meydandaki heykelin tam arkasındaki sokaktan girip iki sokak sonra sola döndüğünüzde, az ileride Canal Saint Martin‘in başladığını göreceksiniz. Buradan düz ilerleyip devam ederseniz biraz ileride solda Artazart Design Bookstore karşınıza çıkacaktır. Aslına bakarsanız M5 metro hattının Jacques Bonsergent istasyonu buraya en kolay ulaşabileceğiniz yer ama ben her nedense buraya hep yukarı taraftan, Bassin de La Villette‘ten başladığım yürüyüşle (aşağı doğru indikçe sağ tarafımda kalacak şekilde) geliyorum, buradan da yol aşağı doğru devam ederek beni Bastille‘e götürüyor; şahane bir yürüyüş yapmış oluyorum.

Burayı o kadar çok seviyorum ki Paris’te Bir Hafta kitabımın sonlarında bu kitapçı da yer alıyor.

Yani demem o ki, Canal Saint Martin‘e yolunuz düştüğünde, geçerken bir de buraya girip bakmanızda fayda var. Siz de benim gibi güzel şeyler görenin gönlünün de ferahladığına inanıyorsanız, buranın size iyi geleceği muhakkak. Hele ki işinize yarayan, aradığınız bir kitabı ya da ilginç tasarım hediyelik eşyalar arasında zevkinize uygun bir şeyi de bulursanız, sizden mutlusu olmayacaktır. Sonra kanal gezinize devam etmek için dışarı çıktığınızda Paris size tüm güzelliği ile kaldığı yerden eşlik etmeyi sürdürecektir zaten. Çevre hakkında fikir edinmek için yazının sonundaki videoyu da izleyebilirsiniz.

Keyifli geziler, keyifli keşifler.

 

 

 

Web Sitesi: artazart.com

Adres: 83 Quai de Valmy, 75010 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.