(Son Güncelleme: 01.04.2024) Paris’i yaşamanın en keyifli anlarından biri de şüphesiz bir kafede oturup bir şeyler yiyip içip arkadaş sohbeti yapmak, kitap okumak ya da geleni geçeni seyredip hoşça vakit geçirmektir. Neredeyse her köşe başında irili ufaklı bir kafe ile karşılaşabileceğiniz Paris’in en meşhur kafelerinden biri de elbette ki Les Deux Magots (le dö mago).

1885’ten beri Saint Germain des Près‘de varlığını sürdüren Les Deux Magots, yıllar boyunca popülaritesini hep korumuş. Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Albert Camus, Pablo Picasso, James Johns, Bertolt Brecht gibi isimlerin vaktiyle müdavimi olduğu bu kafe, doğal olarak pek çok insan için bir çekim merkezi olmuş.

Les Deux Magots Cafe Pariste.Net

Tabii Les Deux Magots sadece bu ünlü isimler oraya gelip bir şeyler yiyip içiyorlar diye meşhur olmamış; dönemin sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri için burası fikir alışverişinde bulunmak için uygun zemin oluşturan buluşma mekanıymış. Yoksa olay sadece ortalıkta görünme meselesi değil, bir çeşit okul görevi görmesiymiş.

Kafe ismini içeride bulunan “iki çinli figürü”nden alıyor. Mekan son derece şık ama bu şıklıktan bir modernlik görüntüsü beklemeyin. Kafenin her köşesine sinmiş olan yaşanmışlık duygusu ve parizyen hava, ortamı daha bir etkileyici kılıyor.

Les Deux Magots Cafe Pariste.Net

Hava uygunsa, dışarıda oturmak da bir o kadar keyifli. Saint Germain Bulvarı‘nda Saint Germain des Prés Kilisesi‘nin bulunduğu meydana bakan köşede yer alan kafe, konumu itibariyle de ilgi çekici. O yüzden ben Paris’e beni ziyarete gelen sevdiklerimle bu bölgede dolaşırken, kalabalığın durumuna göre ya Café de Flore‘da ya da Les Deux Magots’da oturmayı tercih ederim. Örneğin yukarıdaki fotoğraf Temmuz 2018’de İstanbul’dan beni ziyarete gelen ve üniversite yıllarımdan beri dostum olan sevgili Esra ile bir Les Deux Magot anısı olarak çekildi…

Renkli bir hayatın önünüzde aktığı bir tabloya şahitlik edeceğiniz bu café deneyimi için ödeyeceğiniz bedel elbette ki biraz farklı olacak. Paris’te bir fincan espresso için ödeyeceğiniz ortalama rakam 2,50 – 3,00 euro civarındadır. Les Deux Magots’da bu fiyat 5€ oluyor. Normal bir yerde 16-18 euro’ya yiyebileceğiniz salata için de burada 25€-30€  civarı bir para ödeyeceksiniz. Güncel fiyatları ise yazının sonundaki resmi web sayfası linkinden kontrol edebilirsiniz.

Les Deux Magots Cafe Pariste.Net

Papyonlu, yelekli, beyaz önlüklü garsonların hizmet ettiği bu kafede, Paris’in diğer “normal” kafelerinde alacağınız hizmetten biraz daha kaliteli bir servisle karşılaşacaksınız ama yine de çok şey beklemeyin 🙂 O yüzden Paris’teki “kafe ve restoranlarda başınıza neler gelecek?” notlarıma da bir göz atın derim.

Aslına bakarsanız ben buraya genelde öğlenleri gittiğim için pek rezervasyon ihtiyacı duymadım ama siz akşam yemeği için gidecekseniz ya da sizin için önemli bir günse, gitmeden önce rezervasyon yaptırmak iyi olabilir.

Hazır buralara kadar gelmişken Saint Germain des Près Kilisesi‘ni gezebilir, oradan Saint Sulpice Kilisesi‘ne geçebilir, Odéon tarafına yürüyüp civardaki pek çok güzel mekanı keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bir de hemen yakındaki Eugène Delacroix Müzesi ile onun yanındaki Flamant atlanmamalı…

Les Deux Magots Cafe Pariste.Net

Les Deux Magots’ya gelmek için M4 metro hattının “Saint Germain des Près” istasyonunda inmeniz yeterli. Bu bölgede yapabileceklerinizle ilgili olaraksa Saint Germain Bulvarı yazısını okuyabilirsiniz.

Les Deux Magots’ya gelip bir keyif kahvesi içmeniz dileğiyle.

Afiyet şeker olsun.

 

 

Web Adresi: lesdeuxmagots.fr/en/

Adres: Place Saint-Germain des Près, 75006 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.