(Son Güncelleme: 02.03.2024) Paris’in birbirinden güzel sayısız restoranlarından hangi birini yazacağımı ben de bilmiyorum ama sırası geldikçe, aklıma düştükçe, vakit buldukça gidip bir şeyler yediğim, gerek atmosferini gerekse yemeklerin lezzetini beğendiklerimi de paylaşmak istiyorum sizlerle.

Paris’teki en sevimli restoranlardan biri Victoria Station Restaurant … Grands Boulevards‘da, Panoramas Pasajı‘nın olduğu binada yer alan bu güzel restoran, adını Londra’daki Victoria Tren Garı’ndan alsa da aslında bir İtalyan restoranı… Dekor ve konsept olarak tam bir tren havasındaki restoranın dışı kadar içi de keyifli. Grands Boulevards metro istasyonun birkaç metre ötesinde bulunan restoranın asıl girişi cadde üzerinde. Bir de Panoramas Pasajı‘na cephesi var ama orası sadece vitrin; o yüzden sizi yanıltmasın.

Victoria Station Restaurant Grands Boulevards Pariste.Net

İçeri girdiğinizde önce havayı tam hissedemiyorsunuz. Sizi masanıza yerleştirmek için bir görevli geldiğinde sakın cadde tarafında oturmayın, mümkünse içeriden bir yer rica edin. Çünkü içeri doğru ilerledikçe dekorasyonu daha çok seveceğinize eminim.

Eski bir tren vagonu şeklinde kompartımanlar halinde dekore edilen Victoria Station Restaurant’ın kadife koltukları, pirinç askılıklar, ışık ve ambiyans, her şey o kadar sevimli ki… Zaten garsonlar da kondüktör gibi giyinmişler; sanki yemek sipariş etmeye değil de bilet kontrol etmeye gelmişler gibi hissediyorsunuz bir an 🙂

Victoria Station Restaurant Grands Boulevards Pariste.Net

Dediğim gibi Victoria Station Restaurant İtalyan mutfağı ağırlıklı, o yüzden damak zevkinize uyacağını düşünüyorum. Fiyatlar da makul bir çizgide olacağı için, burada geçireceğiniz zaman karşısında ödeyeceğiniz paraya değeceğine inanıyorum.

Victoria Station’a geldiğinizde hemen yan taraftaki Panoramas Pasajı‘nı ve tam karşısındaki Jouffroy Pasajı‘nı da gezmeyi ihmal etmeyin. Onun arkasında da Verdeau Pasajı olduğunu pasaj meraklılarına müjdelemek isterim. Bir de Victoria Station’ın tam karşısında Musée Grévin var, belki o da ilginizi çekebilir.

Victoria Station Restaurant Grands Boulevards Pariste.Net Ahmet Öre

Yine Montmartre Bulvarı üzerinde, biraz ileride Hard Rock Cafe de var; belki bir başka gün de orada yemek isteyebilirsiniz. Tercih size kalmış.

Victoria Station 9. arrondissement‘da, Grands Boulevards‘da bulunuyor. Buraya metro ile gelmek isterseniz M8 ya da M9 hatlarının “Grands Boulevards” istasyonunda inmeniz yeterli.

Afiyet olsun, şeker olsun…

Not: Paris’te, kafe ve restoranlarda başınıza neler geleceğini merak ediyorsanız bu linkteki yazıyı okuyup fikir edinebilirsiniz…

 

 

 

Web Adresi: victoriastationwagonrestaurant.com

Adres: 11 Boulevard Montmartre, 75002 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.