(Son Güncelleme: 04.03.2024) Daha önceki yazılarımda paylaştığım gibi Seine Nehri üzerinde toplam 37 köprü bulunuyor ve bu köprülerden 4 tanesi de sadece yaya köprüsü olarak hizmet veriyor. İşte bu yazıda yine o köprülerden birindeyiz: Passerelle Simone de Beauvoir (paserel simon dö bovuar ya da paseğel simon dö bovuağ).

Passerelle Simone de Beauvoir Paris Pariste.Net

Bibliothèque National de France ile Parc de Bercy arasına inşa edilmiş olan bu köprü sadece yaya geçişi için kullanılıyor. Çelik konstrüksiyonlu, ahşap zeminli ve parabolik bir forma sahip olan bu köprü, tıpkı Passerelle Solferino gibi hem üstteki yol seviyesinden hem de aşağıda nehir kıyısındaki seviyeden girilebilen son derece hoş ve fonksiyonel bir tasarıma sahip.

Passerelle Simone de Beauvoir Paris Pariste.Net

2006‘da hizmete giren köprünün açılışında, köprüye adını veren ünlü düşünür ve yazar Simone de Beauvoir’ın evlatlık kızı Sylvie Le Bon de Beauvoir da bulunmuş. 304 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki köprü aynı zamanda Paris’te Seine Nehri üzerine inşa edilen son köprü olma özelliğini taşıyor.

Passerelle Simone de Beauvoir Paris Pariste.Net

Fransa Ulusal Kütüphanesi‘nin ilginç mimarisine karşı köprüden geçmek farklı bir deneyimken Parc de Bercy‘nin yeşilliklerine doğru geçmek de başka bir keyif yaşatıyor köprüyü kullananlara. Sanki sadece karşıdan karşıya geçmiyorsunuz da bir tür boyut değiştiriyormuşsunuz gibi oluyor.

Passerelle Simone de Beauvoir Paris Pariste.Net

Aynı zamanda köprünün eğimli yapısı nedeniyle de çocukça bir oyun oluyor bu karşıya geçişleriniz. 12. ve 13. arrondissement‘ları birbirine bağlayan köprünün dört ayrı çıkışı bulunuyor. Karşılıklı olarak ikisi Seine Nehri hizasında diğer ikisi de üst yol ve park hizasında.

Passerelle Simone de Beauvoir Paris Pariste.Net

Köprünün kuzey tarafı Parc de Bercy.  Bu bölgede aynı zamanda Bercy ArenaLa Cinémathèque Française ve Bercy Village da bulunuyor. Güney tarafında ise Bibliothèque Nationale de France ve Paris’in yeni yüzü sizi karşılıyor. Yine bu yakada ilginç bir yüzme havuzu olan Piscine Joséphine Baker‘ı görmek, hatta vaktiniz varsa gidip orada yani Seine Nehri‘nin üzerindeki bir yüzme havuzunda yüzmek de farklı bir deneyim olabilir. Ayrıca ilginç bir sanat üretim merkezi olan Les Frigos‘nun da yanıbaşınızda olduğunu söylemeliyim.

Passerelle Simone de Beauvoir Paris Pariste.Net

Buraya gelmek için metronun Bercy (M6 ve M14), Cour Saint Emilion (M14) ya da Quai de la Gare (M6) istasyonlarından birini kullanabilirsiniz. Özellikle bu köprüyü görmek için kalkıp buraya gelmeye değer mi bilmem ama konakladığınız yer bu civardaysa ya da yolunuz bu taraflara düşmüşse Passerelle Simone de Beauvoir’ı görmenizi ve üzerinde yürüyerek şöyle bir karşıya geçmenizi tavsiye edebilirim.

Keyifli geziler, keyifli keşifler…

 

 

 

Adres: Passerelle Simone-de-Beauvoir, 75012 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.