(Son Güncelleme: 02.03.2024) Paris’te -bence- sıradan bir pastane-fırın olan Paul hakkında da bir şeyler yazmak gerekiyor. Pek çok mahalle fırınına göre adını duyurmayı başarmış olduğu için hakkını yememek gerek tabii ki; epey başarılı bir marka imajı oluşturmuş kendisine ama itiraf etmeliyim ki benim için burası, Paris’teki birbirinden güzel pek çok pastane ürününü ve ekmek çeşidini başarıyla yapan binlerce fırından sadece biri.

Sanıyorum Türkiye’de Paul kalbur üstü bir marka imajına sahip. Evet, Paris’te de fazla alelade olduğu söylenemez ama yine de “mahalle fırını” olarak algılandığını söylemeden geçemeyeceğim.

Paris’te yaşayan herkes gibi ben de bazen Paul’den alışveriş yaparım. Market dönüşü taze ekmek almam gerektiğinde, mahalledeki diğer fırınlara gitmeye üşenirsem, yolumun üzerindeki şubesinden bir “tradition” aldığım çok olmuştur.

Paul Pastanesi Pariste.Net

Yine de bu resimde görülen Paul’ü ekstra sevdiğimi söylemem gerek. Boulevard Haussmann üzerinde Printemps‘ın tam çaprazında yer alan bu şubesi gerçekten görülmeye değer. Özellikle vitrini ve iç dekorasyonu ile bir nevi “İnci”deymişsiniz gibi hissediyorsunuz kendinizi. Alt kat atıştırmalık, üst katta ise oturma yerleri mevcut. Ürün çeşitliliği ve lezzet olarak aman aman üstün ve ayrıcalıklı bir şey beklemeyin, zira Paris’te hangi pastaneye girerseniz girin, alacağınız ürün gerçekten yüksek kalitede ve çok lezzetli olacaktır. O yüzden ha Paul’den almışsınız, ha başka bir yerden; hepsi güzel hepsi lezzetli.

Her ne kadar Paul 1889’da kurulmuş olsa da, sanıldığının aksine Parisien bir marka değil, doğum yeri Fransa’nın kuzeyinde Lille yakınlarındaki Croix aslında. Sonra sonra yaygınlaşmış ve Paris’in de her köşesine şube açarak ününe ün katmış.

Günümüzde, dünya çapında 500 civarında şubesiyle pek çok kişinin bildiği bu ünlü markanın Printemps‘ın çaprazındaki bu şubesini gördüğünüzde hem tanıdık bir yere rastlamış olmanın mutluluğunu hem de leziz pastane ürünleri tatmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Ama hep dediğim gibi; nereye giderseniz gidin, hangi pastaneden alırsanız alın -istisnalar kaideyi bozmaz- her zaman leziz pastane ürünleri tadacağınıza eminim.

Afiyet olsun.

 

 

Adres: 37 Rue Tronchet, 75008 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.