(Son Güncelleme: 02.03.2024) Yurt dışı gezilerinizde gittiğiniz her şehirde gözleriniz Hard Rock Cafe’yi arıyorsa o zaman Hard Rock Cafe Paris’e de uğramadan olmaz. Bugüne kadar sanıyorum Toronto, Londra, Hamburg, Amsterdam ve tabii ki Paris’teki Hard Rock Cafe’lere gittim. Gerçi iki kez de New York’takine gitme çabam oldu ama kapıdaki görevli bir saatlik bekleme sırası verince ikisinde de pes etmişliğim vardır 🙂

Hard Rock Cafe Paris de diğerleri ile aşık atabilir ölçüde bir yer diyebiliriz. Grands Boulevards‘da metro istasyonundan çıkıp, Montmartre Bulvarı üzerinde, Galeries Lafayette yönünde yürürseniz, balmumu heykel müzesi Musée Grevin‘i geçince biraz ileride sağda karşınıza çıkacak olan Hard Rock Cafe, dünyanın her yerinde olduğu gibi çoğu zaman kapısında kuyruk olduğundan, gittiğinizde bekleme listesine isim yazdırmanız gerekebiliyor; yani sıra yoksa şanslısınız demektir…

Kimileri için Paris’te, Paris’in parisien havasını solumak varken buraya gitmek anlamsız gelebilir ama kimi gezginler için de böyle bir yerde olmak büyük zevk. Dünyanın her yerindeki Hard Rock Cafe’ye gidip oranın kendine has atmosferinde, severek dinlediğiniz ünlülerin kullandığı enstrümanların, giysi ve aksesuarların sergilendiği ortamda, tipik Amerikan menüsünden tadıp, sevdiğiniz müzikler eşliğinde keyifli vakit geçirmek isteyenler için bulunmaz nimet.

Hard Rock Cafe Paris’de Lenny Kravitz, John Lennon, Madonna, Elton John, Eminem, Whitney Houston, Paul McCartney, Bon Jovi gibi pek çok ünlü isme ait eşyalar duvarları süslemekte.

Hard Rock Cafe Paris Pariste.Net

Ana kapıdan girdiğinizde sağ tarafta shop kısmı var ama burası sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir; çünkü fazla ürün çeşitliliği yok. Yine de, eğer bir Hard Rock Cafe koleksiyoneriyseniz buradan da alabilecek bir şeyler illa ki bulabilirsiniz. Yemek bölümüne geçtiğinizde, Paris koşullarında, genişçe bir salona ulaşıyorsunuz. İnişli çıkışlı, localı, hareketli bir dekorasyonu olduğu için gayet keyifli bir ortam.

Bir de burada, Paris’in o bildik sorunlu garsonlarından biraz uzaklaşıp, Hard Rock Cafe’nin o tipik, aşırı samimi, hatta biraz laubali garsonlarını Paris’te görmek bana çok enteresan geliyor 🙂 Gerçi Amsterdam Hard Rock Cafe’de milleti eğlendireceğiz derken gülmekten kendilerini yerden yere atan tuhaf garsonları başka bir yerde görmedim ama buradaki garsonlar da Paris standartlarında biraz daha insan canlısı olmaları bakımından değişik bir deneyim yaşatıyor, sağ olsunlar…

Menü bildiğiniz gibi, porsiyonlar büyük ve lezzetli; e haliyle de sağlıksız ama olsun; tatildeyiz, tadını çıkaracağız elbette… Menüye ve diğer bilgilere ulaşmak için Hard Rock Cafe Paris’in resmi sayfasına yazının sonundaki linkten bakabilirsiniz.

Her gün 11:30-11:30 arası açık olan Hard Rock Cafe’ye Grands Boulevards‘ı gezerken gelmişseniz diyecek bir şeyim yok ama sırf Hard Rock Cafe için gelmişseniz çıkışta, sola doğru biraz ilerleyip Jouffroy Pasajı‘nı ve tam onun karşısındaki Panoramas Pasajı‘nı da gezmenizi öneririm. Ah bir de Jouffroy’un arkasında Verdeau Pasajı var, vaktiniz varsa oraya da uğrayabilirsiniz. Belki balmumu heykel müzesi Musée Grevin de ilginizi çekebilir.

Hard Rock Cafe’ye metro ile gelecekseniz M8 ya da M9 hatlarının “Grands Boulevards” istasyonunda inmeniz yeterli. Yürüyerek gelecekseniz de belki bir Opéra Garnier gezinizden sonra Starbucks Capucines (Opéra) üzerinden yapacağınız 15-20 dakikalık keyifli bir yürüyüş sonrasında sol tarafınızda karşınıza çıkacak şekilde ulaşabilirsiniz.

Afiyet şeker olsun…

 

 

Web Adresi: hardrock.com/cafes/paris

Adres: 14 Boulevard Montmartre, 75009 Paris

Author

Write A Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.