Alışveriş sevenler için Paris’te muhteşem keyifli günler, Paris 2015 kış indirimi bugün başladı: 7 Ocak – 17 Şubat tarihleri arasında alışveriş çılgınlığında kendinizi kaybedebilir, istediğiniz ürünleri Paris’in her köşesinde indirimli fiyatlara alma şansını yakalayabilirsiniz.

Paris 2015 kış indirimi döneminde Gallerie Lafayette, Printemps, Bon Marché gibi çok katlı mağazalar bazı Pazar günleri açık olabilecek. “Bunda ne var?” demeyin, zira bu mağazalar normalde Pazar günleri kapalı olurlar, o yüzden açık olmaları sevinilecek bir durum 🙂 Champs-Elysées‘deki çoğu mağaza Pazar günleri açık olduğu için orada değişen pek bir şey olmayacak, sadece vitrinlerdeki ve etiketlerdeki %20, %30, %40, %50 indirim oranları yüzünüze bir tebessüm yerleştirecek, siz de keyifle alışveriş yapabileceksiniz.

Demek ki kış indirimi 17 Şubat’a kadar Paris’in her yerinde “Soldes” (sôld) yani “İndirim” yazısı ile karşılaşacaksınız. Bu dönemde pek çok ürün gerçekten uygun fiyata bulunabiliyor; hele ki fiyatını bildiğiniz ve takip ettiğiniz bir ürün için indirim oranının yeterli olup olmadığına karar vermek daha kolay.

Tabii “uygun fiyat”tan ne anladığımız kişiden kişiye göre değişebiliyor. Kimimiz için 20 euro’luk bir t-shirt indirime girip de 10 euro’ya düşünce “uygun” oluyor, kimimiz için de 2.000 euro’luk bir elbise indirimde 1.000 euro’ya düşünce…

Aslına bakarsanız ben indirim dönemlerini pek sevmiyorum. Yaz indirimi, kış indirimi gibi özel indirimler başladığında insanlar kendini kaybedip mağazalara akın ediyorlar ve ürünler üst üste yığılıp sevimsiz bir hale geliyor. En beğenilenler bir çırpıda tükeniyor, geriye kalanlar arasında aradığınızı bulmak epey zahmetli oluyor.

Oysa ki alışveriş yapmanın kendisi başlı başına bir keyif olmalı benim için. Tamam bir ürüne gereksiz yere çok para vermeyi de sevmem ama sırf ucuz alacağım diye de bu kez alışverişin sevimsiz hale gelmesi o ürünü ucuza almanın mutluluğunu gölgede bırakıyor bana göre. O yüzden çok zorda kalmadıkça indirim dönemlerinde büyük mağazaların kapısından girmemeye çalışırım. Yine de ihtiyacım olan bir ürünü bulmam gerekiyorsa tabii ben de bu çılgınlığın içinde buluveriyorum kendimi 🙂 Hele ki siz tatil için Paris’teyseniz ve indirim dönemine denk gelmişseniz, elbette ki bu fırsatı kaçırmamanızı öneririm.

Benim için, her ürünün kafamda bir ederi vardır ve etiketteki fiyat kafamda belirlediğim  ederle örtüşüyorsa çekinmeden alışveriş yaparım. Yoksa sırf bir şeye ucuz sahip olacağım diye alışveriş keyfime gölge düşmesine pek sıcak bakmıyorum. Az olsun, öz olsun, güzel şeyler giyelim, güzel şeylere sahip olalım…

Bir de sanki eskiden indirim dönemleri daha keskin çizgilerle çizilmişti, bu indirim dönemleri haricinde mağazaların indirime girmesine izin verilmiyordu ama üç yıldır -yanlış görmüyorsam- mağazalar bu resmi indirim dönemleri haricinde de ciddi kampanyalar düzenleyebiliyorlar.

Bu arada, şehir merkezindeki mağazaların indirime girmesi yanında, şehrin dışında olmakla birlikte, lüks tüketime yönelik outlet ürünlerini bulabileceğiniz meşhur La Vallée Village‘a da bu tarih aralığında gitmek, cazip indirimlerden yararlanmak hoş olabilir.

Aaah ah, bu yazıyı yazarken aklıma bir zamanlar magazin gazetelerinde yer alan “Ajda Pekkan Paris’ten Sekiz Valizle Döndü” haberleri geldi. Hadi siz de bu gazla Paris’e gelin, Ajda’dan geri kalmayın 🙂

İşin şakası bir yana, siz ne yapın edin, bilinçli tüketicilerden olun. İhtiyacınız olmayan ürünlerden sırf fiyatı uygun diye gereksiz yere almayın. Ama kış indirimi döneminden de mutlaka yararlanın, ihtiyacınız olan ürünleri de uygun fiyata bulduğunuzda sakın kaçırmayın.

Alışveriş sizin için bir keyifse, aradığınız markalı ürünleri uygun fiyata sahip olmayı önemsiyorsanız o zaman yolunuzu bir şekilde 17 Şubat’a kadar Paris’e düşürmekte fayda var.

Keyifli geziler, keyifli alışverişler…

Author

3 Comments

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.