(Son Güncelleme: 02.03.2024) Paris’te müzelerin pek çoğu sergilenen eserler kadar içlerinde bulunan kafe ve restoranlarıyla da meşhur. Bunların arasında en görkemli ve en güzellerinden biri hiç kuşkusuz Musée d’Orsay (Orsay Müzesi) içinde yer alan “Restaurant”… Nedense buraya farklı bir isim verilmemiş, Orsay Müzesi Restoranı – Restaurant du Musée d’Orsay olarak geçiyor  ve adı direkt Restaurant olarak anılıyor.

Müzenin ikinci katında yer alan bu nefis restoran eskiden “Le Restaurant de l’Hôtel d’Orsay” olarak geçiyormuş, yani Orsay Müzesi‘nin tren garı olduğu zamanlarda burası da gar içindeki otelin restoranıymış ve 1900’de açılan garla birlikte hizmet vermeye başlayan otel 1973’e kadar varlığını sürdürmüş. Yani yüz on küsür yıllık bir mekandan söz ediyoruz…

Orsay Tren Garı’nın 1986’ya müzeye dönüştürülmesi ile birlikte bu salon da Orsay Müzesi Restoranı – Restaurant du Musée d’Orsay olarak hizmet vermeye başlamış.

Restaurant du Musee d'Orsay Pariste.Net

Kendinizi bir sarayın kabul salonunda gibi hissedeceğiniz Orsay Müzesi Restoranı – Restaurant du Musée d’Orsay, hem dekorasyonu, hem ışığı hem de lezzet deneyimiyle gidilmeye, en azından görülmeye değer bir mekan.

Restaurant, haliyle Orsay Müzesi‘nde ve müzeye toplu taşıma ile gitmenin en kolay yolu RER-C’nin “Musée d’Orsay” istasyonunda inmek. İstasyondan çıktığınıza müze tam karşınızda oluyor. Bir de 12 numaralı metro hattının “Solférino” ya da “Assemblée Nationale” duraklarından birinde inip çok az yürüyerek müzeye ulaşabilirsiniz.

Menüsü ve fiyatları bu mekan için uygun sayılabilir. Giriş+Ana Yemek ya da Ana Yemek+Tatlı seçerseniz 30€-35€ ödemeniz gerekiyor. Güncel bilgilere yazının sonundaki linkten ulaşabilirsiniz. Burası yemek saatleri dışında, sadece kahve içip ağzınızı tatlandıracak bir şeyler yemek için de ideal bir dinlenme mekanı olabilir. Zaten o yüzden Paris’te Bir Hafta kitabımda, bu restoranda geçen hoş bir bölüm de bulunuyor 😉

Tabii bir de Paris’teki tüm restoran deneyiminizden önce Paris’te Kafe ve Restoranlarda Başınıza Neler Gelecek? yazımı da okumanızı öneririm.

Restaurant du Musee d'Orsay Pariste.Net

Tuileries Bahçesi‘nin tam karşısında olan Orsay Müzesi’ne Solferino Köprüsü – Passerelle de Solférino‘dan geçerek de ulaşabilirsiniz. Orsay Müzesi Restoranı – Restaurant du Musée d’Orsay müzenin ikinci katında ve penceresi girişteki meydana bakıyor.

Orsay Müzesi‘ni gezeceğiniz bir gün, özellikle arada dinlenip bir mola vermek için bu Restaurant’ı ziyaret etmenizi şiddetle öneririm.

Afiyet olsun…

 

 

 

Web Adresi: musee-orsay.fr/fr/visite/restauration

Adres: Musée d’Orsay, 75007 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.