(Son Güncelleme: 02.03.2024) Paris’te hem lezzetli, hem de makul fiyata karnınızı doyurmak istiyorsanız en uygun seçeneklerden biri de kreptir. Hem geleneksel bir lezzet tatmak hem de bütçenizi dengede tutmak için yolunuzun üstündeki herhangi bir krepçide öğün almak günün keyifli anlarından biri olarak hem damağınızda hoş bir tat, hem de hafızanızda hoş bir anı olarak kalacaktır.

Elbette Paris’te sayısız krepçi mevcut ve “en iyisi burası” demek biraz güç ama ben size en sık ziyaret ettiğim, her seferinde de memnun ayrıldığım bir krepçiden, La Crêperie de Josselin‘den bahsetmek istiyorum.

Öncelikle krep, Fransa için konuşacak olursak, batıdaki Breton Bölgesi‘nin geleneksel yemeği, türkçedeki karşılığı ile “akıtma“…. Yumurta, süt, un ve yağdan oluşan bu basit ama lezzetli yiyeceğe Bretonlar, tatlı olursa “crêpe (krep)” tuzlu olursa “galette (galet)” diyorlar. Parisliler ise “tatlı krep / tuzlu krep” diyerek olayı çözmüşler 🙂

Creperie de Josselin Pariste.Net

Crêperie Josselin (kreperi joslen ya da kğepeği joslen) diğer pek çok krepçi gibi lezzetli menüsüyle müşterilerine yıllardır hizmet veriyor. Aynı zamanda hoş dekorasyonu, hızlı servisi ve keyifli atmosferiyle de cazip bir yer. Benim içinse her zaman özel ve ayrıcalıklı bir konumda.

Hep söylediğim gibi bir yeri güzel kılan sadece mekan ve sundukları değil, kimlele gittiğiniz, orada ne anıları paylaştığınız, hem damağınızda hem aklınızda hangi güzelliklerin kaldığı aslında. İşte Crêperie de Josselin’de de her zaman güzel krepler yediğim, güzel anılar yaşadığım için burayı bir başka seviyorum.

14. arrondissement‘da, Gare Montparnasse ile Montparnasse Gökdeleni‘nin hemen yanıbaşında bulunan Crêperie de Josselin‘in bulunduğu sokakta (Rue du Montparnasse) sıra sıra pek çok krepçi var aslında ve eminim ki pek çoğu en az burası kadar başarılıdır ama nedense ben hep Crêperie de Josselin‘i tercih ederim. Bu sokakta başka krepçilere gidip memnun kalanlar varsa ve tavsiyelerini paylaşırsa ben de oraları denemek isteyebilirim elbette.

Creperie de Josselin Pariste.Net

Crêperie de Josselin’de özellikle hafta sonları biraz kuyruk olabiliyor. O yüzden sabırlı olmanızı öneririm. İçeri girdiğinizde tipik Breton anlayışı ile dekore edilmiş “köy evi” havasındaki salondaki orijinalliği ve arı gibi çalışan garsonlar sayesinde de ortamdaki enerjiyi hissedebiliyorsunuz.

Tipik Fransız anlayışı ile dip dibe masalardan birine yerleştiğinizde siparişinizi vermeye hazırsınız. Garip bir şekilde buraya her gidişimde menüde olmayan “yumurtalı peynirli galet” söylüyorum. Normalde menüde olmayan bir şeyi Paris’te bir garsondan istemek küçük bir kriz yaratır ama burada her şeye “OK” diyorlar 🙂 Bkz: Paris’te Kafe ve Restoranlarda Başınıza Neler Gelecek?

Krepinizin yanında, eğer seviyorsanız cevizli salata da lezzetli bir seçenek. Dilerseniz krepinizin yanında içmek için “cidre” (sidr ya da sidğ) siparişi verirseniz seramik tasta servis ediyorlar… Dilerseniz önce tuzlu ardından tatlı krep söyleyebileceğiniz “formül” seçenekleri de mevcut. Her halükarda bu mekandan keyif alacağınıza inanıyorum…

Creperie de Josselin Pariste.Net

Crêperie de Josselin, Montparnasse Gökdeleni‘ni ve Montparnasse Mezarlığı‘nı ziyaret edeceğiniz bir günün gezi programına, özellikle öğle yemeği yemek için gidilebilecek hoş bir mekan. Pazartesi ve Salı günleri kapalı olan Crêperie de Josselin’e metro ile ulaşmak için M4, M6, M12 ve M13 metro hatlarının “Montparnasse” istasyonunda inebilir ya da daha yakın bir yer olan “Edgar Quinet” istasyonuna M6 metrosuna binerek gelebilirsiniz.

Afiyet, bal, şeker olsun…

 

 

 

Adres: 67 Rue du Montparnasse, 75006 Paris

Author

1 Comment

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.