(Son Güncelleme: 04.03.2024) Daha önce “Seni Seviyorum” Duvarı – Le Mûr des Je T’Aime” hakkında gayet duygusal ve romantik bir yazı yazmıştım. Ardından, Paris’e sevgilinizle geldiğinizde neler yapabileceğinize dair Romantik Paris Tur Önerileri paylaşmıştım. Ama bu kez muzipçe bir şey yapıp, sevginin ve aşkın bir ileri aşamasına, cinsellik boyutuna dair bir şeyler yazmak istedim. Tabii oturup bu konuda makale yazacak değilim. Amacım bu kez size Paris’te çok ilginç bir mağazadan Passage du Désir‘den söz etmek.

Passage du Désir (pasaj dü dezir ya da pasaj dü deziğ) kelime anlamı olarak “arzu pasajı” demek ve tahmin edeceğiniz gibi burada cinsel fantezi ürünleri satılıyor… Yo, hemen tedirgin olmayın; evet bir boyutuyla bu yazının yetişkinlere yönelik olduğunun farkındayım ama sitenin genel konseptine uygun olarak fazla +18 ifadelere yer vermeden neden burayı görmeniz gerektiğini anlatmaya çalışayım.

Her şeyden önce burayı Pigalle tarafında bolca bulunan “sex shop”larla karıştırmamakta fayda var. Evet burada da cinsel fantezi konseptli ürünler var ama ürün seçimi ve sunumu o kadar incelikli ve o kadar espirili ki gayet eğlenceli biçimde mağazayı gezebiliyorsunuz. Burası daha çok bir kozmetik, kostüm ve aksesuar ya da ne bileyim, şık bir hediyelik eşya dükkanı havasında.

Passage du Desir LoveStore Paris Pariste.Net

Tabii sonuçta buradaki ürünlerin neye hizmet ettiği malum; özel yaşamınızı -daha da- renklendirmek adına birbirinden farklı seçenekler raflarda yerini alıyor. Çoğu o kadar eğlenceli ve espirili ki mağazada dolaşan herkesin yüzünde muzip bir gülümseme oluyor. Sonuçta yaşamın bu parçası herkesin dünyasında önemli bir yer işgal ediyor ve “işin” bu boyutunu böylesine “sevimli” bir o kadar da “seksi” hale getirmek ister istemez insanların yüzüne bir memnuniyet ifadesi yerleştiriyor.

Sitenin konsepti gereği sözünü ettiğim ürünlerin resmini buraya koyamıyorum ama merak edenler Passage du Désir’in kendi web sitesini yazının sonundaki linkte inceleyebilirler. Parfümler, masaj yağları, kostüm ve aksesuarlar, kitaplar, kartlar, birbirinden ilginç objeler ve daha neler neler…

Yine de beni en çok güldüren iki üründen bahsetmezsem olmaz. Birincisi, normalde otellerde resepsiyonisti ya da evdeki hizmetçiyi çağırmak için kullanılan ama üzerinde “ring for sex” yazan zil, ikincisi de şeklini tarif bile edemeyeceğim, pişirilmeye hazır çok enteresan şekilli makarnalar 🙂 Cidden görmeniz lâzım 🙂 Zaten bu zili o kadar sevdim ki, Paris’te Bir Hafta kitabımda bile yer alıyor 😉

Paris’te Etienne Marcel, Hôtel de Ville, Châtelet, Marais, Saint Lazare ve Montparnasse olmak üzere altı mağazası bulunan Passage du Désir’in Marais Bölgesi‘ndeki mağazasına ara sıra uğrayıp “nezih” bir ortamda, bu enteresan objeleri incelemek gerçekten eğlenceli oluyor. Hatta Nice‘te bile bu mağazaya denk gelince her seferinde yüzümde bir tebessüm oluşuyor.

Passage du Desir LoveStore Paris Pariste.Net

Örneğin Marais Mahallesi‘nde gezerken semtin konseptini daha bir iyi hissetmek adına belki geçerken buraya uğramak isteyebilirsiniz. Cıvıl cıvıl tasarım mağazası Fleux’ ile aynı sokakta bulunan Passage du Désir, Rue de Rivoli‘den yukarı dönünce; Rue des Archives’den çıkarsanız ikinci sağdaki sokakta, Rue de Vielle Temple‘dan çıkarsanız ikinci soldaki sokakta karşınıza çıkacak. Kadını-erkeği, eli yüzü düzgün pek çok insanla birlikte bu mağazada rahatça dolaşabilir, gayet sevimli tezgahtarlardan ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Sevin, sevilin, sevişin; hayatı güzel ve daima yaşanır kılın. Özel yaşamınızı -daha da- renklendirecek bu tür objelere ihtiyacınız var mı bilemem ama en azından içeri sevdiğinizle girip bu “oyuncaklara” bakarak şakalaşın, gülün, eğlenin, hoşunuza giden bir şey olursa da çekinmeyin alın.

Sevginiz daim, aşk ateşiniz de harlı olsun…

Aşk mühim; sonrası da…

Keyifli geziler, keyifli keşifler.

 

 

Web Adresi: passagedudesir.fr

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.