(Son Güncelleme: 05.03.2024) Bu yazıda sizlere, Paris’te güzel Türk yemekleri yapan restoranlardan biri olan Le Janissaire Restaurant‘dan bahsetmek istiyorum. “Gelmişim Paris’e ne işim var Türk yemekleriyle” demek hakkınız baki; benim sözüm diğer kategorideki okuyuculara 🙂

Herkesin zevki, tatil anlayışı ayrı ayrı. Kimisi gittiği ülkenin mutfağını denemeyi sever, kimisi “ille de vatanım” deyip gittiği yerde alışık olduğu damak tadına uygun yemekler arar, kiminin inancı gereği yiyebileceği ya ada yiyemeyeceği şeyler vardır, kimisinin de canı ara sıra da olsa gidip yerel lezzetler tadabileceği güzel bir restoranda oturmak ister.

Avrupa’nın pek çok yerinde olduğu gibi Paris’in de dört bir yanında “Türk Restoranı” adı altında pek çok “fast food” dönercisi mevcut ve Fransızlar “Türk yemekleri” denince ilk akıllarına gelen şey ne yazık ki bu basit döner büfeleri oluyor. Bu tür yerlerde yemek kalitesi beklemeniz imkansız; zaten döneri de iyice pişirmeden servis etmeye alışmışlar, zira Fransız damak zevki etin çok pişmesinden yana değil. Mekanlar deseniz Eminönü’ndeki yeraltı geçidi büfeleri kıvamında…

Le Janissaire Restaurant Pariste.Net

Ama… Canınız gerçek Türk mutfağı çekerse, etiyle balığıyla, mezesiyle tatlısıyla, birbirinden leziz sebze yemekleri ile Osmanlı-Türk mutfağından örnekleri tatmak için size önereceğim yerlerden biri Le Janissaire Restaurant olacak.

Le Janissaire (janiser ya da janiseğ) Fransızcada “yeniçeri” anlamına geliyor. Biz bu restoranı  rakı-meze krizimiz tuttuğu bir akşam keşfetmiştik. Le Janissaire’in kapısından girip hemen krizimizi giderecek miktarda rakı yanında meze ile yetinmeyip tandır ve künefe çılgınlığına da bulaşmıştık 🙂 Ki hepsi birbirinden lezizdi.

Paris’te 12. arrondissement‘da, Nation yakınlarında bulunan restoran hafta içi her gün öğlen servisini 12:00-14:30 arası, akşam servisini ise 19:30-23:00 arası yapıyor. Cumartesi günleri öğlen servisi yok, sadece 19:30-23:00 arası akşam servisi yapılıyor. Pazar günleriyse kapalı.

Metro ile ulaşım içinse restorana en yakın seçenekler Daumesnil (M6 ve M9), Dugommier (M6) ya da Mongallet (M8) olabilir.

Paris’te sizinle aynı dili konuşan bir garsondan hizmet alıp, Türkiye’deki kadar güzel birbirinden leziz yemekleri tadabileceğiniz Le Janissaire’in ilginç bir Paris deneyimi olacağını düşünüyorum. Bu arada laf aramızda, benim sevdiğim Türk restoranıysa her zaman Labranda‘dır 😉 Tabii damak tadı kişiden kişiye değişir, bir de Paris’te Türk yemeği yerken “Paris koşullarında” olduğunuzu göz önünde bulundurmayı unutmayın lütfen.

Afiyet olsun.

 

 

Web Adresi: lejanissaire.fr

Adres: 22-24 Allée Vivaldi, 75012 Paris

Paris’teki Diğer Türk Restoranları:

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.