(Son Güncelleme: 04.03.2024) Marais dediğimiz yer, Paris’in ortasında, daracık sokaklar arasında kaybolacağınız, aslında çok da büyük olmayan ama bir o kadar da içinde birbirinden ilginç sayısız mekanı barındıran uçsuz bucaksız bir derya. İşte o deryada dolaşmaya devam ediyoruz, dolaşırken de küçük ama çok sevimli bir parkta mola veriyoruz bu kez: Square George Cain

Square George Cain - Le Marais Paris Pariste.Net

İsveç Kültür Merkezi‘nin tam karşısında bulunan bu yeşil alan, belki çok büyük bir park değil ama Le Marais ölçeğinde gayet geniş bir bahçe olarak düşünülebilir. Özellikle binaların arasında bu tarz nefes alma payları bırakmış olmaları, bu nefes alma paylarını da böylesine güzel düzenlemiş olmaları Parislilerin yaşamı güzelleştirme kaygılarılarının nasıl hayata geçirildiği konusunda gerçekten hoş bir örnek. Elbette ki Paris’i gezerken özellikle bu parkı görmeye gelmenize gerek yok ama Marais Bölgesi‘ne ayırdığınız bir gününüzde sokak sokak dolaşıp kendinizi kaybederken Square George Cain illa ki karşınıza çıkacaktır; o zaman bu parkta oturup bir mola vermek keyifli olur diye düşünüyorum.

Square George Cain - Le Marais Paris Pariste.Net

Park adını Fransız ressam ve yazar George Cain‘dan alıyor. Parkın sağ tarafındaki duvarda Paris tarihinden önemli örneklerin bulunduğu eserleri görmeniz mümkün. Zaten o duvar Musée Carnavalet‘ye ait. Özellikle, eskiden Tuileries Bahçesi‘nde bulunan Tuileries Sarayı‘ndan bir detayı ve eski Hôtel de Ville‘den bir başka ayrıntıyı bu bahçede görmek hoş oluyor gerçekten.

Square George Cain - Le Marais Paris Pariste.Net

Parkın tam karşısında da İsveç Kültür Merkezi var. Biraz dinlendikten sonra orayı gezebilirsiniz; ardından avlusunda kahve içmenin keyfi bir başka. Oranın tam arka paralelinde de Musée Cognacq-Jay bulunuyor ki o da görülmeye değer müzelerden biri ve Musée Carnavalet gibi Musée Cognac-Jay‘yi gezmek de ücretsiz.

Square George Cain - Le Marais Paris Pariste.Net

Parktan çıkıp sağa döndüğünüzde ilk köşeden sola doğru yürürseniz Picasso Müzesi‘ne ulaşırsınız.

Marais Bölgesi‘nde yapacak o kadar çok şey var ki zaten; hepsi bu linkte.

Keyifli geziler, keyifli keşifler.

 

 

Adres: Square George Cain, Rue Payenne, 75003 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.